איך לשחק דמות evil

Lipגלוס

New member
איך לשחק דמות evil

שלום, השה"מ שלי מכין הרפתקאה חדשה. הוא הכין לי דמות עם נטיה ל evil, כי הוא "לא מיצה את הרוע". ובכן, מעולם לא שיחקתי דמות עם הנטיה הזו. אני קצת מתקשה עם גיבוש אופי הדמות באספקט הזה. לשחק רוצח פסיכופת, סוציופת שקוטל כל הנקרה בדרכו לא נראה לי (ובטח לא לשה"מ שלי). הקושי מתחיל בזה שהוא לא רוצה לחשוף מידע הקשור לרע הדמות, כדי "להשאיר אותך במתח". לכן אני פונה אליכם, האם יש לכם המלצות בקשר לאופן המשחק של הדמות ? תשובות כמו " כסח את הצורה של האם-אמא של הטובים/אוייבים " לא יתקבלו בברכה. תודה.

Galandor

New member
דמות מרושעת היא לאו דווקא פסיכופטית

יכול להיות שהוא פשוט מאד אנוכי, ברמה כזאת שלחיי אדם אין ערך עבורו.... יכול להיות שהוא אפילו לא מבין מה פסול בערכי המוסר שלו.....

shanytopper2

New member
בצורה פשוטה?

אל תזרוק זין ואני מתכוון לזה בשתי משעמעויות שונות 1 - אין דבר כזה כמו נטיה, שאנשים יבינו את זה כבר, נטיה זה פיקציה. מה שכן, אתה יכול להמציא לבד את הדמות שלך עם פרשנות אישית לחלוטין שלך למה זה אומר שהוא רשע. (אנוכי מאד, שקרן, מניפולטיבי, שייך לארגון פשע, מצדיק רצח- תמיד, או במקרים מסוימים, פנאט לגבי משהו, וכן הלאה) (וכן, אם תשימו לב אפשר להבין מזה שפלאדין הוא בעצם רשע) 2 - שהדמות שלך לא תזרוק זין על מה שמקובל באותו עולם משחק כ"טוב", ובמקום זה תעשה אך ורק מה שהיא רוצה (לפי האישיות שלה כמובן)

Galandor

New member
אתה מוציא דברים מפרופורציה, פאלאדין

הוא מנוגד לכול מה שרשע בעולם (למרות שאין מי שיקבע מה הוא רוע) ובקשר לארגון פשע, זה קשור לתוהו וסדר ולא לרשע וטוב. "אם המשטר לא הוגן, זו זכותו של האזרח לפעול נגד המשטר ועקרון שלטון החוק מתבטל מיידית!" - שפינוזה

shanytopper2

New member
סליחה

1 - פלאדין הוא פנאט דתי שמאמין שמותר לרצוח כל מי שלא מאמין באל שלו ו\או בדרך המוסר המעוותת שלו. מישהו אמר אינקויזיציה ולא קיבל? קרא פעם את הספר "פטיש השטן" מדובר במדריך אמיתי לחלוטין לאינקוויזיטורים איך לזהות ולהרוג מכשפות. הדמיון בינו לתיאור הפלאדין מבהיל. 2 - עובדה ששפינוזה נחשב בהרבה מאד מקומות לעובד שטן, ממריד, מרושע, והוצא מחוץ לחוק. (ואפילו במקומות מסוימים נחשב ליותר שנוא מאשק מקוויאלי)

הפלדין

למזלו הרב, הפלדין מעולם לא קרא את פוקו ודרידה, ולא פיתח מחשבות רלטיביסטיות ופוסט-מודרניסטיות. הפלדין, בסופו של דבר, מעוצב על בסיס האביר המושלם, הג'נטלמן הנוצרי האידאלי, וזאת בעולם פנטזייה בו כוחות הרשע באמת קיימים. כוחות הרשע הללו אינם "אחר" בלתי-מובן שזוכה להדרה והזרה, אלא כוחות רשע של ממש, השואפים להשמיד ולאבד את עולמו של האדם. ומה עושה הפלדין? נלחם בהם, מגן מפניהם על אלו שלא יכולים לעשות זאת בעצמם. "דער האקסנהאמר" או ה"מאלוס מאליפיקארום" ("פטיש המכשפות" או "רועץ הרשעים") נכתב על ידי אינקוויזיטורים, שלכשעצמם יכולים להצטייר ככוחות הרשע ולא כמגיני האדם מפני האפלה - די לקרוא על תעלוליהם של הללו והפמיליארס שלהם (שהפטור ממס לו זכו רושש את ספרד מכל הזהב שמצאה בעולם החדש) במאמרו של הרסגור "דת יוקדת ושורפת -500 שנה לאינקוויזיציה הספרדית".

Galandor

New member
יש גם בני אדם שמתחזים למלאכים....

זה לא הופך את המלאכים לרשעים!

מה הייתה מטרת האינקוויזיציה?

