איך מחלצים ג'יפ ששקע ...

Ido4Ever

New member
איך מחלצים ג'יפ ששקע ...

כלומר .. על איזה הילוך כדאי ?... דרייב לאו או הילוך 2 !???... ולתת בקיקים קטנים או באחד חזק.. או לאט בכלל ??. אני עד עכשיו הייתי על דריב או 2 והצלחתי אבל בכל זאת שואל אותכם.. יש לי טויוטה לאנד קרוזר

אור36

New member
קודם חופרים

מפנים חול מהגלגלים,לפעמים כדי לחלץ לאחור ,לכייון המקום בעל האחיזה הטובה ביותר,מורידים אוויר באופן משמעותי,עד ל 10 PSI בודקים שהמרכב משוחרר מהחול,אם לא שולפים גק או היי ליפט ומרימים את הגלגלים עד כמה שניתן,ואז-הילוך כוח,לנעול דיפרנציאל(למי שיש)ולתת בגז באופן מבוקר ,לא להגיע לפירפור.יש לזכור פירפור צמיגים = שקיעה, שיש תנועה רציפה אפשר לשחק עם ההגה כדי לשפר את האחיזה.ולשחרר להילוך גבוהה יותר(באוטומט) בגיר רגיל לתת בגז..........לא לעצור את המומנטום, בהצלחחחחחחחחחחחחחחחחה,וכמובן לא לשכוח לפתוח חלון להנות מהשפריץ חול כלפי מעלה,ומרייח המצמד.

miki69

New member
תשובה נכונה חוץ מפיספוס אחד

הרכב אוטומטי אז אין מצמד המלצה תמיד אבל תמיד הילוך כוח העבר להילוך כוח ,ושחק עם הורדת ההילוכים low2 יש לך כוח וגם מהירות סבירה אם תהיה ב HI ותנסה בכוח הגיר ,כלומר שמן גיר יתחמם ויכול ללכת גיר בגלל זה מיי טו סנט

PHTLS

New member
זה לא משנה.. גם אם אתה בדרייב

וגם אם אתה בהילוך שני - האוטו יתחיל מהילוך ראשון.. ההבד היחיד הוא שהוא לא יגיע לשלישי, משהו שקשה לי להאמין שתצטרך בחילוץ..

miki69

New member
סליחה?

וגם אם אתה בהילוך שני - האוטו יתחיל מהילוך ראשון.. זה ציטוט כמובן מאותה הסיבה למה לרדת ירידה ולהוריד ל1 ?? זה יירד בכל מקר לא? הכוונה היא לשלוט בהילוכים ולא למחשב לשלוט בהם

PHTLS

New member
אני לא טועה..

אם אתה שם את הידית הילוכים באוטומאט בהילוך 2, הרכב יתחיל מהילוך ראשון.. מה שאתה עושה בזה שאתה שם את הידית בזה זה בעצם רק להגביל אותו להילוכים 1-2. למה להוריד הילוך בירידה ? כי הגיר לא יוריד הילוך על מנת לגרום לבלימת מנוע, הוא ישאף להעלות הילוכים - כי ככה תוכנת. עומר

PHTLS

New member
אם אתה רוצה עוד הסבר תשאל

אבל שלא יתחיל פה וויכוח סטייל "האוטו מאיץ כל הזמן, גם כשהוא נוסע במהירות קבועה" שהיה לי פה לא מזמן.. :) עומר

miki69

New member
עומר ידידי,סובלנות זו מילת מפתח

ובפורום הזה רצוי שיהי כך, הלו ברור לכל הדיוט (אני מקווה כך) כי הגיר האוטומטי מתחלף בל הזמן כך הוא בנוי כך בנויה מערכת המחשב ואלו דרכי עולם , הרשה לי לחלוק על דעתך כי יציאה משקיעה שהגיר יהיה בדרייב, בבקשה הינך מוזן להמשיך בזמן חילוץ להשאר בדרייב אני מנסיוני המועט בשטח ובחילוצים אמשיך להיות בהילוך נמוך בידידות

PHTLS

New member
אוקי מיקי ידידי :)

