איך מתקדמים מכאן

csgrad

New member
איך מתקדמים מכאן

קצת רקע, מתכנת בעל 10 שנות ניסיון ב C מעל לינוקס בתחום התקשורת.
לפני כמה שנים החלטתי שאני רוצה ללמוד את תחום הWEB.
למדתי לבד DJANGO וPYTHON וגם JS והרמתי עסק אינטרנטי מאפס כולל עבודת DEVOPS של הקמה ותחזוקת השרת בענן.

מאוד התחברתי לתחום הWEB, התאהבתי בPYTHON ומהגמישות של מפתח יחיד ללא בירוקרטיות אינסופיות ואינטריגות חונקות.
אני מפתח מאוד מהר ולראשונה הרגשתי שאין מנהל שיכול לעצור אותי מלפתח איך ומה שאני רואה לנכון.

עכשיו מגיעות המחשבות של מה עושים הלאה, לעסק כבר יש לקוחות משלמים ואני כבר עברתי לשלב השיווק והקידום - למדתי קצת SEO ומקווה שהוא ימריא.

קצת קשה להיות עסק של בנאדם אחד ואני כבר חושב על הצעד הבא.
איך מוצאים SU בתחילת דרכו?
איך הייתם ממליצים לי להתקדם?

תודה

choo

Active member
ממתי "מעסק פרטי" ל"עבודה בסטארטאפ של מישהו אחר" זו התקדמות?

&nbsp
אלו דברים שונים לגמרי. האם אתה מתכוון להתקדמות במובן הטכני? או מבחינת גובה ההכנסה? או משהו אחר?
&nbsp
מעבר לזה - אתה מדבר על הכיף של לעבוד לבד וכמה אתה נהנה מלהיות מפתח יחיד - ואז שואל איך להפוך למפתח לא-יחיד, בפרוייקט שיחזיר את השליטה למנהל?
&nbsp
מה בעצם אתה מחפש?

csgrad

New member
אנסה קצת לעשות סדר

הקמתי את העסק במקביל למשרה מלאה.
אני מרגיש די תקוע, אחד כבר הוצאתי כספים מכיסי האישי ואני לא יודע כמה עוד אהייה מוכן להוציא ומצד שני לא בא לי להרים ידיים בשלב כזה.
&nbsp
דווקא להכנס לSU בתחילת דרכו זה להנות מכל העולמות כי הפיתוח בתחילת דרכו ואין זמן לבזבז על שטויות מסביב ומצד שני יש מימון ולא צריך להוציא כסף אישי.
&nbsp
אבל פה נכנס אבל גדול וזה לפתח משהו שהוא לא שלך, אישי.
אני אשאל את זה קצת אחרת, איך הייתם ממליצים לי להמשיך ולפתח את העסק? מה שחסר לי הוא שיווק ושיווק אינטרנטי עולה כסף, האם לחפש משקיע? שותף?
&nbsp
מקווה שעכשיו התמונה קצת יותר ברורה.
תודה
&nbsp

choo

Active member
כשמקימים עסק, אמורה להיות לך תוכנית עסקית בסיסית

&nbsp
התוכנית הזו אמורה לכלול תקציב שיווק והגדרת הדרכים להשתמש בו. האם תיכננת לא להוציא כלום על שיווק? אם כך, השארת את הכל למזל, והמזל לרוב זקוק לעזרה.
&nbsp
לפני שאתה הולך לשכור שירותי שיווק אינטרנטי - רצוי שתבצע תחשיב ראלי כדי לראות האם, ומתי, השיווק הזה צפוי להכניס לך מזומנים. אם אתה לא רואה את זה מתרחש - ייתכן שכדאי לך לשקול מחדש את המוצר שלך ושיטת ההפצה שלו. מעבר לזה, ישנן דרכים שיווקיות שניתן לנסות ליישם לבד ושאינן עולות כמעט כסף - אבל זה תלוי בסוג המוצר שיש לך. אני מדבר על שימוש בחנויות האפליקציות השונות, על כתיבה של בלוג בעל תוכן חינמי שמקושר בצורה לא בוטה מדי למוצר שלך, וכדומה. בלי לדעת שום דבר על המוצר - מן הסתם לא תקבל עצות ממוקדות יותר.
&nbsp
אם כבר יש לך לקוחות כיום - אתה צריך לחשוב כיצד לגרום להם לרצות להפיץ את המוצר שלך הלאה. יש לזה מודלים מוכרים, וחלקם לא יעלו לך בהוצאה כספית נוספת מכיסך (הכוונה למודלים שבהם הלקוח מתוגמל במשהו שלא עולה לך כסף, או מתוגמל במידה וביצע הפניה שממנה ראית כסף, או....)

rj111

New member
אתה אומר שיש לך לקוחות משלמים, אבל אתה מפסיד כסף?

