איך מכינים חרוסת?

איך מכינים חרוסת?

לפעמים אני חושבת שיש דברים שאני כנראה לא אדע בחיים כמו איך מכינים חרוסת או גפילט-פיש אלו מאכלים שמחוברים להורים שלי, שלו. טקסים שלמים של גירור השורש כדי להכין חזרת חריפה לבנה ללכת לחנות דגים עם סבתא לקנות את אותו אחד שמציץ מהאמבטיה אח"כ לפני שהוא הופך לקציצה. לנקות את הבית , להפוך אותו, להוציא את כל פירורי החמץ לעבור עם נר ונוצה לשרוף בבוקר החג את מה שנשאר. לילדים שלי לא יהיו חוויות כאלו. עולם אחר של ילדות .

חרוסת טובה מכינים עם הרבה אהבה

על משקל "חומוס מכינים עם הרבה אהבה". המתכון המנצח של אמא שלי - עובר מזה דורות במשפחה. והוא הולך ככה: תמרים, אגוזי קליפורניה, תפוח עץ מגורר, כפית לימון, טיפונת קינמון, קצת יין משובח לערבב הכל במיקסר (פעם טחנו במטחנת הבשר). כמויות? לפי העין, ככה זה אצל אמא שלי. מבחינתי אפשר לוותר על כל הארוחה ולהתענג על החרוסת של אמא..... כן, גם אצלנו ההפסח אחר, הולך ופוחת הדור? או המסורת? או מה??.

מה את משווה מה ....../images/Emo7.gif

זה בדיוק כמו ההבדל בין להעתיק משהו בקלדנות או לעשות עבודת מחקר ולטחון מים....כמו שעושה ידידנו. לפחות מגיע לו ציון לשבח על שהשקיע, הבחור מאוד השתדל, רק מה לעשות שטחן מים! או כמו שאומר בנזוגי היקר פול גז בניוטרל! אבל אין מה לומר הבן אדם משקיע!

magy

New member
כל אחד עושה מה שהוא יודע

אני יודעת יותר טוב לקנות מוכן מאשר כל הפצ´קעראיי במטבח...... אני מוכנה להתלכלך בחימר, שעווה, צבע אקריל, צבע שמן, צבע מים, גבס, .....אבל כשאני חותכת ירקות, הולכות לי האצבעות. כשאני מגרדת על פומפייה, מה שמתגרד....זה הציפורניים ..... שלימאזעל........(ביש מזל) נולדתי עם בלי כישורי מטבח...... ממש לא אישה............... אז במקום להיות טבחית במטבח,ליידי בסלון וזונה במיטה אני ליידי במטבח, זונה בסלון, ובשלנית במיטה........ אבל איזה תבשיל יוצא שם..............אמעחייע.......(לא מכירה את התרגום לעברית.........אבל זה טעים.........)
PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

שקדי

New member
אפשר לקבל קצת פירוט בקשר ל........

זאת שמחלקת מזונות בסלון נשמע מענין................

magy

New member
אתה לא חייב להאמין לכל אמירה שלי

סתם כותבת........כי לא יוצאים לי שירים בזמן האחרון.... הלכה לי המוזה....נסעה לחו"ל..השאירה אותי פה...לבד...

והשיר המתבקש

לבד, לבד, לבד כמה טוב ומה נחמד איזה בוקר נהדר בלי ריחיים על צוואר ולומר רק ........ זהו פה נגמרה בטריית הזכרון אתנה ????

שקדי

New member
לבד לבד לבד.........

כמה טוב ומה נחמד איזה רגש נהדר בלי ריחיים על צוואר ולחוש אך יופי לי אני גרוש לא שוטפים כלים בכלל אפר על שטיח ובעשר אצבעות לב של אבטיח אין אשה אשר תשאל למה ומדוע שוב אפשר להתרחץ פעם בשבוע לבד לבד..... רוצים עוד.......נשמע מפתה לא?????

שקדי

New member
להקת הנח´´ל המיתולוגית.........

עם מנחם זילברמן ששי קשת שולה חן ועוד.........

אורניהו

New member
ואני תמה? למה בסלון?....

ישנה איזו תנוחה שאני לא מכיר? רגע; תנו לי לחשוב,,,בטיסה,בספינה,במיטה,במיטת מים.בצימרים בגליל,בספסל האחורי,ביער ,בחניונים,בים,על כיור באמבטיה,,,,,,,,,בסלון.

שקדי

New member
מי שלא עשה זאת...........

בחוף השאפות בשארם כשהירח מלא מעל חצץ חלקלק מרשרש מתחת לתחת....פעם שלו פעם שלה גלים קטנטנים מתנפצים לחות ולהקות של יצורי מים פוספורים מאירים את הים לא חווה חויה שמימית מימיו.........................

עוד לא נולדה החרוסת

שתחליף את החרוסת של אמא שלי טעימה להפליא משהו בין מתוק לחריף באמת צריך דחוף את המתכון

למעלה