איך מסתדרים?

אני לא יודע מה זה בדיוק "מנטליות" -

אבל כל מה שקשור לעולם החרדי, כך אני מבין, כבר לא כל-כך מדבר אלייך, אז אולי את צריכה לנסות להתאים את עצמך ל"מנטאליות" החילונית ... מה שקשור ליחסים בין בני אדם - רגישות, חוכמה, עדינות ושאר תכונות אנושיות - כמו שאמרתי, יש אצל חילונים ראויים לא פחות מאשר אצל דתיים ראויים.

שלומיV

New member
לדעתי...

את יכולה להמשיך לנסות... אבל אני חושב שאת כל הפערים וכו' את תכלי לגשר עם בחור במצב שלך, דהיינו שהיה חרדי בעבר או משו כזה, כי חילוני מלידה בא בעולם אחר לגמרי, והשקפה אחרת, ואפילו אחרי הרבה שנים אתם לא תשדרו על אותו גל.

רותם 36

New member
תראי ../images/Emo13.gif

דבר ראשון לפי מה שהבנתי את בחורה צעירה . אז בלי לחץ . לחץ לא עוזר .זה יבוא בזמן הנכון לך ואין שום טעם להילחץ או לנסות למהר . דבר שני - אל תפסלי אף אחד. נראה לי קצת נוקשה להחליט שאת רוצה "רק" בחור חילוני. אל תישללי אף אחד . הכי טוב לדעתי להכיר בן זוג בכל מיני מסגרות קבועות. (ככה לפחות אני הכרתי את בני הזוג שלי ) צבא לפי מה שהבנתי לא עשית אז האופציה הזאת יורדת. מסגרת של עבודה או לימודים לדעתי היא המסגרת הכי טובה. מה גם, שאת יכולה להכיר את אותו בחור קודם ולהחליט אם הוא מתאים לך או לא . לגבי ערכים ומוסכמות - לכל קשר צריך שניים. את לא חייבת להיגרר אחרי מוסכמות שלא נראות לך רק כי זה "מקובל" בעולם החילוני. אפשר לשלב בין ערכים שחשובים לך וגם להתפשר. גם אצל החילונים אין דברים קבועים. וכל אחד מתקדם בקשר באופן ובקצב אחר. לי אישית יש חברות שגרו עם בני זוג יחד לפני החתונה , ואחרות שיצאו מהבית רק אחרי החתונה. הרבה מזה תלוי בך. אם חשובות לך תכונות מסויימות בבן זוג - אז אל תתפשרי .

אני בטוח שלא ראית את האנשים הנכונים

כשיצאתי בשאלה חשבתי כמוך [במובנים מסויימים]היתה חסרה לי הביישנות האופיינית לחרדיות, והמוקצנות המינית בעולם החופשי לא משכה אותי. לאחר מכן הכרתי יוצאות בשאלה [אחלה פיתרון גם בשבילך] וגם סתם בחורות חילוניות עם אופי מקסים. בהצלחה

תגובה

אני גם הייתי בעבר חרדי אני גם חושב כמו מישהו שכתב למעלה שהחילוניים מתנהגים בצורה פראית וכמו בג'ונגל אני יותר עדין ומנומס ולא מרגיש ישראלי

שכחתי את העיקר

רציתי לומר לחני החרדית: אני חושב שעם בחור חילוני מגיל אפס יהיה לך קשה מאוד להסתדר את צריכה למצוא מישהו דתל"ש וכדו' (דתי או חרדי לשעבר)

מה מכוער בהכללות

כשאתה לא בא לקפח או להשניא אתה סך הכל מייעץ לאדם ללכת בדרך יותר בטוחה הרי יש תופעה כזאת של "ישראלי מכוער" ואין אפשרות לדעת מראש מתי היא תתגלה ולכן עדיף שלא להסתבך מה הבעיה בהכללה הזאת

רותם 36

New member
כי הכללה זה לא דבר טוב

אתה אומר "חילונים מתנהגים כמו בג'ונגל ".................. ומעיד על עצמך שאתה עדין ואם לצטט אותך "אני לא מרגיש ישראלי ........." אני לא יודעת מאיפה לקחת את נקודות ההשוואה שלך. האם בחנת כמה בחורים בכיכר? או אולי הלכת במחילה מכבודך למקומות בילוי ומשם הבאת את ההתרשמות ????? או אולי בצבא או באוניברסיטה ? הכללה זה דבר לא רע אלא נוראי .כי לקחת מגזר שלם ועליו הלבשת את הסטראוטיפים והדיעות שלך מבלי להכיר לעומק את אותו מגזר ( כמעט גזענות ) אתה ממליץ לה "ללכת על בטוח ". אפשר לחשוב שבמגזרים אחרים אין אלימות, אונס או ניצול . הכל בטוח "ישראלי מכוער" יש בכל מקום והוא משותף לכל המגזרים .

סליחה

אינני בא להשמיץ באתי רק לייעץ ללכת על בטוח על מה שכתבתי אי אפשר להתווכח

למעלה