איך מצליחים

להכיל רגש

שלום זינה שאלה מצויינת ועל מנת לא לתת לשאלה, לתשובה ואולי לשירשור שיתפתח להרקב בתחתיתו האפילה של שירשור זה ברשותך אפתח לשם כך שירשור חדש

bridges

New member
הבהרה

היי זינה, ברור שהתפרצות היא לא ניסיון לחסום רגש. ההתפרצות היא תוצאה של נסייון לחסום רגש. רגש זה אנרגיה ואנרגיה גורמת לפעולה. לחסום את הרגש זה נסיון לחסום את האנרגיה ולכן לאחר זמן מה יש התפוצצות בצורה של התפרצות (או בכי), או התמוטטות (לאו דווקא במושגים פסיכולוגיים אלא מין עייפות טוטלית). לעומת זאת, מי שמודע לרגש שלו ומוכן להכיל אותו יכול להשתמש באנרגיה של הרגש בהמון דרכים (כפי שבד"כ קורה לנו שיש לנו רגשות "טובים"). לדוגמא: אני חווה הרבה פעמים רגש של קינאה. בעבר הייתי מנסה לחסום את הרגש הזה (כי הרי זה לא טוב), עד כדי כך שלא הייתי מודע שיש בי את הרגש הזה. התוצאה הייתה תמיד לא מקדמת: זה היה יכול להיות התפרצות זעם (לרוב על אדם מאוד קרוב), העלבה מילולית, ציניות וכדומה ולבסוף כמובן עייפות ועצבות. לפני מספר שבועות שמעתי על מאמנת שלמדה איתי אבל כבר אימנה הרבה יותר מתאמנים ממני. כיום, כשאני מסוגל להכיל את הרגש של הקינאה יכולתי לתעל אותו לכיוון העשייה. התוצאה הייתה יצירת ועריכת ערב היכרות עם אימון (למתאמנים פוטנציאלים). כבר מספר חודשים היו לי מחשבות להרים ערב כזה, אבל הקינאה נתנה לי את האנרגיה לפעול. הרעיון הוא לא להילחם ברגשות אלא להיות מודע ולהכיל אותם משום שאנחנו לא יכולים להתנגד להם. ואני חוזר על פתגם שמישהו אמר (אשמח אם תגידו לי מי): What ever you resist persist רונן

לומדים להבין את עצמך

לפני, תוך כדי ואחרי שמקרים אלו קורים ככל שתתבונני באופן שאת חיה, מגיבה, מתפקדת ככל שתתבונני באופן שבו המקרים הספציפיים הללו פוגשים אותך עם מי, מתי, מה קרה שם, מה נאמר, מה אמרת ואיך יצאתם מזה ככל שתתבונני במה שאת חושבת, אומרת עושה לאחר מכן לאט לאט המקרים ילכו וידעכו זהו כמובן תאור מופשט שניתן ליישם אותו דרך טכניקות שונות חלקם הוצעו לך כאן ויש גם אחרים בין בעבודה עם אנשים אחרים או בעבודה עצמית בהצלחה

אוריק3

New member
סמיילי ! הנה ברשותך ציטוט שלך..

"במיוחד שאני גם כ"כ שונאת שאנשים שקרובים אלי לוקחים אותי כמובן מאליו." למה זה כה מפריע לך? או כמו מה או מי הם צריכים לקחת אותך? את מרגישה כאילו את נחותה, ואת לא מקבלת את היחס שאותו לטענתך את "ראויה"? ולאיזה יחס את כן ראויה? אולי את מתוסכלת מהיחס הזה? ואולי עליהם את מתנפלת לא בגלל שהם "מבינים" או "קרובים" אלא הם המראה שמשקפת את הבעיה שלך? ואולי לכן את לא מתנפלת על אחרים כי נגדם אין לך בעצם דבר? נסי לחבר את השאלות לתשובה שלך למעלה?

s m i l e 2 4

New member
אז לקחת ציטוט שלי והסקת ממנו מסקנות...

לקחת תשובה שעניתי לשאלה של "רוח מדבר" שאמר שאני מזלזת באחרים בזה שאני מדברת אליהם ככה ואני עניתי שאני שונאת שעושים גם לי את זה.. לדעתי ואתה בטח תחשוב אחרת זה לא מראה על הרגשת נחיתות מסויימת אלא על מצב שקורה הרבה בין אנשים קרובים ובעיקר משפחה.

אוריק3

New member
סמיילי , אם את יודעת את הסיבות לבעיות שהעלת..

אז למה העלת אותן?

הנה שיטה: להפוך ויכוח למשא ומתן !

כשהעצבים מתחילים להשתלט, כדאי לשנות גישה ולהפוך את הויכוח למשא ומתן. בויכוח שני הצדדים מפסידים. תמיד. נשאר עלבון. מתח וכעס (ולפעמים רצון לנקמה). לעומת זאת במשא ומתן יכולים שני הצדדים להרוויח. ואיך עושים את זה. קלי קלות. עבור כל דבר שאת אומרת, תבקשי תגובה או תשובה. זו דעתי. מה דעתך. תוך דקות מתפוגג המתח. בהצלחה. אבינעם הדס

למעלה