איך מתמודדים??

nynaeve

New member
איך מתמודדים??

שלום בכל התקופה האחרונה אני מרגישה שאני לא יכולה להתמודד עם דברים, אני מתחילה לבכות סתם ככה באמצע היום, לפני השינה, "מכה" את עצמי בהטפות מוסר על כמה אני נוראית ולא עומדת בציפיות שלי מעצמי ועד כמה אני פשוט נכשלת בהכל. אני בת 26, התחלתי ללמוד השנה באוניברסיטה סוף סוף(אחד מהטפות המוסר שלי- מה עשית עד עכשיו?!) אחרי שכל החיים שלי מגיל קטן אני רוצה ללמוד באוניברסיטה. הלימודים שלי מאוד מאוד קשים- לימודי פיזיותרפיה, ואני פשוט לא מצליחה להתמודד עם החומר, לא יכולה לשבת על התחת ולקרוא את החומר. במקום לשבת וללמוד ולשנן כמו כל חברי לכיתה אני יושבת וחושבת על זה שאין לי כסף ושאין לי ממי לקחת, ושאפילו הלוואה מהאוניברסיטה אני לא יכולה לקחת כי אין לי ערבים והלוואה מהבנק לא אישרו לי ואני מתחילה לחיות על חשבון חבר שלי. ואני לא רוצה לחיות על חשבונו. אני חושבת על המשפחה "המדהימה" שלי שממנה ברחתי כבר לפני שנים, אני חושבת על זה שבעצם אין לי באמת אף אחד בעולם הזה חוץ מחבר שלי ועם כל הכבוד לזה שיש לי את החבר הכי מדהים בעולם הוא לבד לא יכול להיות זה שיתמוך בי. אני מרגישה שכל מה שכתבתי זה התבכיינות אחת גדולה אבל זה לא. אני באמת מרגישה בדיכאון, אין לי אנרגיות לקום בבוקר, לקורא, לראות אנשים(הזמינו אותי עכשיו לקבוצת לימוד לקראת מבחן שיש לנו מחר ופשוט לא בא לי ללכת, לא בא לי לראות אנשים!) אני פשוט בוכה כל הזמן ומסתגרת בתוך עצמי. אני לא מצליחה להתרכז בשיעורים - המרצה מדבר ואני פשוט לא מבינה על מה. הכל פשוט לא מעניין אותי ומעצבן אותי בחומר- וכן אני יודעת שהכל מבואות! אבל למה לעזאזל אני צירה ללמוד וירולוגיה היסטולוגיה פרמקולוגיה?!?!? אני לא הולכת להתעסק עם תרופות!!! באמת הקורס היחידי שמעניין אותי (גם אם הוא הכי קשה ואני ממש לא רואה את עצמי עוברת אותו) זה אנטומיה כללית ומוסקו שזה הבסיס של המקצוע שליץ כל השאר- אני פשוט שונאת. ורע לי. ואני לא מבינה כלום. גם ב2 האנטומיות ממש ממש ממש קשה לי לעקוב אחרי כל העומס חומר שמציפים אותנו אבל זה לפחות מעניין! ואני כועסת על עצמי! כי יש לי את החבר הכי מדהים בעולם! אנחנו 3 שנים ביחד, גרים כבר שנה ביחד. הוא תומך בי גם מבחינה כספית(לו יש כסף...) ויותר חשוב מזה מבחינה נפשית, הוא שם! הוא תמיד שם. אני לומדת את מה שחלמתי כבר שנים ללמוד! יש לי כיתה מדהימה ותומכת שכולם רק רוצים לעזור! ואני חושבת רק על מה שרע בחיים... על המשפחה שלי, על זה שאין לי כסף,על זה שהציון הכי נמוך בכיתה במבחנים שהיו לנו עד עכשיו הוא תמיד שלי וזה בגללי כי אני לא מצליחה ללמוד! ואני יודעת שאני צריכה ללכת לטיפול. אני יודעת. אבל בשביל טיפול צריך כסף. ואין לי. ואני פשוט הולכת ושוקעת בתוך עצמי יותר ויותר ואפילו את המטרת ביניים שהצבתי לעצמי לסמסטר הזה- "רק לעבור" (המטרה הראשונית בתור פרפקציוניסטית הייתה להיות מעל המממוצע הכיתתי, כי ככה אני תופסת את עצמי) אפילו זה נראה כאילו הולך לקרות עכשיו. ואני קורסת תודה רבה אם הצלחתם לקרוא את כל הבלבלת הזאת עד עכשיו. הייתי פשוט צריכה להוציא

yonadavg

New member
טיפול

את רושמת כי את מעוניין בטיפול אך אינך יכולה לממן זאת. באוניברסיטאות השונות קיים טיפול פסיכולוגי מוזל לסטודנטים שמחירו נע בין 95-140 ש"ח לפגישה. אולי תוכלי להעזר בו.

nynaeve

New member
נרשמתי, לפני חודש

הם אומרים שהזימון למפגש ראשון הוא בין חודש לחודשיים ואז נכנסים לתהליך ואז מתחיל התהליך. ומאותו רגע יכול להיות שתקבל פסיכולוג רק אחרי חצי שנה. לא אפקטיבי. אבל בכל זאת נרשמתי...

