איך מחדשים שולחן

איך מחדשים שולחן

שום לכולם אני חדשה פה וחדשה בכלל בענין השיפוצים. יש לי שולחן עץ בצבע ככה חום ככה, נמאס לי ממנו ורציתי לשנות את ציבעו רק שאני לא יודעת מהיכן להתחיל. התחלתי לשייף בנייר זכוכית רק שאני לא בטוחה שקורה משהו. אשמח אם משהו יעזור לי בתהליך. מה צריך לעשות קודם האם צריך צבע בסיס האם אפשר ישר צבע בסיס בלי לשייף. כל עזרה תתקבל. כמו שאמרתי אין לי מושג כלל זו פעם ראשונה. תודה

תלוי בצבע

האם השולחן שלך צבוע בצבע או בלכה? הצבעים האלה הם בדרך כלל על בסיס שמן, ואז אפשר לצבוע עליהם רק בשמן, אלא אם כן צובעים קודם בצבע בסיס. להוריד את הצבע בעזרת נייר לטש לוקח המון זמן. אפשר להוריד עם ברנר או פן. אם סתם מתחשק לך לשנות את הצבע, הכי טוב לשייף קצת בניר לטש עד שיהיה חלק, למלא חורים (אם יש) ואז לצבוע בצבע שבא לך.לא חייבים צבע בסיס. הגימור יכול להיות מט או מבריק - עצות בעניין הצבע יתנו לך בחנות.

תודה ועוד שאלה

הצבע של השולחן כהה ולפי דעתי צבוע בלכה, אז כן להשתמש בצבע בסיס. וכן יש לי קילוף עץ במקום אחד במה אני ממלא באיזה חומר. תודה מראש.

מאגר

New member
../images/Emo91.gif לגבי צביעת שולחן

ניראה לי שלפי דבריך השולחן הינו שולחן מצופה פוניר עם ציפוי לק או יציקת פאלו שהיא יציקה של לק או פוליטורה אינני יודע בן כמה השולחן הזה אבל לפי גיו סביר שאוכל להגיד לך במה הוא מצופה בהתאם לשיטות באותם שנים את המקום שמתקלפת הפונירה ניתן לתקן עם פנירה או למלא במרק נגרים אבל אז לא ניתן יהיה לצבוע בצבע שיראה את יופיו של העץ אלה רק בצבע אטום אם תתני לי פרטים נוספים אוכל אולי לעזור לך טוב יותר שלא תקלקלי שולחן שיכול להיות הוא אנטיקה

למעלה