איך מנחמים

איך מנחמים

אישה בת 87, שעד לפני שבוע הייתה מעבירה את מרבית זמנה בקריאת ספרים, עיתונים, מאמרים, ותרגום עדויות מיידיש עבור יד-ושם (בהתנדבות ובהנאה, כמובן), ופתאום היא לא יכולה לקרוא?

nutmeg

New member
למה היא לא יכולה לקרוא?

משהו שקשור לראייה או להבנה?

אירוע מוחי קל

היא גם טיפה מבולבלת ויש דברים קטנים שהיא לא זוכרת, אבל הדבר שהכי שובר אותה זה הקריאה - 40 שנה היא הייתה מורה, חצי מהקיבוץ אצלנו כותב בכתב שלה (כמו ב"רומן רוסי". בכלל, כל הסיטואציה היא נוטפת מאירוניה מאיר-שלוית), אין אדם שאני יותר נהנית לדבר איתו על ספרים. אתמול היא אמרה לי בדמעות שעם הכל יכלה להתמודד, אבל לא עם להיות בורה (למרות שזה רק בקצוות). דרך אגב - לכתוב היא יכולה שוטף, זה באיזור אחר במוח, אבל לא לקרוא את מה שכתבה. בקיצור - הרופאים אומרים שצריך סבלנות, שהקריאה והזכרונות יכולים לחזור מעצמם או להילמד מחדש, אבל בינתיים אני כל כך סובלת מלראות את סבתא שלי סובלת.

אז כמו שאמרתי - תקריאו לה.

היא לא באמת בורה, רק לא יכולה לקרוא. אבל את מה שיקריאו לה היא תוכל להבין, לא?

כן, אבל היא לא רוצה כרגע

זה עוד נורא טרי ומדכא אותה שהיא לא יכולה בעצמה. אני מקווה שבהמשך או שזה ישתפר או שהיא תסכים שנקריא לה..

shellyland

New member
וכמובן -

כל ערוצי הידע והתרבות בכבלים. יש כבלים בקיבוץ? אני ממליצה במיוחד על מצו.

יש הכל

כרגע היא עוד בביה"ח, אבל אני מניחה שנסתדר ברגע שהיא תחזור הביתה. תודה בכל מקרה על כל ההצעות.

shellyland

New member
פתאום אני תוהה

לגבי ההודעה הראשית שלך, מי משתיכן זקוקה לנחמה.

צימעס

New member
אפשר לקנות ספרים מוקראים

(מיועד לאוטו) אני משערת שגם דרך אירגוני עוורים אפשר למצוא כאלה, אולי בהשאלה.

shellyland

New member
ברוב האוניברסיטאות

קיימת ספריית השאלה אקדמית לעוורים וכבדי ראייה.

גנגי

New member
בכל עירייה זה קיים,

רק צריך לדאוג לכרטיס עיוור בשביל לקבל שם ספרים מוקלטים.

לא מדוייק, גנגי

ביתי הדיסלקטית קראה את כל הספרים באנגלית דרך האזניים
מספיק שיש קושי כלשהו, והם משאילים.

צ'מעי

סבתא סובלת כי האירוע עוד 'טרי'. עוד מעט תחושת הבלבול תתמתן, היא תפנים איזו רוטינה חדשה, והעולם יראה יותר ייציב ומיוצב. בקשר לקריאה, אם מדובר בסוג של אפזיה - אני מניחה שבמשך הזמן עם טיפולים קוגניטיביים וטיפולים אצל קלינאית תקשורת זה ישתפר. זה תמיד משתפר, רק לא תמיד חוזר ב-100% למה שהיה קודם. וצריך המון סבלנות. למוח לוקח המון זמן להתייצב, להשתפר או למצוא חלופות. אחרי 3 חודשים תראו שיפור בבילבול ואחר כך לאט לאט שיפור בפונקציות שהיא תעבוד עליהם בטיפול.

../images/Emo140.gifתודה

הרופאים אמרו לנו את כל זה (וגם קראתי באינטרנט. וגם למדתי שנה א' בפסיכולוגיה) - אבל המון תודה, דברייך עודדו אותי.

גנגי

New member
מוכר לי מאמא שלי,

רק שאצלה, למהרבה הזוועה, זה קרה בגיל 75, בעודה עצמאית לגמרי, וזה שבר אותה לגמרי. אולי תיכנסי אלינו לפורום טיפול בהורים מבוגרים ותתייעצי שם, ותוכלי לשמוע לא רק על נחמה אלא גם על דרכים שבהן היא תוכל להעסיק את עצמה במקום בקריאה (שהרי אם הקיראה ניטלה ממנה רוב הסיכויים שגם טלוויזיה עשויה להיות מחוץ לתחום).

למעלה