איך לשחק דמות evil

Galandor

New member
בקשר לרומאים...תגיד את זה לPANTERS

אבל בכל מקרה...הרעיון לערב פוליטיקה בדיון הזה הוא גרוע ביותר.... ואף אחד כאן לא חי בסרט שהוא גיבור ישראל, סך הכל מנתחים את ההבדלים בין נטיה חברתית לנטיה מוסרית!!! ורד מהקטע הדרמתי, זה מאפן...(בידידות :)

פשוט מאוד

הבעיה של מערכת החינוך בארץ, היא ההלעטה של בוגריה בשברי-עובדות ואגדות מוזרות, כדי שיעשו 8:8 במחסום בלי להתלונן. לא די בכך שההיסטוריה העולמית מוצגת כהתעמרות אישית של כל עם היסטורי כמעט בעם ישראל, אלא שהפירוש להיסטוריה העולמית נעשה בראייה צרה,לאומנית-משהו, המבוססת על תפיסות פוליטיות בנות-זמננו. להסתכל על מאבקים מלפני אלפיים שנה כאילו היו מאבקים לאומיים בני-זמננו (לאומיות היא המצאה חדשה מאוד) לא מסביר כלום ולא משרת כלום, חוץ מתעמולה.

0Pandemonium0

New member
כל-כך נכון.

כל נושא שלומדים בהיסטוריה קשור איכשהו לעם היהודי, וזה פשוט דוחה.

הפיל והבעייה היהודית

זה מאוד טבעי שאומה קטנה ודי לא חשובה תנסה לחפש את החבר'ה שלה בכל אירוע היסטורי גדול, מעשה פורסט גאמפ. אני לא חושב שבבתי ספר וולשיים, למשל, זה אחרת. אבל יש הבדל בין לחפש את הנקודה היהודית או הישראלית (לסטודנטים שלי אני מספר שכמעט שלחו את חטיבת גבעתי למלחמת קוריאה ובסוף החליטו לפרק אותה במקום זה - ההקשר המקומי מעורר עניין ועוזר לזכור את המעשה הרחב יותר) בכל התרחשות, ובין הצגת ההיסטוריה העולמית כמין רכבת שדים דטרמיניסטית המוליכה את העם היהודי בנתיב-חתחתים עד לתחנה שייעד לו גורלו הנצחי - מדינה בארץ ישראל השלמה. במקרה כזה, לא מדובר בהיסטוריה אלא במיתולוגיה פוליטית די צרה.

ארגון פשע קשור לפשע

ואוגוסטינוס הקדוש אמר כבר לפני אלף וחמש מאות שנה שאלמלא היה בעולם קנה מידה לצדק אבסולוטי (הוא התייחס לצדק הטבעי הנובע מהצדק האלוהי), לא ניתן היה להבדיל בין המדינה לכנופיית שודדים גדולה. מדינות הורגות אנשים, וגם פושעים. מדינות גובות כסף מאזרחיהן בתמורה לביטחון, וכך גם פושעים - רק שמדינות קוראות לזה "מלווה מלחמה חובה", ופשעים קוראים לזה "פרוטקשן".

Serpent Axis

New member
מה דחפת את שפינוזה לארגון פשע?!

ארגון פשע הוא ארגון שמטרתו להרוויח כסף בדרכים לא חוקיות, אין שום דבר הירואי מאחורי בחירתו של הפושע להרוויח כסף דרך פגיעה בבני אדם אחרים. בעולם מו"דיסטי, ארגון פשע הוא ארגון שההשתייכות אליו מחייבת נטייה של רשע - ככלות הכל, חברי הארגון לא מעריכים את חייהם של אנשים אחרים ולא בוחלים באמצעים על מנת להשיג את מטרתם. לארגוני פשע מסויימים כמו המאפיה הרוסית יש היסטוריה שהשורשים שלה בזמנים בהם השלטון המקומי היה קר ורקוב והפושעים היו גנבים פשוטים שבסך הכל ניסו להתקיים אחרי שכל דרך חוקית נכשלה או נחסמה בפניהם. מאז, הדברים רק התדרדרו. לצייר לאנשים כאלה אופי הירואי ואידיאליזם אלטרואיסטי זה פשע לא פחות מהדברים שהם עושים. קרא לילד בשמו (רוצחים, אנסים, גנבים, חוטפים וכו') ותחסוך את הציטוטים להפגנות מול הכנסת (בעצם, אפילו אז כדאי להימנע מזה).

Galandor

New member
אתה בוחר להתעלם בצורה בוטה

מהדוגמאות שהבאתי.... אתה מרוכז יותר מידי במה שאתה חושב ובמה שיש לך לכתוב, אם תמשיך כך לעולם לא תלמד דבר חדש! (ואם לא הבנת בקשר לשפינוזה אז אני ממליץ לקרוא, הוא לא כתב כלכך הרבה...אבל מה שהוא כתב זה זהב).