תראה, אם אתה נמצא בהילוך דרייב, אתה נותן לגיר את החופש להחליט בין הילוכים 1-2-3-4 (ברוב הרכבים, בחלק מהם יש רק 3 ובחלק 5 ואף 6 הילוכים). אם אתה נמצא בהילוך שני בגי אוטומאטי, אתה נותן לגיר את החופש לבחור רק בין ההילוך הראשון והשני. בשני המצבים הרכב יתחיל בהילוך ראשון, וכאשר יגיע לסלד המתאים הוא יחליף לשני. אם הידית על "2" אז הוא לא ימשיך מפה וישאר על הילוך שני, בעוד שאם הידית על "דרייב", הוא גם יוכל להמשיך להילוך שלישי. זה כל ההבדל בין שני המצבים. עכשיו מה שאני אומר זה שלא יקרה מצב בשום חילוץ מתקיעה שהגיר ירצה לעבור להילוך שלישי, אתה צריך להיות במהירות של כ-60 קמ"ש.. עכשיו, נגיד וכן הגעת למהירות כזאת בחילוץ (דבר קצת דמיוני.. אבל נגיד..) כדאי מאוד שתיתן לרכב להעביר הילוך או שפשוט תגמור מנוע. קיצר, שים 4x4 Low ואת הידית הילוכים על דרייב. זהו..

הסבר מדויק באופן כללי, מלבד

העובדה שאכן כדאי להגביל את ההילוך. הדבר דומה לנסיעה בעלייה. הרכב מתאמץ מאד אך מצליח להתגבר על העלייה בהילוך מסוים. אם הרכב יעבור להילוך הבא, יהיה קשה למנוע לשמור על המהירות והמהירות תתחיל לרדת (אפילו מתחת למהירות שבה התחלף ההילוך) - זה מצב שאתה לא רוצה שיקרה, לא בעלייה ולא בשטח עם אפשרות לשקיעה. לדוגמא בחול, אם הצלחת להגיע למהירות נסיעה יציבה ויתחלף לך ההילוך פתאום, הרכב עלול להעצר לגמריי ושוב תשקע. מה שכדאי לעשות הוא אכן להגביל את ההילוך כאמור, וכן לשמור על רמת גז גבוהה אך לא הגבוהה ביותר כדיי לא להרוס את המנוע (כפי שציינת). לאיזה הילוך כדאי להגביל ? זה כבר תלוי בסוג השטח וסוג הרכב (בעל הרכב יידע עם הזמן לאיזה הילוך כדאי להגביל בכל מצב). בכל מקרה, נתת הסבר מצוין לאיך עובד הגיר האוטומטי (באופן מפתיע, דיי הרבה אנשים לא בדיוק מבינים איך הגיר האוטמטי עובד ולכן לא משתמשים נכון באפשרות ההגבלה).

PHTLS

New member
מצב שתיארת לא ייקרה בגיר אוטומאטי

"הרכב יעבור להילוך הבא, יהיה קשה למנוע לשמור על המהירות והמהירות תתחיל לרדת (אפילו מתחת למהירות שבה התחלף ההילוך)" זה לא יקרה אף פעם, המחשב בגיר פשוט לא יעביר הילוך במצב כזה.. מצב כזה היה יכול לקרות עם המחשב של הגיר היה משקלל רק נתונים של סל"ד ושל המהירות, אבל זה לא מה שהו עושה, הוא גם מתייחס לעומס על המנוע. בעליה, או בחול, כאשר העומס גדול, סל"ד הגבול שבו הוא מעביר הילוך - יעלה. דוגמה, אם במישור הגיר יעביר מראשון לשני ב-20 קמ"ש, אז בעליה הוא ימשוך את ההילוך עד ל-30-35 קמ"ש.. פשוט בגלל שהמנוע מתאמץ. המצב שתיארת שלאחר העברת הילוך האוטו יאיט, יכול לקרות רק לנהגים לא מיומנים בגיר ידני. הנהג לא יכול לחוש את העומס על המנוע (אלא אם יש לו אוזן טובה) והוא יודע לדוגמה שב-3000 סל"ד הוא צריך להעביר הילוך. אבל הוא מגיע לעליה תלולה, שבה הגבול להעברת הילוך הוא קצת יותר מ-3000. כאן גיר אוטומאטי היה מושך את ההילוך ולא נותן לך להעביר אותו.