את יכולה להתחיל טיפול במרפאה לבריאות הנפש

באזור מגורייך, או דרך קופת חולים. דרך המרפאה הטיפול לא עולה כסף כלל, השאלה היא העומס במרפאה וזמינות המטפלים- זה יכול להיות מהיר או לקחת כמה חודשים. בקופות חולים הטיפול הפסיכולוגי ניתן במחיר זול יותר מאשר בשוק הפרטי, בתנאי שיש לך את הביטוח המתאים. כך לפחות תוכלי להתחיל לעזור לעצמך, כי כן אני חושב שכדאי לך להתחיל טיפול פסיכולוגי מסודר.

nynaeve

New member
גם את זה בדקתי

בכללית 160 שח לפגישה ואפילו לי יש עוד אופציה מרצה שלי לפסיכולוגיה שיצא לי לדבר איתה הציעה שאני אטופל אצלה, 120 שח לפגישה עדיין, אין לי כסף למרות שכנראה שזה מה שאני אעשה ברגע שיאשרו לי את ההלואה!!!! כי כרגע לא מאשרים לי אפילו את זה....

yonadavg

New member
לא יהיה נכון לקבל טיפול אצל מרצה שלך

הנושא עלול להיות מאוד מורכב.

יקירה, יש דרך החוצה....

תראי, הבעיה הכי קשה שאני רואה אצלך כרגע זה השיפוטיות העצמית והכעס שלך על עצמך. זה המנגנון שמייצר את המחשבות והרגשות ה"שליליים". סוג של הרגל אישיותי הרסני. כנראה שהתרגלת לפתח בעצמך מוטיבציה לזוז מתוקף שיפוטיות וכעס על הקיים, וזה הרבה פעמים באמת מניעים מאוד עוצמתיים, רק שהמחיר הוא יקר. במילה פשוטה זה מביא ל"התמרמרות", במילה יותר רצינית - לדיכאון. תעצרי ותני לעצמך חיבוק, קודם כל!! ותנשמי. העבודה החשובה ביותר שיש לך לעשות כרגע, בעיני, היא להתאמן על רגש הקבלה. כלומר, לקבל את מה שאת, ואת מה שאת לא, ולהפסיק להיצמד למחשבה של "מה צריך להיות". אין בעיה שתהיה לך מטרה בחיים, רק אל תחשבי שאת יודעת בדיוק איך זה "צריך" לקרות. אם כרגע את סטודנטית מתחילה שטובעת בחומר, אז תאפשרי לעצמך לקבל מהחבר ששמח לתת לך, זה מכבד את שניכם. לדעת לקבל היא חוכמה לא קטנה מאשר לדעת לתת. זו תקופה שכזו, ואת יכולה לגמול לו בהרבה דרכים יצירתיות של הוכרת תודה, זה ישמח את שניכם ואף עשוי להעמיק את האהבה ביניכם. רק תקבלי את זה שאת יכולה לקבל מאחרים עזרה, במיוחד כשאת באמת צריכה ובאמת רוצים לתת לך :) זה לא עושה אותך פחות טובה, להיפך! אם תתחילי להתאמן על דו-שיח מחשבתי שמעצים אותך ומפרגן לך, במקום להמשיך לספר לעצמך עד כמה את לא בסדר ולא ראויה - יהיה לך הרבה יותר קל להגיע לתוצאות שאת רוצה בחיים. אגב, לפני שנים עברתי מסלול מאוד דומה לשלך (למדתי סיעוד לתואר ראשון) - ככה שאני מאוד מבינה את סחרחרת הלחץ. גם זה עובר, זה היופי של מימד הזמן, הכל משתנה. קחי את זה יום אחרי יום, ושימי דגש על פיתוח שיחה פנימית מעצימה ומעודדת, שמדגישה את היכולות שלך נכון לעכשיו במציאות, ולא את חוסר האונים של אל מול "החיים הגדולים" והעתיד המעורפל. החיים מתרחשים כל הזמן בהווה, אז תנסי להתמקד במה שקורה עכשיו, ופחות בעבר שהינו רק זיכרון, והעתיד שהוא פוטנציאל טהור. איזה מצחיק שרוב הזמן המח האנושי תקוע דווקא שם :) ? חבקי את עצמך,תני קריצה במראה, ותרשי לעצמך להיות מופתעת לטובה מהחיים, בזמן שאת עושה את מה שאת צריכה עבור עצמך היום, בכל יום מחדש.. הרבה הצלחה וקבלה לעצמך!

MoonMadness

New member
הירשמי לכמה מסגרות טיפוליות כאלה

שיש בהן רשימת המתנה, כולל טיפול בחינם בתחנה/ות של משרד הבריאות ולכי על הראשונה שמתפנה. כך תוכלי להתחיל טיפול בהקדם האפשרי. בינתיים אני ממליץ לך לקרוא מידע על דיכאון, שיעזור לך לשנות את החשיבה, שהיא אחד הגורמים החשובים בהפרעה הזו, וזה גם יעזור לך בפועל. לבסוף, חשבי לעומק כיצד ניתן להפסיק או לפחות להפחית את הטפות המוסר הללו שאמנם טבעיות, אך אינן מועילות ורק מחמירות את הדיכאון. כיצד ניתן להיות מודעת לכך כאשר את עושה זאת ולהחליט שאת מפסיקה עם זה עכשיו, ונוקטת ביד אוהבת ומקבלת עם עצמך - שזה גם נעים יותר, גם צודק יותר, וגם יעיל נגד דיכאון. בהצלחה!

nynaeve

New member
איזה מסגרות טיפוליות?

אתה יכול לפרט טיפה יותר?

MoonMadness

New member
כבר פירטנו כאן,

1. תחנות לבריאות הנפש של משרד הבריאות 2. קופת חולים 3. שירות יעוץ לסטודנטים 4. אצל המרצה שלך 5. טיפול קבוצתי - לרוב זול יותר מטיפול פרטני בהצלחה!

למעלה