איך מתמודדים?...

Tanya 18

New member
איך מתמודדים?...

בוקר טוב לכם, אני אשמח אם תעזרו לי... כל החיים שלי הייתי המון עם סבא וסבתא, ואני בת יחידה... מאז שאני זוכרת את עצמי, אף פעם לא יצאתי לבלות לאנשהו עם חברות מאוחר... כי בפנים אני טיפוס מתבודד ונורא שקט, אוהב להיות בבית... אני לא אוהבת מקומות רועשים, או צפופים... בקיצור, אני בנאדם סגור. [מאוד]. אני אוהבת להיות בתוך הקוביה של עצמי, ואני מרגישה הכי טוב שבעולם...[אני בת 18...]... אני יודעת שזה חרא אופי. השנה סיימתי י"ב, ויש כמה מקצועות שאני צריכה לגשת אליהם שוב, ולשפר. כולם לוחצים עלי לצאת לעבוד... אבל איך אמצא עבודה?... מי יקבל אותי?... במה אני טובה?... אפילו אין לי תעודת בגרות מלאה, מי יסתכל עלי בכלל?... כל מה שעשיתי זה להתנדב במתנ"ס במשך שנה+ כעוזרת מזכירה ופקידה, אבל אני לא יודעת בכלל איך מחפשים עבודה... אחרי שסוף סוף מצאתי עבודה בחנות חיות...[אני אוהבת נורא בע"ח, חשבתי שיהיה לי יותר קל לצאת לעולם העבודה אם זה יהיה בתחום שאני אוהבת..]... המוכר נתן לי לטאטות, לשאוב, לנקות אבק, חזרתי עם פצעים בידיים וברגליים, ויותר אני לא חוזרת לשם כי הוא רוצה רק עבודה פיזית. מכריחים אותי ביום ראשון לצלצל לאיזה בנק שמעביר קורסים לבנות ואז הן עוזרות לאנשים ליד הכספומט או משרד, אני לא יודעת, ואני כל כך מפחדת ולא רוצה את זה. ניסיתי לצלצל כבר פעם אחת וביקשו ממני לשלוח קורות חיים... אבל מה אני בדיוק ארשום שם?.. "שלום, סיימתי 12 שנות לימוד."
בקיצור, כל העיניין הזה גורם לי לסטרט מטורף, ודווקא בגלל שאני בת יחידה מצפים ממני להיות טובה, ומצליחה, ואני לא עומדת בזה. מה הייתם ממליצים לי לעשות במצבי?... לפעמים זה באמת לא ברור לי, רק אתמול הייתי יושבת מול הטלוויזיה וצופה בסרטים מצויירים, ועכשיו אני צריכה להתחיל לעבוד. אני אשמח לכל טיפ, או עידוד. ובכלל כל דבר... :-\

ברוכה הבאה לפורום שלנו ../images/Emo141.gif

"כל מה שעשיתי זה להתנדב במתנ"ס במשך שנה+ כעוזרת מזכירה ופקידה"- את רק בת 18 יקירתי ועשית הרבה. אני זוכרת שכשסיימתי ללמוד והייתי לפני הצבא ורציתי לעבוד קצת חשבתי שבקושי יש לי ניסיון ואז הבנתי שוואלה אני אפילו לא שמתי לב שבשנים הללו אני התנדבתי הרבה גם, וגם עשיתי בייביסיטר מגיל מאוד צעיר ועזרתי לאמא שלי כל חופש גדול בהדפסות- עשיתי הרבה מבלי ששמתי לב, והנה מה שרשמת זה עבודה לגמרי, אז מה אם לא שילמו לך וזאת הייתה התנדבות- יש לך ניסיון
מה לגבי טיפול בילדים? יש הרבה שמחפשות מטפלת/בייביסיטר קבועה? אולי למצוא עבודה דרך פרוטקציות (הדרך הכי פחות חביבה עליי, אבל לפעמים צריך גם את זה)

Tanya 18

New member
הממ...

אוף אני לא יודעת, אני גם לא רוצה עבודה שתדרוש ממני להיות מעל 6 שעות מחוץ לבית... הייתי רוצה עבודה עם מספר שעות מצומצם ולא כל יום, רק להכיר איך זה לעבוד ולהתחיל לאט לאט.
אין לי פרוטקציות...

זה בעייתי...

מצד אחד יש לך דרישות ומצד שני את רוצה לעבוד וטוענת שאין לך הרבה ניסיון. את חייבת להתפשר איפשהו לגבי הזמן של השעות- מה לגבי מלצרות? אני התחלתי לעבוד בזה והייתי בלי ניסיון ולא היה צורך בפרוטקציה. לפעמים בבתי קפה של רשתות מחפשים דווקא בלי ניסיון שאפשר ללמד אותם מההתחלה הרגלים שמתאימים למקום עצמו. שווה בדיקה- זה למשל יהיה לך טוב כי זה משמרת בערך במספר שעות הזה וזה לא חייב להיות כל יום.

EdisonGirl

New member
עבודה של לא יותר מ- 6 שעות ביום? או בכלל?

בכל אופן, אני מכירה את התחושה שלך, מבינה את הצורך שלך להתקדם צעד-צעד אל תוך המים ולא לקפוץ להתחייבויות בלי לדעת איך הם ישפיעו עלייך.. אני מבטיחה לך שהם ישפיעו לטובה, ובכל זאת, אם את מתעקשת להתנסות בצורה הדרגתית- אין שום בעיה! את יכולה ללכת לעבוד בסקרים, לדוגמא. שם את יכולה לקבוע 3 משמרות של אחה"צ, כל משמרת היא בין 6 ל- 8 שעות, את יושבת מול מחשב וטלפון, במזגן.. לא חייבת לתקשר יותר מידי עם אחרים ולא דורשים ממך לעבוד פיזית. את רשאית לקבוע בעצמך את המשמרות ואת ההפסקות שלך. אני עבדתי בעבודה כזו והיא מאוד נוחה. אז כן, זה אומר שאת צריכה לדבר ולדבר ולדבר, ולהקשיב ולהקשיב ולהקשיב, אבל התנסתי גם כמזכירה ומבחינתי לפחות זה עדיף עשרת מונים ממזכירות! בהצלחה לך! ובינתיים תחשבי מה את אוהבת ורוצה לעשות כעבודה קבועה...

tomerit

New member
כמה שאלות

מה את רוצה לעשות עם החיים שלך? מה את מתכוונת לעשות בשנתיים הקרובות? מה תעשי במשך כל היום בזמן שאת משפרת בגרויות? איזו עבודה יכולה לעניין אותך? אם יש לך מספר בגרויות לשפר האם לא עדיף לך ללמוד לתואר באוניברסיטה הפתוחה?

למעלה