אני לא אומר שאין התיחסות לעומס

עדיין, כפי שאתה אומר בעצמך, יחליף המחשב את ההילוך בעצמו, 20 קמ"ש, 30 קמ"ש, לא משנה מתי. מנסיוני, בנסיעה בחול צריך לשמור על סל"ד גבוה ויציב. ממילא, אם אתה בסל"ד נמוך לא תצליח להתקדם, ההנחה היא שאתה בסל"ד גבוה (או שאתה נוסע ב low low וגם אז תשקע). בסל"ד גבוה, גם אם יש עומס על המנוע, המחשב יעביר הילוך בסופו של דבר. אתה בעצם מציע לי לנסוע בסל"ד גבוה, אך לא גבוה מידי כדיי שלא יעבור לי ההילוך בטעות ... למה לי ? הריי בשביל זה נועדה הגבלת ההילוך, למצב שבו המנוע עמוס. אם אתה משתמש בהגבלת ההילוך בכביש החוף - שיהיה לך לבריאות, לי זה בטח לא מפריע, רק שאין שום צורך. הזמן הנכון להפעיל את הגבלת ההילוך הוא כאשר המנוע עובד בעומס גבוה (עליות, נסיעה בחול וכו'), לזה זה נועד. כך אתה יכול לנסוע בסל"ד גבוה ויציב ללא חשש שיעבור ההילוך.

PHTLS

New member
תשובה לשמוליק

אתה כותב שאת מפחד שהוא יעביר הילוך "בטעות".. אז זהו.. שאם הוא יעביר הילוך זה לא בטעות - זה כי צריך להעביר הילוך. אני אסביר. לאחר כל השיקלולים המחשב מוצא שבנסיעה בתנאים שאתה נוסע בהם צריך 2000 סל"ד, אז הוא יעביר הילוך רק בסלד הרבה יותר גבוה - ככה שכאשר ההילוך הבא יכנס, הסלד יהיה גבוה מ-2000. כמובן שבתנאים אחרים (מישור\ירידה) הנתונים יהיו אחרים והוא יעדיף להחליף ב-1500. שאלת "למה לי .." כדי שלא יגמור מנוע.. דרושה שניה של חוסר תשומת לב, או איבוד אחיזה רגעי, או איזה ירידה כדי שפתאום תהיה הקלה בעומס על המנוע. אבל מכיוון שאתה מגביל לו את ההילוך הוא לא יוכל להעביר. מכאן הדרך למנוע גמור - קצרה. עומר

למה כוונתך ג'יפ ששקע האם שקע בחול

עמוק או בבוץ עמוק אם בחול ולא שקע עדיין עד הבטן ועד האקסים אז כדאי להוציא אוויר ולהמשיך לנסוע.אם שקע עד האקסים במצב שהגלגלים באוויר אז קיימות כמה אפשרויות 1. לחפור ולהוציא חול מתחת לרכב עד שיהיה הרכב על הגלגלים ולאחר להוציא אוויר ולנסוע . 2. להרים את הרכב מעט להכניס חול ואבנים מתחת לגלגלים להוציא אוויר ולנסוע. אם בבוץ עמוק זו בעיה קשה . חוץ מזה לנדקרוזר שוקע ????? כדאי להחליף נהג

miki69

New member
כל רכב יכול לשקוע ולא משנה איזה

גם המשופר ביותר שוקע מחר אשים לך תמונה של שקיעה עם רכב מהטובים שיש

אור36

New member
כמו שאמרו

בואו ניהיה סבלניים,אפ אחד לא נולד עם 4X4 וסרן של דנה 60,נכון שיש כאלה שלגמו שמן טרנספר מגיל ינקות אבל בכל זאת לא לפסול אפ אחד , וכולנו כאן ללמוד אחד מהשני,אגב....בשקיעה בבוץ ממליץ להשתמש במצב שלג (למי שיש)כדי שהתיבה תתחיל מהילוך גבוה ולא בהילוך ראשון,כמובן תלוי כמה עמוק אנחנו בבוץ או בחול,

למעלה