איך מכינים white russian?

יפעת20

New member
איך מכינים white russian?

ואשמח לקבל גם מתכונים אחרים לליקרים טובים, וכל מיני המשקאות (מנסה להיכנס לתחום) תודה

siete

New member
ותשובה

מתכון תוכלי למצא בWebtender. (אני מעדיפה יחס של 1:1:1 בין הוודקה, ליקר הקפה, והשמנת.) קלואה היא ליקר קפה ממקסיקו שמבוסס על וודקה.

יפעת20

New member
ועוד שאלה

איזה מטרידה אני על הבוקר... אפשר להכין את הרוסי הלבן עם חלב במקום שמנת, איך זה ייצא?

LaDjA

New member
אפשר, אבל...

זה יוצא דליל יותר, ועם עוקץ הרבה יותר משמעותי של האלכוהול. השמנת גורמת לקוטייל להרגיש יותר עדין, וגם טעים יותר. אני אישית לא חושב שזה מסוג הקוקטיילים שבו האלכוהול צריך להיות מודגש מאד. עם חלב, זה גם יהיה כמובן הרבה פחות משמין.

Angel of Chaos

New member
white russian & big lebowski

א. אני מכין את זה עם חלב ב. אם זכור לי נכון גם לאבואסקי מהסרט ג. ושוב אם זכור לי נכון המתכון הוא עם חלב (כמו שהוא מופיע על ה- kalhua speacial edition) ד. ואחרון, פעם ראשונה שאני שומע שמכינים את זה עם שמנת, אם אני רוצה משהו סמיך עם אלכוהול מעודן אז אני שותה אורגזמה. :)

Angel of Chaos

New member
או בצורה יותר פשוטה

יש הרבה דרכים להכין אורגזמה, אין לי מושג למה בדיוק, אבל בכל איזור בעולם עושים את זה אחרת. (וגם משתמשים בודקה ??? למה ??) אבל המתכון הישראלי הפשוט ביותר הוא: קלואה, בייליז ושמנת (1-1-1) או למעשה כל ליקר קפה, אייריש קרים ושמנת :)

rustynail

New member
דרך ההכנה של הפאב שבו אני עובד

קרח כתוש כשני שליש כוס אולדפאשן גדולה מנה ליקר קפה מנה ליקר קקאו וכעת בהצפה מנה וודקה וכעת בזרם חזק שמנת מתוקה פנימה מה שנוצר זה שלוש שכבות של המשקה ליקרים - שמנת - וודקה ואחד הנמכרים ביותר בפאב.... צ'ירס

יפעת20

New member
המון תודה, ואיך מכינים

ליקר קקאו? ליקר קפה הכנתי היום ויצא מעולה.

rustynail

New member
הכנה פשוטה מאוד...מוצאים מהארנק 25

ש"ח...הולכים לחנות אלכוהול ומבקשים ליקר קקאו לבן של קורה או קונינגס משלמים וואלה!!הנה ליקר קקאו לבן מוכן:)

יפעת20

New member
ליקר קפה

ליקר קפה מרכיבים: יוצא נפלא, למרות הפשטות. לכמות של כ- 3.5 ליטר בריכוז של 20% אלכוהול 1/2 2 ליטר מים מינרלים 1.4 ק"ג סוכר 1 צנצנת צסטר צויס בטעם וניל או אגוזים - 85 גר´ (או נס קפה משובח אחר) מקל וניל חצוי 10 מסמרי ציפורן בקבוק של אלכוהול 95% (750 מיל.) בקבוקים. אופן ההכנה: מבשלים מים עם סוכר עד לרתיחה ולהמסה מוחלטת. מכבים את האש. מוסיפים מיד קפה נמס כף אחרי כף לאחר המסה של כל כף. מוספים מקל וניל חצוי ומסמרי ציפורן (רצוי בתוך צרור) ישר אחרי המסת הקפה. כשפושר, מוסיפים בקבוק של אלכוהול 95% לאט ותוך כדי ערבוב. חותמים בבקבוקים. יישמר כשנה במקום אפל. טעמו משתבח. (ליקרים קלאסיים הם בסביבות 20%, ורק הטובים הם באזור 30-40 אבל הם לא טעימים לכל חיך בשל ריכוז האלכוהול). חישוב ריכוז אלכוהול: כמות בקבוק האלכוהול X % ריכוז האלכוהול / בכמות הכללית שיצאה

siete

New member
שכבות זה מגניב! ../images/Emo45.gif

אין לי מושג עד כמה המתכון הזה נכון... אבל יש לו 4 שכבות! בכוס דקה וגבוהה כלשהי (למשל שמפניה): למזוג קלואה בהצפה אייריש קרים בהצפה וודקה בהצפה H&H ולפזר קצת אבקת שוקו למעלה. לדעתי זה נראה ממש סקסי. הבעיה שאין כאן קרח שיקרר, וגם לא משתמשים בשייקר - אז צריך לדאוג שכל המצרכים קרירים מראש.

rustynail

New member
בקשר לקרח אין בעיה שמים עם השכבה

התחתונה מספר קוביות זה לא הורס אין דאגה כמובן לשים לפני התחלת השכבות דאאאה!

למעלה