איך מחנכים את החמוס?

BBoyNK

New member
איך מחנכים את החמוס?

חיפשתי בפורום ולא מצאתי... מצאתי רק כמה פוסטים למטה שמישהו אמר "כשהוא נושך להרים אותו לגובה העיניים להגיד לו לא! בקול תקיף ואם הוא מתעצבן אז לשים אותו בעונש בכלוב" אבל לפי דעתי החמוסה שלנו לא רואה בכלוב כעונש... כי היא לא תמיד מנסה לצאת? יש אלטרנטיבה אחרת שאפשר להשתמש בחינוך שלה.. דר'א היא כרגע לא מחוסנת ובגלל שאני מתעסק איתה דיי הרבה (משחק איתה מרים אותה וכדומה) היא נשכה אותי לא מעט. יש דרך לגרום לה להבין שהנשיכה שלה לא טובה.. ובקשר לצרכים אני חושב שהיא עושה רק בחול חתולים שלה בינתיים... כי עוד לא תפסו אותה עושה צרכים מחוץ לכלוב

WTR

New member
אתה חדש כאן? אני לא מעודכנת

החמוסה שלך מעוקרת? בת כמה היא? בכל אופן, קראת במאמרים על חינוך החמוס? אם לא תקרא, ואחרי זה תשאל שאלות ספציפיות ע"מ שנוכל לעזור. בקשר לחול- אין סיבה שהיא תעשה במקום אחר, חמוס הוא חיה מאוד נקיה. אם אתה דואג לשים כמה ארגזי חול במקומות פוטנציאלים (פינות בעיקר) אז אין סיבה שהיא תפספס. זה שהיא תמיד מנסה לצאת מהכלוב אומר שלא כיף לה שם. זה טוב במקרה שלך, כי אז היא תבין שנשיכה = כלוב = שיעמום = לא טוב. ואז היא תלמד לא לנשוך. כמובן שאם היא נושכת חלש, אין להעניש אותה כי היא משחקת. ואם היא גורה תקח בחשבון שלפעמים אין לנשיכות חזקות כוונה רעה, אלא שהשיניים שלה צומחות וזה כואב.

BBoyNK

New member
חשבתי על זה שכואב לה השיניים

ודר''א היא לא מעוקרת עדיין היא בת 7 חודשים. וקראתי מאמרים.. הבעיה היא שאמרו שאסור לחנך אותה בתפיכות קטנות על הראש או האף.. ויש דרכים אחרות. אבל לא נראה שזה עוזר עלייה.

BBoyNK

New member
דר''א יש לה כבר שם...

אחי קרא לה סאי. דווקא שם נחמד . אני לא חושב שיש פה מישהו שלחמוס\ה שלו קוראים סאי נכון?

The Reuty

New member
לעקר../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

החמוסה עלולה למות מאנמיה אם לא תעקר אותה בהקדם האפשרי. לא כדאי להתמזמז עם זה, תתקשר לוטרינר ותקבע תור לעיקור.

WTR

New member
ממ.. שאלה קטנה

למה אתה מחכה? אני לא רוצה להלחיץ, אבל חמוסה שלא מזדווגת מתה מהר מאוד מאנמיה קשה. זהו מוות כואב ומייגע, ואין דרך לעצור אותו חוץ מלעקר אותה!!! אני הייתי מציעה לך להתקשר כבר עכשיו לויטרינר ולקבוע תור למחר בבוקר לעיקור (
אם לא להיום
) לא משחקים עם חיים של חיה. במיוחד לא עם חמוס, שזו חיה שמצבה הבריאותי מתדרדר תוך שעות ספורות. בקשר לחינוך, תחזיק אותה בעורף (עם אגרוף סגור. אם היא מפהקת ונינוחה, סימן שאתה מחזיק נכון) ותצעק חזק "לא!" לאחר מכן שים אותה בכלוב משעמם (ללא צעצועים או צינורות) ל10-15 דקות ותוציא אותה שוב. עם הזמן היא תבין מה גבולות הכאב שלך...

WTR

New member
אה ועוד משהו קטן ששכחתי

כמובן שצריך לתת לה צ'ופרים (חיזוק חיובי) כאשר היא מתנהגת יפה, כמו שמיכל המליצה.

BBoyNK

New member
בקשר לעיקור..

היום יום שבת ואני לא יודע אם פתוח היום הווטרינר בגלל שיש לנו ווטרינר מסויים שגם מתעסק עם חמוסים... אז אחי אמור לדבר איתו מכיוון שזאת בעצם החמוסה שלו... אני מניע אותו לעקר אותה אבל הוא רוצה להתייעץ עם הווטרינר כי לא נראה לו הגיוני שהיא תמות מייחום. בכל מקרה אני ממשיך וימשיך להניע אותו לקחת אותה לעיקור.

Linimfin

New member
זה הגיוני וזה קורה!!!

כמו שכבר אמרנו לך היא כבר עברה את השלב הראשון בייחום אם היא מדממת והיא תמות מאנמיה!!!!!!

BBoyNK

New member
אכן

זה מה שהמוכר אמר אבל משום מה עד עכשיו לא ראיתי סימנים למחזור... עדיין יש סיבה להיות מודאג כי היא בגיל הבגרות המינית שלה

BBoyNK

New member
תודה.. גם אני מקווה

ודר''א אף אחד עדיין לא ענה לי במה אני יכול לפנק אותה ולצ'פר אותה

Sweet Fantasy

New member
חמוסה בייחום לא מדממת

איבר המין שלה מתפתח פי 3 מהגודל הרגיל שלו בגיל שלה אני מאמינה כבר שהיא נכנסה לייחום וכל יום קריטי, לא בגיוני? הגיוני מאוד מה לעשות חמוס לא חיב רגילה זה שלא קראתם על החמוס לפני שקראתם זה בעיה שלכם זאת לא אשמתה של החמוסה האומללה היא לא צריכה למות בגלל שאנשים חסרי ידע קנו אותה אז תקשיבו פה לאנשים שמבינים קצת יותר ממכם מחר רוצו איתה לוטרינר שיעקר אותה!

BBoyNK

New member
תשמעי בכל מקרה היא תקבל טיפול

אני רק מתעניין בשביל אחי ובשביל החמוסה כי אחרי הכל זה חייה מעניינת... אני מתעניין בשבילו אני לא השתתפתי בקנייה שלה או משהו כזה. אם הייתי משתתף כנראה שזה היה אחרת

Sweet Fantasy

New member
זה לא קשור

אם אתה יכול לעזור אז תעשה מעבר מרק להתעניין תגיד לו שהחיים של החמוסה שלו תלויים בו.. ויכניס את זה לראש.. אז למזלו ולמזלה כן הגעת לפה וכן שמעת מה יכול לקרות אז בסדר אתה לא תלך לעקר אותה מכספך אבל תעשה משהו!!!! זה בעל חיים ומגיע לו לחיות למה להיות אטומים???? תתעניין כמה שבא לך פשוט עם האדישות שלכם לא נראה לי שישאר במה להתעניין.

BBoyNK

New member
הוא הביא את החמוסה ביום שישי

כשראיתי אותה אז התעניינתי.. וראיתי שכתבתם פה שהיא יכולה למות אז הלכתי אליו והראתי לו את הפוסטים פה .. והוא אמר שהוא יתקשר לווטרינר. יותר מזה? הוא לא רופא הוא לא יכול לטפל בה בצאת שבת הוא ידבר עם הווטרינר או לפני זה. הוא כרגע ישן. אף אחד לא עצל או אדיש

למעלה