איך מתגברים על פחדים?

בלאגנית

New member
איך מתגברים על פחדים?

אצלי זה פחד מתאונות...יש לי רישיון אבל לא נוהגת... בגלל ששומעים על התאונות שיש זה מפחיד....איך מתגברים על הפחד?

magenta73

New member
נכנסים לאוטו

בליווי מבוגר/אדם שיודע לנהוג טוב. ונוהגים. לא במקומות סוענים בהתחלה. לא בשעת שיא. וכו'... וכך לאט לאט מקבלים יותר בטחון על ההגה. תשמעי, אני נוהגת טוב. וכמעט כל יום אני נתקלת במצבים שיכולים להביא לתאונות. אנשים נוהגים פה כמו חורנים. אבל בגלל שכבר יש לי בטחון בסיסי ומוחלט בעצמי ובאיך שאני נוהגת אני גם יודעת לצפות מהלכים מראש, לתכנן ולהגיב בהתאם לתנאי השטח. וסך הכל זה בא מהתנסות. וזה נכון לכל דבר בחיים...

שאלת שאלה דומה למה שרציתי לשאול

אני חזרתי עכשיו לנהוג לאחר 4 שנים שלא נהגתי. לא נהגתי כי אבא לא רצה שאנהג, ושמתי לב שאני נורא נלחצת על ההגה. אוחזת את ההגה יותר מידי חזק, פוחדת מכל דבר קטן שחס וחלילה האוטו לא ידרדר ויגרום לתאונה. המורה לנהיגה שאלה אותי היום "מאין הלחץ ולמה?" אמרתי לה שאני פוחדת לגרום לתאונה. והיא אמרה לי שאין סיבה שתיהיה תאונה, אבל עדיין זה מלחיץ. אם עשית לא מזמן את הרשיון, כדאי שתנהגי ככה תצברי בטחון, לא כרגע כמוני, שמתה מפחד נוראי וצריכה לקחת כמעט עד 10 שיעורים (שזה המון כסף). תנהגי ואל תחשבי על כלום, זה את עם הרכב בלבד.

בלאגנית

New member
היי לשתיכן ../images/Emo13.gif

אז ככה אני שנים סחבתי את לימודי הנהיגה...אחרי התאוריה הראשונה שנכשלתי, עשיתי הפסקה עם הנהיגה..חזרתי לזה רק אחרי שנתיים.. עברתי טסט רביעי... יש כמה סיבות למה אני לא נוהגת כבר שנתיים דבר ראשון זה הפחד מתאונות, כל יום אני שומעת שאנשים מתים מזה.. הבעיה שלי בנהיגה היא שאני פוחדת שאני "אחלום", אני טיפוס שלפעמים חולם בהקיץ ופוחדת שזה יקרה לי גם בנהיגה. וגם זה שצריך להחליט החלטות מהר אחרת יצפצפו לי מאחור... כמו להיכנס או לא להיכנס לנתיב מסוים...ישר יצפרו לי אם אני אחכה קצת.. וגם שמתי לב שהרבה פעמים אם אני לא מכירה ב"אופן עיוור" את כביש הנסיעה, אז אין לי מושג איך נוסעים...מוזר להסביר.... לא יודעת אם אפשר לפנות או לא לפנות במקומות מסוימים.. חבר שלי אמר לי שהוא רוצה להחזיר לי את הביטחון בנהיגה וללמד אותי ליסוע שוב
ניראה

magenta73

New member
שוב...

ככל שתנהגי יותר ותהיי יותר מאומנת ככה הפחד יעלם. טני הייתי הולכת על ההצעה של החבר שלך. בהצלחה.

אני בדיוק כמוך בקטע הזה..

אני גם מפחדת ולא הולכת ללמוד נהיגה..ויש קצת לחץ חברתי מסביב,ואנשים אומרים לי שקשה להסתדר בלי זה ..אבל מה אני ייעשה שאני מפחדת..ובתאכלס,זה פחד מוצדק!!!!יש כלכך כלכך הרבה אנשים בדיוק כמונו שנהרגים כל יום בתאונות,וזה סיכון עצום שאפשר להימנע ממנו.אז בינתיים אני לא הולכת ללמוד ואני דיי שלמה עם זה.

תודה למרות שייקח לי יותר שיעורים

כדי להחזיר לעצמי את הבטחון בנהיגה שוב. בכל אופן, תנהגי עם החבר זה ייתן לך המון כוח ובטחון עצמי. אל תוותרי לעצמך במקרים כאלה. יהיה טוב.

עושים זאת בתהליך...

בהתחלה במגרש קטן- ממש כמו בשיעור נהיגה ראשון, ולאט לאט לנסוע ברחובות עד שמגיעים לנסיעה בכביש מהיר ותוך כדי צוברים ביטחון.

hayapollak

New member
השאלה היא - בלאגנית

מהיכן נובע הפחד מתאונות. מומחים טוענים שתאונות אינן מקריות, הן נגרמות משיקול דעת מוטעה, מחוסר אחריות, וממצבים שבהם הנהגים הטועים סומכים על כך שהנהג האחר יאפשר להם לעשות את הטעות או העברה על חוק נהיגה זה או אחר, אך זה לצערנו לא כך במציאות. משום שהנהג האחר לא תמיד יכול לקלוט,להבין או להתחמק ממה שעושה הנהג השוגה. זה אומר שהפחד מתאונות קיים - אך הוא יכול לשמש לך מנוף מצויין לנהיגה אחראית זהירה ושקולה - כלומר לא לסמוך על האחר אלא לקחת את ההגה בידיים שלך ולדעת שאת צריכה לסמוך רק על עצמך ולא על אף אחד אחר. אני מאמינה שאם תתחילי לנהוג בידיעה שאת ורק את אחראית לנהיגה שלך - תצאי נהגת טובה.

למעלה