מטרתה של האינקוויזיציה הייתה לאתר כופרים. לא אנשים רשעים, לא פושעים (זה התפקיד של הרשות החילונית, לפי הדוקטרינה הקתולית של "שתי החרבות") אלא אנשים שכפרו בדוגמה הכנסייתית. אם נצא מהנחת-פנטזייה שאכן יש דוגמה כנסייתית טובה, הכפירה איננה מספיקה כדי להפוך את הכופר למטרה לציד - צריך להוכיח גם שהאלטרנטיבה שלו רעה ומזיקה. בחיפושיה אחר הכופרים, האינקוויזיציה הספרדית הכניסה את הארץ לסחרור כמעט פסיכוטי - לא די בכח שאנשים הלשינו על חבריהם, אנשים הלשינו גם על עצמם, ורצו לספר כיצד בהיותם לבד בשדה פלטו דברי כפירה שונים ומשונים. במבחן המעשה, האינקויזיציה גרמה ליותר דברים רעים מאשר לדברים טובים (העינויים והאוטו-דה-פה, אגב, נמסרו לידי גורמים חילוניים כי הכנסייה איננה צמאה לדם). הדבר לא התחייב מ"דת האהבה" אלא מן האינקוויזיציה עצמה. ושים לב, שרוב הדוגמאות השליליות והנלוזות מוכרות לנו מהאינקוויזיציה הספרדית דווקא, וספרד היא ממלכה שקרסה תחת נטל האינקוויזיציה - כלומר, האינקוויזציה הספרדית היא מקרה נבדל ובולט של רוע ודיכוי.

shanytopper2

New member
תשובה

לפי הכנסיה הקתולית כופרים=פושעים ורשעים...לא היה הבדל עקרוני בין השניים.

אז זהו, שלא בדיוק

אבות הכנסייה פיתחו דוקטרינות מתוחכמות להפליא לדו-קיום עם לא-נוצרים או לחיים תחת שליט לא-נוצרי במידת הצורך. אלא מאי, שנוצר גם צורך לשמור על "אחדות השורה", ומי שנרדפו במרץ רב היו "מינים", כל מיני חבר'ה עם שמות כמו אריאנים (מתחרים רציניים לנצרות הקתולית, שכפרו בשילוש), קתרים (שהואשמו בעבודת שטן ונישוק ישבני חתולים כדי לפגוע בפופולריות שלהם) ואחרים. זו הייתה פשוט מלחמה על הגמוניה דתית. מאבק על שליטה וכוח. כופרים אמיתיים היו מעניינים פחות - היה אפשר להסתדר איתם או להלחם בהם, תלוי בקונסטלציה הפוליטית. היהודים, אגב, לא עניינו רוב הזמן את הכנסיה, פרט למקרים בהם היו אלו מומרים שנטו לחזור ליהדות או לאותה סיואציה שהדוסעלך ישמחו להשכיח, בה יריבים יהודים של הרמב"ם ליכלכו על כתביו באוזני האינקוויזיציה הצרפתית, שניצלה את ההזדמנות להרחבת תקנים ותקציבים. האינקוויזיציה הספרדית קשורה מאוד למציאות הספרדית של תקופתה. הממלכה הספרדית, זאת יש לזכור (ואני אומר בכוונה ממלכה ולא מדינה - מדינה לאומית היא המצאה מודרנית, שתחילתה בשלום ווסטפאליה, 1648 - ממש לא מזמן במונחים היסטוריים) הייתה יצירת טלאי-על-טלאי של ממלכות נפרדות כמו קסטיליה ואראגון, ותוצאה של כיבושים נרחבים באזורים שנשלטו קודם לכן על ידי מוסלמים (מורים) - לאחר נפילת בואבדיל, השליט המורי האחרון בספרד, הפכה הנצרות לדת שלטת, ומוסלמים רבים (ויהודים) אולצו להתנצר בדרכים שונות ומפוקפקות. באופן יוצא דופן יחסית, הכפירה כאן השתלבה בחתירה תחת הסדר הקיים, ומכאן עוצמתה והשפעתה הגדולות של האינקוויזיציה הספרדית, שעלו בהרבה על אלו של האינקוויזיציה בארצות אחרות.

DDN

New member
חולק בנחרצות על דעתך על הפלאדין!

מהותו של הפלאדין להגן על הסדר ועל הטוב (ולפי QFG בעיקר על הטוב) ולא לרדוף כופרים. בשביל זה יש אינקויזיטורים. פלאדין אמיתי לדעתי לא קשור בכלל לדת, אלא למוסר פנימי.

Galandor

New member
חחחח...אתה מדבר על שפינוזה כמו

פאשיסט...או רודן. אלו שהיו נגדו הם אנשים מהמעמדות שרדו באדם הקטן..... וחוץ מזה העלילו על הרבה יהודים באותה תקופה שהם עובדי שטן!!! ולפאלאדין אסור לבצע רצח דתי....הוא אפילו מחוייב למידת הרחמים כלפי אוייבים שנואים ביותר!!! (למה אתה חושב שהם מתים מהר???!?!?!?)