עלויות התפעול של עסק כמו שאתה מתאר נמוכות מאוד, ככה שקשה לי להבין איך העסק מפסיד כסף אם יש לך לקוחות.
שיווק באינטרנט לא בהכרח עולה כסף. אם תלמד קצת SEO תוכל לבנות אתר עם חומר מועיל (קוד/סיפרייה של JS/פייתון ו/או מאמרים).

csgrad

New member
לא אמרתי שאני מפסיד

פשוט עד עכשיו ההוצאות עולות על ההכנסות.
את כל ההכנסות אני מפנה לפיתוח העסק.
העסק הוא בצורת אתר אינטרנט המהווה פלטפורמה למתן שירות מסויים.
&nbsp
אני כרגע עובד על SEO וכתיבת בלוג לקידום האתר.
כתבתי Referral Program עם אפשרות שליחת הזמנות לחברים דרך הGMAIL וTWITTER, זה עדיין לא תפס תאוצה אבל מתקדם יפה.
&nbsp

user32

Well-known member
מנהל
המלצה: שילוב פרילנס עם המיזם שלך

בתר אחד שעשה ועושה את זה אני חושב שזה שילוב מושלם. הבעיה בהצטרפות כעובד למקום כלשהו זה שמעסיקים דורשים לתת את כולך או לפחות את כולך המקצועי. בסטארטאפ זה עוד יותר בולט.
לי העירו בעבר על מיילים, טלפונים, שלא לדבר על יציאות ופגישות. אפשר להתווכח אם זה צודק או לא אבל מצפים שאם אתה עובד במקום כלשהו אז אתה שם 100%.
בתחומים שציינת במקרה יש מלא פרוייקטים שמסתובבים בחוץ. התעריפים טובים, עבודה יש בשפע. אפשר לקחת פרוייקטים מהבית, לעשות 2-3 ימים בשבוע, לעשות כסף טוב ואם יש לך גם ככה עסק אז אין לך את העלויות הנוספות של פתיחת תיקים, ניהול חשבונות וכו'.
אני תמיד צוחק ואומר שיש לי חברה אחת שמרוויחה כסף (הפרויקטים) והחברה השניה מרוקנת את הכסף (המיזם). זה גם טוב לך חשבונאית כי הרווח שלך מהפרוייקטים מתקזז עם ההוצאות על המיזם ואתה משלם הרבה פחות מס.

rj111

New member
כלומר כרגע העסק לא ריווחי

כלומר מפסיד ובעתיד אתה מקווה שהעסק יהיה ריווחי.
בדוק האם יש ערך מוסף שהשרות שלך נותן יחסית למתחרים?
האם אתה מקבל משוב כדי לשפר את השירות (טופס משוב / גוגל אנליטיקס)?
האם יש סרגל שיתוף כמו addthis?
האם האתר נותן שירותים משלימים?

csgrad

New member
אכן, יש ערך מוסף חשוב ביותר והוא מחיר

בנוסף יש הרבה פ'יצרים טכנולוגיים שאין למתחרים.
אני מקבל משובים מצויינים מלקוחות שביצעו אצלי הזמנות.
&nbsp
הבעיה העיקרית היא BRANDING וTRAFFIC.
אני עובד קשה על הגדלת הTRAFFIC לאתר, אני מאמין שזה יטה את הכף לטובתי כאשר מספר הגולשים היוניקים יעלה.

rotemshani2

New member
אקטיב טרייל

תתחיל לאסוף לידים באמצעות טפסי הרשמה שתטמיע באתר שלך ותתחיל להשתמש בשיווק באמצעות דיוור אלקטרוני, זה זול וזה קל וזה בקלות יכול לשפר את הביצועים שלך הן מבחינת טראפיק הן מבחינת ברנדינג. אתה יכול לעשות את זה באמצעות חברת אקטיב טרייל - http://bit.ly/1nn17tn, החודש הראשון חינם

ניאו11

New member
לא הבנתי מה העסק שלך...

אתה יכול להסביר?
אתה אומר לקוחות שביצעו אצלך הזמנות נתנו לך משובים מצויינים...
מה הם הזמינו?
מה אתה מוכר בעצם?
&nbsp
ואם כבר אז אפשר לדעת מה זה SU?

csgrad

New member
אני מוכר שירות

ללקוחות בינלאומיים בעיקר.
&nbsp
SU זה קיצור של STARTUP

ai21

New member
בתור התחלה - תנסה ליצור שיתופי פעולה

אם חסר לך שיווק, זאת הזדמנות מעולה לשיתופי פעולה, וכך לא צריך לאבד שליטה בעסק.
&nbsp
יש הרבה מומחי שיווק, ואתה יכול להציע לשלם תמורת לידים:
https://he.wikipedia.org/wiki/ליד_(מכירה)
מי שמפנה אליך או מייצר אצלך רווח, מקבל חלק מהרווח הזה.
אחרי שתמצה את השלב הזה, תשקול איך להמשיך.

למעלה