איך מתחילים?

IroniCliche

New member
איך מתחילים?

תמיד התעניינתי בכישוף, ועכשיו יש לי זמן לעסוק בו מעשית. איך אני מתחילה, עוד בהתחלה - איך אני משיגה ספרי קריאה כרקע, ואז- מה? רוניק

Remirat

New member
ספר למתחילים...

המקשוף הינו ספר מצויין למתחילים, וניתן להורידו בחינם, באתר המקשוף.

FireDragon

New member
מסובך?

מה? המקשוף הוא אחד הפרים היחידים שבאמת מתחילים מאפס, שמסבירים את הכל, מהתחלה עד הסוף... מסובך? אולי לילד בן 3... וגם לא... שגיאות? ואני מעיין בספר המון...

כן.

ספר שמתחיל מאפס הוא ספר כמו "מאגיה" של דראג´ה מיקהאריק, או "כישוף" של ק´ אמבר (אלו יצאו האחרונים), ומן הסתם גם ספריו של אליסטר קראולי הידוע לשימצה, ועוד. אגב, הספר "מאגיה" גם מכיל רשימה נחמדה של ספרים טובים.

L e s t a t

New member
אלה הספרים שאתה קורא???

טפפפפפפפויייה!!!! אמבר ק´ (ששמה מתורגם בצורה מעוותת לק´ אמבר) וספרה "כישוף וקסם" הם חומר לוויקאנים בלבד. חוץ מספריו המעשיים יותר של אליסטר קראולי ("מאגיה בתיאוריה ופרקטיקה", "ספר השקרים", "ספר תחות´") אין שום דבר טוב ממה שרשמת (וגם אליסטר קראולי לא בדיוק מתחיל מ"אפס").

לא ממש.

אני כרגע קורא ספר של אפרים קישון וספר של אגתה קריסטי, תודה ששאלת. חוץ מזה, לא ראיתי שאתה בדיוק המלצת על משהו יותר טוב.

L e s t a t

New member
אז תפקח את העיניים

לא פעם המלצתי על ספרים בפורום, בינהם גם ספריהם של קראולי ולה-ויי.

L e s t a t

New member
ומה גורם לך לחשוב שאני אחזור על

מה שאמרתי יותר מ3000 פעם בעבר?

magica

New member
שאלות בעיקר

איזה ספרים אתם מכירים של קראולי איפה אפשר להשיג ההם יש אתרים שלו (לא של הטארוט) שאתם מכירים? לגבי אמבר ק \ק אמבר או(קיא אמבר מבחנתי) אני מנסה לקרוא את הספר שלה הוא קליט אבל היא מסלפת מלאה דברים ל"צד הלבן שלהם" ולכן הספר שמתימר להיות לכל סוגי הכישוף הוא ברובו וויקני בטירוף וחבל כי לפי ההקדמה זאת לא הייתה הכונה שלה (מצד שני האמנם?)

אפשר למצוא ספרים של קראולי בכל מקום

הוא כתב כמה וכמה ספרים, יש שממליצים על חלקם ויש שממליצים על חלק אחר. דבר אחד שמוסכם, הוא שיש לקרוא את ספריו של קראולי בצורה ביקורתית ולא לקחת הכל כמובן מאליו.

שאלה יפה אבל לא רלוונטית

לא קראתי את ספריו משום שלא מצאתי בזה צורך, אבל גם לא התיימרתי להיות קורא נלהב של ספריו ולכן לא כתבתי מעמדתי האישית כקורא.

L e s t a t

New member
מצויין

אינך עוסק בכישוף (ולפי איך שאתה כותב אני משער שגם לא עסקת), אבל בכל זאת אתה בא וקובע כל מני דברים בשביל כולם לדוגמא: שיש צורך בהגדרה אחת לכולם, שלימוד עם מורה הוא יותר טוב מאשר לבד ושצריך לקחת את קראולי בספקנות - למרות שמעולם לא פתחת ספר שלו. אני לא בא מרצון של "לקטול" אותך או משהו כזה אבל אני פשוט מבין מה הקטע, אחרי הכל מאגיה זה תחום מאוד אינדבדואליסטי שגם פועל בצורה שונה אצל כל אחד. רגע, מה אתה עושה כאן? אתה מתעניין בכישוף או משהו כזה או שסתם אתה פה כשבא לך לשרוף שעה?
בתמיהה, טל

L e s t a t

New member
תיקון טעויות בע"מ

"אבל אני פשוט מבין מה הקטע" היה צריך להיות
"אבל אני פשוט לא מבין מה הקטע"

L e s t a t

New member
המלצה שלי

היצירות שלו הן קצת לא מובנות לעיתים, אבל אני ממליץ לך בכל זאת על "ספר החוק" ואחרי שתקרא אותו תקרא את "מאגיה בתיאוריה ופרקטיקה" (ספר שכתוב בצורה נורמלית ולא ברמיזות פואטיות כמו הקודם). אחר כך תשיג את "ספר תחות´" (Book Of Thoth) שהוא מדבר על טארוט בסגנון קרואלי. אז לך קודם על ספר החוק, אני בטוח שתהנה ממנו גם אם לא תבין חצי ממנו עד גיל 80. לעומת זאת, אם אתה רוצה להתחיל ישר מהפרקטיקה לך קודם על "מאגיה בתיאוריה ופרקטיקה". יש לי את כל הספרים המוזכרים ואשמח לשלוח לך אותם באימייל. "עשה כרצונך יהיה כל החוק והחוק הוא אהבה, אהבה תחת רצון" - ספר החוק, אליסטר קרואלי

תודה

ולא תודה, אני מעדיף לקרוא ספר כמו אבותינו :) מהנייר, פחות כאב עיניים, פחות כאב ראש ושוב תודה!

למעלה