צמיחתו של ארגון פשע

המאפיה הסיציליאנית הידועה החלה כאוסף של בריונים שבעלי האחוזות נעזרו בהם כדי לשלוט באיכרים, ובמהרה הטילו אימתם גם על בעלי האחוזות. בכלל, יש המון דמיון בין צמיחתן של אומות וממלכות לצמיחתן של כנופיות - גם דויד המלך היה בשלב מסויים ראש כנופיית שודדים שגבו דמי חסות מאנשים...

שלי. פשוט - שלי.

המוטו vini, vidi, vici עובד כאן - באתי, ראיתי, כבשתי. במקרה שלנו - באתי, ראיתי, שלי. מה זה "רשע" בעצם? זה משהו שלא מקובל כ"טוב" בעולם בו הוא קיים. בעולם שלנו - מישהו שלא ממש אכפת לו מזה שגם לאנשים אחרים יש רגשות וצרכים. כשאני משחקת משהו שדומה ולו בצורה קלושה לדמות בעלת נטייה "רעה", אני מסתכלת על זה ככה: אני חיה את חיי בשקט, לא רוצה שיפריעו לי לעשות מה שבא לי. כשאני נמנעת מלעשות משהו, בין אם זה את העבודה שלי (מזכירות, סבלות, פוליטיקה או התנקשויות), ולו בשביל שרגשותיו של מישהו אחר לא ייפגעו, אני בעצם פוגעת בעצמי. אבל למה שאני ארצה לפגוע בעצמי, אפילו אם מדובר בהימנעות מעישון בפומבי ולא ברצח עם? דמות שכזו תעבוד באחת משתי הצורות הבאות על-מנת לקבל את מה שהיא רוצה: 1. תוך חוסר התחשבות מוחלט ברגשות הזולת (והממשל נכלל בפנים), הדמות תעשה מה שהיא רוצה. קיים סיכוי שהיא תיחשב כפורעת חוק, הכל תלוי במה בדיוק היא תבחר לעשות ומי יראה אותה עושה את זה. מבחינת "נטיות משחק", הכיוון של דמות כזו יהיה יותר כאוטי. 2. באקט גאוני, הדמות תבחר לנצל את החוקים והתקנות החברתיות בשביל להשיג את מה שהיא רוצה. דמות כזו, שמבחינת "נטיות" נוטה להיות יותר "רשע-סדר", תנצל פרצה או פרצות בחוקים בשביל להשיג את הכוח או המטרה אליה היא מכוונת. זה לא שהדמות ממש מתחשבת בחוקים, ולא ממש אכפת לה מהם. אם החוקים ישתנו, יש סיכוי שהדמות תעבור שינוי התנהגותי לדמות מטיפוס 1 המצוין מעלה. מה שכן, אם החוקים קיימים, והם מאפשרים לדמות לעשות מה בראש שלה, למה לא לעבוד איתם? נצל את מה שיש לך. או בקיצור - שלי.

Ferenheit

New member
אני לא מסכים בקשר להערה אחת

אני לא חושב שדמות כזו קרובה לסדר רשע - ניצול הסדר לא מעיד על נטיה לסדר, זו טקטיקה - אין לו שום תחושה שסדר הוא דבר נכון בהכרח (אלא אם הוא חושב שזה כלי חשוב לכשלעצמו).

אמרתי, נתון לשינוי

אבל ההתנהגות מקבילה לזו של סדר-רשע. מבחינת הדמות הזו, החוקים כבר שם. אף אחד לא יכול לתבוע אותה על זה שהיא מפירה את החוקים כשהיא לא, ולשמור עליהם זה לא כ"כ נורא בהשוואה לאלטרנטיבה. אני גם לא מאמינה שיש מישהו שהוא "סדר-רשע" קבוע ותמידי. מעצם היותו רשע (מה שאני רואה כאנוכי בצורה בלתי רגילה), כשהוא יגלה שהחוקים לא עובדים איתו יותר, הוא לא יעבוד איתם.

Galandor

New member
לא להסתלבט על הציטוט שבחרתי בבקשה

:) :) אני מסכים עם כל מלה שלך, ואגב...זה כתוב במדריך לשחקן מוד"מ.

DDN

New member
למה לשחק דמות מרושעת?

מצד שני, אני לא מאמין ברשע מוחלט. כמו שהוצע לך, אתה יכול לשחק מישהו אנוכי שאכפת לו רק מעצמו, ואין לו ערך לחיי אדם. או, אתה יכול לשחק מישהו שחושב שהוא צדקן ומגיב באלימות כלפי כל מי שלא מסכים עם דעותיו (כמו פרולו מהגיבן מנוטרדאם של דיסני)

רשע הוא בנאלי

רשעים הם דמויות קרטון ניהליסטיות. נבלים לעומת זאת - זה כבר סיפור אחר לגמרי...

למעלה