איך מגיעים להיות DBA?

מה אתה אומר על הדיבר העשירי שלהם? "כדאי יש לשים לב שחלק מהפורומים באינטרנט העוסקים בהכשרות בעולם התוכנה מנוהלים על ידי בעלי עניין מובהקים והמידע בהם חלקי, חסר ולעיתים אפילו מסולף... חלק ניכר מהפורומים מנוהלים על ידי עובדי מכללות קיקיוניות וחלק גדול מאוד מהתגובות בפורומים הן מבוימות, מזויפות או מטעם בעלי עניין".

גרי רשף

New member
גם בדיבר השני הם משתלחים בפורומים

בנקודה הזו הכותב נכשל בגדול:
1. אני מרשה לעצמי להאמין שהוא לא התכוון לפורום הזה או לפורום אחר בתפוז. הוא לא ציין למי הוא כן מתכוון כי זה לא מנומס ועלול לסבך אותו, אבל בלי לציין למי הכוונה הוא פוגע בחפים מפשע.
2. אם הוא כן התכוון לפורום הזה או לתפוז- הוא נפל על הראש.
3. כמו שיש כל מיני פורומים עם כותבים מטעם, יש גם כל מיני בלוגים עם כותבים מטעם- כמו הבלוג בו הוא פרסם את הפוסט.

לך אני נותן צל"ש מיוחד מכיוון שאתה בין היחידים שיודע שהיחיד של דברות זה דיבר (בזכר)..
למי שלא יודע: דיבר-דיברות כמו כיסא-כיסאות.

h a j b i

New member
בניגוד למאמרי 10 הדיברות

הנכתבים ע"י אנשים אובייקטיבים שאינם בעלי עניין כלל

וקצת יותר ענייני לגבי "10 הדיברות" (הרוב מדעות של אחרים שעשו קורסים כאלה ואחרים)

1. לא רלוונטי, המיונים האלה ה די בולשיט, מקום המעביר הכשרות לא ישרוד כלכלית אם באמת ינפה אנשים באופן רציני.
2. די חסר משמעות בלי דוגמאות ספציפיות. לא רואה את הקשר לפורומים
3. ואיך בדיוק מבררים את הגב הכלכלי הזה?
4. לא נכון בכלל, גם הגדולים נופלים ואף עושים רעש הרבה יותר גדול בנפילה
5. זה שיש הרבה מדריכים זה טוב אבל עדיין זה תמיד תלוי על מי נופלים, דווקא יש יתרון במקום שאתה יודע לפחות שאתה מתחיל עם מישהו טוב
6. מסכים. אם עושים קורס בשביל הסמכה אז כדאי באמת לברר שהבית ספר מוסמך להעביר לימודים כאלה
7. יותר חשוב לבדוק בחוזה מה המדיניות לגבי השלמה של שיעורים או דחיית הלימודים
8. מסכים, אין בסיס להבטחות עבודה למינהן. מקום יכול להבטיח עבודה רק אם הוא מעסיק בעצמו
9. מסכים
10. כאמור, לדעתי זה די צביעות לכתוב דבר כזה לאור הרקע של כותב המאמר.

0 אור 0

New member
אגב לגבי המיונים - לא מדויק

נכון שבקורסים הגדולים שמיועדים לציבור הרחב (מנהלי רשת, תכנות, DBA) המיון שטחי עד כדי לא קיים,
אבל בקורסים שמיועדים לבעלי מקצוע, הם מנסים באמת לא לירות לעצמם ברגל - ז"א שאם יש קורס שמיועד לקבוצה מדויקת (מנהלי פרויקטים, מנמ"רים, מפתחים בשפת X עם שנתיים נסיון ...) - הם בדרך כלל יקפידו ויקחו רק אנשים ששייכים לקבוצה הזו + אולי דרגה אחת למטה (למשל בקורס ניהולפרויקטי תוכנה אולי יהיו 2-3 ראשי צוותים שמיועדים לקידום - אבל רוב אוכלוסית הקורס תהיה מנהלי פרויקטים בפועןל וחלקם ותיקים).
הסיבה שהם מקפידים זה כי חלק מהסיבה שאנשים באים לקורסים האלו זה הלמידה שנעשית מהתלמידים האחרים והחלפת הידע, לא פחות מאשר הלמידה הפורמלית מהמרצים.

0 אור 0

New member
אכן פשלה רצינית כשמסתכלים על תפוז

ובכלל כשאומרים "חלק ניכר",
ובפרט כשהכותב עצמו הוא בעל עניין מובהק,
מצד שני אכן האינטרנט שורץ פורומים מטעם,
אולי מן הראוי להגיב בבלוג שם ולבקש שיתקן את הייחסותו כך שתבדל בין אתרי פורומים מקצועיים לבין פורומים מטעם,
גם בפורום שלי שהוא בתחום אחר, וגם בבסיסי נתונים ועוד פורומים שאני מכירה בתפוז מתנהלת מלחמת עולם מתמדת נגד הנטיה למיסחור,
מצד שלישי יש בתפוז עצמה פורומים מסחריים משהו - כך למשל יש פורום תוספי תזונה מטעם "סולגר" - אז כשסולגר ניסו לכתוב בפורום שלי מסרים פרסומיים מדי, הם נמחקו, אבל מה הם צריכים אותי כשיש להם פורום משל עצמם בו הם יכולים לכתוב כאוות נפשם.

The BIue Shark

New member
תלוי ברמה

מכיר לא מעט DBA's בוגרי מדעי המחשב וחוגים דומים. זה לא אותו דבר לפתח DB לאפליקציית פריוריטי קטנה כמו לנהל את ה DWH של בנק לאומי.

למעלה