היא יכולת של מפלצות וכמה חיות (בדרך כלל, אבל לפעמים גם של מקצועות יוקרה המיועדים לנזירים בדרגות גבוהות) לחוש את הסביבה ולזהות עצמים ללא ראיה אופטית. היכולת הזאת יכולה להיות מבוססת על ההיכולת דמוית הסונאר של העטלף אבל זה לא הכרחי (ולכן צריך לקרוא לה בשם אחר). היא יכולה להיות מבוססת על תנודות העוברות באוויר (לא Tremorsense) או על חוש על טבעי (אצל נזיר השינטאו לדוגמה). היא מבטלת את היתרונות של העלמות מעין והתחבאות ומתעלמת כעיקרון מאשליות. היכולת לא מתפקדת בריק אבל בכל מצב אחר כן (כולל מתחת למים). לכן אור סנוורים או משהו כזה הוא לא נכון. לא מדובר כאן בגרימת עיוורון אלא ביכולת המתעלמת מכמעט כל צורה של עיוורון (יצורים המתבססים על סונאר כמו עטלפים יתעוורו על ידי לחש _שקט_, אבל אחרים חסינים לכל צורות העיוורון).
נראה לי שהתיאור הכי טוב של התופעה הזאת שהיא אגב פנומן מדעי היא תפיסה/ראייה אל-חושית (אל כמו לא, לא על כמו סופר). בלי קשר אם אני לא משחק Exalted בקרוב אני עלול להיכנס ל World of Silence The Hand "לאן כולם נעלמו" Hugh
אתה מבזבז זמן. וטוב לראות אותך כאן בפורום. 1. למה פנומן מדעי ? ראיית העטלף כבר לא מלהיבה אף אחד חוץ מהמדריכים במוזיאון המדע בחיפה. תפיסה על חושית שמורה לתפיסה של דברים שהם מעבר לחושים (דברים שהם בעצמם פאראנטורליים או מטאפיזיים או וכו´). אל-חושי נשמע יותר טוב מאל-ראייה, אני מודה אבל עדיין לא מספק אותי. כזה אנוכי. אנוכי. 2. זה לא אמור להיות HUGO ?
קודם כל Hugo זה הוגו ו Hugh זה יו דבר שני Blindsight זה לא ראיית עטלף אלא אכן משהו מעבר לחושים והנה סתם שתי לינקים שמצאתי בנושא בעזרת Search פשוט שיאששו את מה שאמרתי ודבר שלישי אני לא סתם נינג´ה! אלא נינג´ה - דסיבר - רוג - פייטר אז תרגיע
1. אבל אני מדבר על המונח מתוך D20 והוא כנראה רחב יותר מהתופעה המופלאה שהדהימה את כולנו כי הוא כולל את כל אמצעי החישה ה_אחרים_, ביניהם ראיית העטלף. 2. לא ידעתי שיש דרגות כפייטר. 3. בעברית אתה אומר תמיד הוגו. כמו זה מערוץ הילדים.
לא יודע מה היה המונח בשפת המקור, אבל הייתי משתמש במונח שבתרגום העברי של "שמיים לוהטים בחצות" (מאת רוברט סילברברג) ומתרגם את זה כ"ראיית סומא". מה דעתך? אדיוס, אוגמיוס מציע
העיוור רואה אנשים ועצמים כאוסף של קווים וצורות גאומטריות. (אם אני זוכר נכון, ייצוגים של יצורים חיים נראים בתנועה) בנוסף, ה"ראייה" אינה מוגבלת ע"י עיניים, והעיוור "רואה" ב360 מעלות מסביבו כל הזמן.
BlindSight היא יכולת של מפלצות וכמה חיות (בדרך כלל, אבל לפעמים גם של מקצועות יוקרה המיועדים לנזירים בדרגות גבוהות) לחוש את הסביבה ולזהות עצמים ללא ראיה אופטית. היכולת הזאת יכולה להיות מבוססת על ההיכולת דמוית הסונאר של העטלף אבל זה לא הכרחי (ולכן צריך לקרוא לה בשם אחר). היא יכולה להיות מבוססת על תנודות העוברות באוויר (לא Tremorsense) או על חוש על טבעי (אצל נזיר השינטאו לדוגמה). היא מבטלת את היתרונות של העלמות מעין והתחבאות ומתעלמת כעיקרון מאשליות. היכולת לא מתפקדת בריק אבל בכל מצב אחר כן (כולל מתחת למים). הערות נוספות: 1. לא ניתן לראות צבעים ברוב סוגי הבליינדסייט אלא רק לזהות עצמים. 2. הדוגמה של מידנייט משהו על ראיית העיוור יכולה לענות להגרה אבל היא לא תקפה לגבי כל סוגי הבליינדסייט וזאת בדיוק הבעיה כאן - בליינדסייט של עטלף אפשר לתרגם בקלות יחסית, וגם את ראיית העיוור אבל רק בנפרד. אני צריך מונח שמיתרגם טוב ומכסה את שלל האפשרויות של המשתמשים והאמצעים (הטכנולוגיים והטבעיים והקסומים שנותנים בליינדסייט): גלים מילימטריים קרינת אלפא או בטא סונאר חוש שישי קו הצד של דגים וכו´