איך נוצרת רוח??

HitmanStance

New member
איך נוצרת רוח??

תודה.

elfsong

New member
הרוח נוצרת

בשל תהליך דיי פשוט, אור מגיע מהשמש ועובר דרך האוויר כמעט כולו, פוגע בקרקע ומחמם אותה, מחוקים למיניהם בפיסיקה האוויר הקרוב לקרקע יתחמם ויתפשט כלפי מעלה, כיוון שאוויר חם קל מאוויר קר ז"א מסתו הסגולית נמוכה יותר,נוצר אזור בעל לחץ נמוך יותר ובשל חוקים אחרים בפיסיקה מתרחשת השוואת לחצים שמורגשת ע"H הרוח, ככל שההפרש גדול יותר ככה מהירות הרוח גדולה יותר

Mike A

New member
ואם אני לא טועה

לסיבוב כדור הארץ יש גם תפקיד בכך

elfsong

New member
איזה תפקיד בדיוק?

מעבר למניעת התחממות יתר של כל נקודה ההשפענה מזערית כיוון שכל שכבות העננים נעות יחד איתו כי אחרת היו רוחות בעוצמה של הוריקן ויותר כל הזמן,למה? תחשב מה מהירות הסיבוב של כדור הארץ בקו המשווה (מהירות קווית לא זויתית) ותקבל מהירות שהיא גבוהה ממהירות הקול והריי אנחנו לא שומעים בומים על קוליים כל הזמן כי גם אנחנו נעים איתו

Mike A

New member
קראתי איפשהו

שהרוחות הענקיות והסופות על צדק ושבתאי נובעות ממהירות הסיבוב העצומה שלהם, אז כנראה שיש גם אותו דבר על כדוה"א רק בקטן יותר. לא בטוח אבל..

רוח ../images/Emo121.gif

רוח זה צרה צרורה. יש כל מיני סיבות. שתיים שעולות לי לראש כרגע זה הפרשי טמפ', למשל בין ים ליבשה (מה שגורם לבריזה), והפרשים בלחץ הברומטרי (מה שגורם לזרימה מהלחץ הגבוה לנמוך, תוך סיבוב שנוצר בהשפעת כוח קוריוליס שמקורו בסיבוב כדה"א). אבל תשאל בפורום מזג אוויר. שם בטח ידעו יותר.

ועוד משהו...

elfsong , שני דברים: א. התחממות הקרקע - מפל הטמפ' - זה לא קשור לרוח אלא למה שנקרא פעילות תרמאלית, כלומר זרימת אוויר בכיוון אנכי. על זה דואים עופות דורסים, מצנחי רחיפה, דאונים וכו'. כמו שאמרת בעצמך, ההפרש הוא בין הקרקע, שהיא חמה, לגובה, שהוא קר. לכן לא הגיוני שזה ייצור תנועת אוויר הצידה. סיבוב כדור הארץ כן קשור, בגלל כוח קוריוליס. הכוונה היא לא שהאוויר עומד וכדה"א נע, כי אז כפי שאמרת היו נוצרות רוחות מהירות מאוד. הכוונה היא שדווקא בגלל שהאוויר נע יחד עם כדה"א יש אפקטים מסוימים שמתרחשים כאשר גוש אוויר נע מאיזור קו המשווה לכיוון הקוטב (או להיפך): מכיוון שהאוויר בקו המשווה מסתובב הכי מהר, והקוטב כמעט לא נע, אז נוצר מצב של עודף / חוסר מהירות שמתבטא כרוח.

טל ר

New member
לגבי תנועה אנכית של האויר

שלום מיכל, במקום בו האויר עולה, נוצרים גם זרמי אויר אופקיים, מאחר וכשגוש אויר מטפס, הוא מותיר מאחוריו אזור בעל לחץ נמוך, אליו זורם אויר מסביבתו. ההיפך נכון לגבי גוש אויר שמנמיך. לגבי כוח קוריוליס, הוא כוח מדומה הניצב לכיוון התנועה, ולכן הוא אינו יוצר רוח אלא משפיע על כיוונה. טל.

netzach

New member
נכון, אבל לא לגמרי מדוייק

אילולי כח קוריוליס (או אם תרצה סיבוב כדור הארץ) היו אמנם הפרשי לחצים בגלל הסיבות שהוזכרו, אך אלו היו מתאזנים מהר מאוד. אני מניח שאז היינו מקבלים רוחות מאוד מקומיות, עזות ומהירות בצורה שאינה מוכרת לנו. אין ספק שעיצוב מערכות מזג אוויר גדולות מושפע מאוד מכוח קוריוליס ולכן עלינו להיות זהירים בהפחתת חשיבותו (שלא יעלב חס וחלילה
)

Dark Muse

New member
אני מציע לך לשאול בפורום מזג אוויר

יתנו לך תשובות מפורטות מאד

למעלה