גם יהודים רדפו יהודים

אוריאל ד'אקוסטה למשל - חושב חופשי שעבר חרמות, נידויים והתעללות פיזית על ידי רבני אמסטרדם, עד שלבסוף התאבד. למקרה שחשבתם שכפייה דתית היא המצאה של זוללי שרימפס שאינם מחוברים לארון הספרים היהודי.

Serpent Axis

New member
שפינוזה... - וכל שאר העם היהודי!

קצת לחשוב. "עובדה ששפינוזה נחשב בהרבה מאד מקומות לעובד שטן, ממריד, מרושע, והוצא מחוץ לחוק" - ציטוט ישיר שלך. בוקר טוב אליהו, איפה בדיוק היית בין השנים 1939-1945? ככה גם נחשב כל העם היהודי במשך מאות שנים ו"בהרבה מאוד מקומות" ישנם הרבה סיפורים על יהודים מוצצי-דם מרושעים וממרידים שבאו לחטוף תינוקות ולהכין מהדם שלהם מצות. איך קוראים לזה, תזכיר לי? אבל מה זה משנה, למה שאנשים יגידו דברים רעים ולא נכונים בכוונה על אדם לא קונבנציונלי שלא הלך שולל אחרי "מה שכולם מאמינים" כמו שפינוזה?

panters

New member
ארגון פשע לא קשור לרוע?

נראה לך שעינוי אנשים שלא מוצאים חן בעיניך ורצח מתוך שטות הוא לא דבר מרושע? נראה לי שמשחקי התפקידים הם מצע נפלא לדיון בנושא מהו הרוע ומהו הטוב אבל בסופו של דבר אין לדברים האלה הגדרות אנליטיות. יש רק את מה שקורה בתכלס....

Galandor

New member
מה הקשר בין עניין שמיטה להר סיני???

באיזו אמנה כתוב שארגוני פשע חייבים לרצוח ולענות???? אני דווקא שמעתי על המון אנשים מרושעים שלא רק שהחוק משחק לידיהם אלא הוא גם מגן עליהם!!!! מה עם רובין הוד??? מה עם המכבים???? מה עם ה Veiled aliance? igus...

panters

New member
יש יש קשר

נתחיל עם זה שרובין הוד בתחילה שדד מעשירים (מבלי לתת לעניים) הנתינה שלו לעניים הייתה ממניעים אנוכיים לחלוטין (צבירת פופולאריות) כשהוא שדד מהעשירים הדבר גרם להעלאת המיסים וזה גרם לשנאה של העניים ולכן הוחלט לחלק להם כסף. ומי קבע שהמכבים היו הטובים ורומאים רעים? למעשה זה היה הפוך הרומאים כבשו את הארץ. היא הייתה שייכת להם כדת וכדין גם אם אנשים יגידו שלא (עובדה שהארץ לא הייתה שלנו בתחילה ואנחנו כבשנו אותה כדי שהיא תהא שלנו כדת וכדין). אז אירגון פשע אולי הוא תוהני אבל לרוב הוא גם מקושר ברוע. לרוב לאנשי ארגון הפשע אין מצפון ואין מוסר. שתי תכונות שמייצגות טוב! לא סדר, טוב!

Galandor

New member
המנצחים כותבים את ההיסתוריה

וכשהרומאים משמשים גם כשופטים גם מחוקקים וגם מוציאים לפועל ברור שזה מוסרי ושאין עם זה בעיה!!!! אם אין לך אפילו סימפטיה להסתוריה של עמך אז זה מעבר לבינתי למצוא לך הסבר שימקם את ראשך במקום..... אתה מתבטא כמו מיליטאנט חסר מוסר(או הבנה בשפה העיברית)....דין זה סדר ולא מוסר, אמרתי שהם היו מחוץ לחוק אבל לא בזה מדובר. אתה מאמין שעבדות זה מוסרי? אז מה עם לוחמי חופש בארה"ב של ימי העבדות??? או שגם זה מוסרי כי זה היה חוקי???!?!? (לצערי הרב אתה לא מסוגל להבדיל בין מוסר וצדק טיבעי לחוק וסדר....)

כמה בעיות

א) הרומאים והמכבים הם לא מאותה תקופה. ב) הרומאים הגיעו לארץ די בהזמנת כמה מבני בית חשמונאי. ג) כל נסיון להבין מהלכים פוליטיים מימים-עברו דרך תפיסות מודרניות של לאומיות טריטוריאלית הינו מופרך ואנאכרוניסטי, ומקובל רק במערכת החינוך הישראלית, שמטרתה העיקרית לגדל עוד דור של קלגסי-כיבוש מטומטמים שבטוחים שהם נלחמים באנטיוכוס ובטיטוס בדיוק כמו אבותיהם הקדושים.

למעלה