איך לתרגם BlindSight ?

Ferenheit

New member
איך לתרגם BlindSight ?

אם יש רעיונות לאנשים אני אשמח לשמוע. חשבתי על אל-ראייה או משהו כזה אבל זה בהחלט לא מספק אותי.

ארו

New member
המינוח to blindsight

מתייחס פעמים רבות להפתעה, או סינוור. אולי משהו בסגנון "אור סנוורים" ?

ogmios

New member
מאד תלוי בקונטקסט שאתה משתמש בזה..

אתה יכול להביא כאן את כל המשפט בבקשה? אדיוס, אוגמיוס מחפש פרטים

Ferenheit

New member
BlindSight

היא יכולת של מפלצות וכמה חיות (בדרך כלל, אבל לפעמים גם של מקצועות יוקרה המיועדים לנזירים בדרגות גבוהות) לחוש את הסביבה ולזהות עצמים ללא ראיה אופטית. היכולת הזאת יכולה להיות מבוססת על ההיכולת דמוית הסונאר של העטלף אבל זה לא הכרחי (ולכן צריך לקרוא לה בשם אחר). היא יכולה להיות מבוססת על תנודות העוברות באוויר (לא Tremorsense) או על חוש על טבעי (אצל נזיר השינטאו לדוגמה). היא מבטלת את היתרונות של העלמות מעין והתחבאות ומתעלמת כעיקרון מאשליות. היכולת לא מתפקדת בריק אבל בכל מצב אחר כן (כולל מתחת למים). לכן אור סנוורים או משהו כזה הוא לא נכון. לא מדובר כאן בגרימת עיוורון אלא ביכולת המתעלמת מכמעט כל צורה של עיוורון (יצורים המתבססים על סונאר כמו עטלפים יתעוורו על ידי לחש _שקט_, אבל אחרים חסינים לכל צורות העיוורון).

hugh

New member
Blindsight

נראה לי שהתיאור הכי טוב של התופעה הזאת שהיא אגב פנומן מדעי היא תפיסה/ראייה אל-חושית (אל כמו לא, לא על כמו סופר). בלי קשר אם אני לא משחק Exalted בקרוב אני עלול להיכנס ל World of Silence The Hand "לאן כולם נעלמו" Hugh

Ferenheit

New member
קודם כל תבנה דמות של נינג´ה

אתה מבזבז זמן. וטוב לראות אותך כאן בפורום. 1. למה פנומן מדעי ? ראיית העטלף כבר לא מלהיבה אף אחד חוץ מהמדריכים במוזיאון המדע בחיפה. תפיסה על חושית שמורה לתפיסה של דברים שהם מעבר לחושים (דברים שהם בעצמם פאראנטורליים או מטאפיזיים או וכו´). אל-חושי נשמע יותר טוב מאל-ראייה, אני מודה אבל עדיין לא מספק אותי. כזה אנוכי. אנוכי. 2. זה לא אמור להיות HUGO ?

hugh

New member
למי אתה קורא נינג´ה!

קודם כל Hugo זה הוגו ו Hugh זה יו דבר שני Blindsight זה לא ראיית עטלף אלא אכן משהו מעבר לחושים והנה סתם שתי לינקים שמצאתי בנושא בעזרת Search פשוט שיאששו את מה שאמרתי ודבר שלישי אני לא סתם נינג´ה! אלא נינג´ה - דסיבר - רוג - פייטר אז תרגיע
The hand "איזה כיף אני בחופש של שבוע" Hugh

Ferenheit

New member
נחמד ומעניין (תיכף אני אקרא)

1. אבל אני מדבר על המונח מתוך D20 והוא כנראה רחב יותר מהתופעה המופלאה שהדהימה את כולנו כי הוא כולל את כל אמצעי החישה ה_אחרים_, ביניהם ראיית העטלף. 2. לא ידעתי שיש דרגות כפייטר. 3. בעברית אתה אומר תמיד הוגו. כמו זה מערוץ הילדים.

hugh

New member
אולי לא אבל..

לפחות אני לא מטר ועשרים! פראנה פראנה פראנה! Hugh The Hand Prana

ogmios

New member
נסיון לתשובה

לא יודע מה היה המונח בשפת המקור, אבל הייתי משתמש במונח שבתרגום העברי של "שמיים לוהטים בחצות" (מאת רוברט סילברברג) ומתרגם את זה כ"ראיית סומא". מה דעתך? אדיוס, אוגמיוס מציע

Ferenheit

New member
נשמע יותר טוב מ"ראיית העיוור"

הבעיה היחידה שזה עדיין לא ברור מספיק. חוץ מאוקסימורון נשאר לך ביד כמעט 0 הקשר בין השם לעצם שהוא מתאר. הבעיה הזאת קיימת גם באנגלית, ועליה רציתי להתגבר.

למה שלא תנסה לבנות הגדרה מדויקת

למה שהשם אמור לתאר (לי היא לא לגמרי ברורה)? זה יכול לעזור למצוא מונח מתאים

BluePrint

New member
לפי Hot Sky at Midnight:

העיוור רואה אנשים ועצמים כאוסף של קווים וצורות גאומטריות. (אם אני זוכר נכון, ייצוגים של יצורים חיים נראים בתנועה) בנוסף, ה"ראייה" אינה מוגבלת ע"י עיניים, והעיוור "רואה" ב360 מעלות מסביבו כל הזמן.

Ferenheit

New member
כמו שכתבתי למעלה:

BlindSight היא יכולת של מפלצות וכמה חיות (בדרך כלל, אבל לפעמים גם של מקצועות יוקרה המיועדים לנזירים בדרגות גבוהות) לחוש את הסביבה ולזהות עצמים ללא ראיה אופטית. היכולת הזאת יכולה להיות מבוססת על ההיכולת דמוית הסונאר של העטלף אבל זה לא הכרחי (ולכן צריך לקרוא לה בשם אחר). היא יכולה להיות מבוססת על תנודות העוברות באוויר (לא Tremorsense) או על חוש על טבעי (אצל נזיר השינטאו לדוגמה). היא מבטלת את היתרונות של העלמות מעין והתחבאות ומתעלמת כעיקרון מאשליות. היכולת לא מתפקדת בריק אבל בכל מצב אחר כן (כולל מתחת למים). הערות נוספות: 1. לא ניתן לראות צבעים ברוב סוגי הבליינדסייט אלא רק לזהות עצמים. 2. הדוגמה של מידנייט משהו על ראיית העיוור יכולה לענות להגרה אבל היא לא תקפה לגבי כל סוגי הבליינדסייט וזאת בדיוק הבעיה כאן - בליינדסייט של עטלף אפשר לתרגם בקלות יחסית, וגם את ראיית העיוור אבל רק בנפרד. אני צריך מונח שמיתרגם טוב ומכסה את שלל האפשרויות של המשתמשים והאמצעים (הטכנולוגיים והטבעיים והקסומים שנותנים בליינדסייט): גלים מילימטריים קרינת אלפא או בטא סונאר חוש שישי קו הצד של דגים וכו´

למעלה