איך למצא בן\בת זוג

שוב טעות בידייך !!!

כזכור, או לא זכור, כתבתי כך, ורק כך: ‏"כשאתה בוחר במשהו שהוא בעיניך לא רציני (הלא אף אדם לא מכבד החלטה המתעלמת ביודעין מהארוך-טווח), ברור שאינך יכול להיות שמח מבחירתך !!! " מה בדיוק לא נכון במשפט הזה ??!!! לעומת זאת, את כתבת: " לא כל החלטה חייבת לקחת בחשבון את הטווח הארוך" תגובתי: אני לא קובע מה צריך או לא, אני פוסק רק לגבי מה כדאי למחליט. שנית: ממש לא לכל החלטה יש השלכות לטווח רחוק. וכן כתבת: "החלטה שמשפיעה לשעה צריכה לקחת בחשבון את השעה " על כך תגובתי היא: על ענייני צריך כבר השבתי. וכאמור לא לכל החלטה יש השלכ... עוד כתבת: "קיבלתי החלטה, יש לי האמצעים להוציא אותה לפועל ושום דבר חשוב לא נפגע" זאת אולי אקסיומה (ז"א שרירותיות או אולי אמונה טפלה) שאת חיה לפיה. אבל אם הסתבר לאחר מעשה שההשלכות השליליות קטנות מסך החיוביות, זה אומר: או שבמקרה הכרעת נכון, או שלא התעלמת מההשלכות. אבל אפילו אם ההחלטה התבררה בדיעבד כנפלאה מבחינת תוצאותיה, את הרי ברור שלא הרגשת טוב עם החלטה שבה את מתעלמת !!! ומודה ועוזבת תרוחם.

pizi33

New member
תודה יוני

עזרת לי למנוע ממנו הרעלה קשה. אצלי בנשמה נפט הוא לא ימצא אבל רעל ממית בהחלט כן.

mister xy

New member
שיקולים לטווח קצר בלבד?

למה אתה חושב ככה? יש אנשים שטוב להם איך שהם והם לא מחפשים כל הזמן איך להתקדם בחיים וגם בעתיד יהיה להם טוב במצב הזה. אני לא בטוח שאדם כמוך יוכל להבין אי פעם את הראש של אותם אנשים...
הנה משל שיכול להמחיש קצת: http://www.theog.org/2008/01/מה-לדייג-ולאורח-חיים-משל-או-ואז-מה/ ועל זה אמר הנביא אכול ושתו כי מחר נמות. (אני שוקל לכתוב את זה בחתימה שלי, נראה לי קצת יותר מוצלח ממה שיש עכשיו)

ביודעו ובמכירו קאמינא

אכן יתכן באופן תיאורטי שקיימים בעולמנו אי אלו אנשים שכאלה, היכולים להסתפק בחיי שעה לכל חייהם מבלי שהדבר יתנקם בהם ובסביבתם. המציאות היא ששנער הייתי וגם זקנתי, ולא ראיתי מקרים כאלה שהדבר אינו מסתיים במפח נפש של ממש, ומכאן מקור דברי.

mister xy

New member
חיי שעה?

וכי אתה לא חי חיי שעה? אתה חי חיי נצח? אז אתה חושב מה יקרה בעוד כמה שנים ולפי זה אתה מתכנן את חייך ולכן אתה משקיע בעתידך אבל גם זה חיי שעה! אין הבדל בין חיי שעה של שישים דקות לחיי שעה של שבעים שנה. אמרתי כבר שספק אם תוכל להבין את אותם אנשים אבל זו המציאות, וגם אם זקנת ושבת ולא ראית מקרים כאלו שהסתיימו בטוב זה רק בגלל שלא נחשפת לסיפורים המתאימים, כמה אנוסים אתה מכיר בכלל? אני מניח שלא הרבה אז אל תסיק מסקנות כל כך מהר.

"חיי שעה" זה ביטוי

ביטוי לגישה של הקרבת רווח גדול בעתיד בתמורה לנוחות קטנה בהווה, ולא - זה בכלל לא קשור לאניסות, זו שאלה של דרך חיים, אותה דרך החיים עליה דיברתי כשהצבעתי כאן בפורום לפני כמה שבועות על השבבניקיות כחלק מתופעה רחבה יותר. תחשוב רגע על ה"משל" שהבאת, ומגיד לי אם הוא בכלל מצביע על הנקודה או לא. גם אם הממשיל לא טרח לעסוק בכך, הרי ברור שלא הרי דייג היושב ודג להנאתו ויודע שהוא עתיד לחזור בערב לבקתה דלה ולתנאי חיים גרועים, כהרי אדם שיודע שתנאי החיים שלו תואמים את רצונו בכל עת. אלו שאלות שאינן קשורות לדת או אניסות, מדובר פה על גישה לחיים, ומשמבינים זאת הופכת ההתמודדות לשונה מהותית.

mister xy

New member
יש אנשים ויש אנשים

רוב האנשים חושבים כמוך ורוצים להתקדם בחיים, מתוכם יש כאלו שאכן מקריבים מעט מההווה למען העתיד ויש כאלו שלא חושבים על העתיד וברוב המקרים זה אכן מסתיים במפח נפש. לעומתם, יש סוג נוסף של אנשים שלא מעוניינים להתקדם בחיים, אין להם שום בעיה עם המצב שלהם בדיוק כמו הדייג מהמשל, ומי שמנסה לדחוף אותם "להתקדם" בחיים הוא דומה לאותו אדם ששוחח עם הדייג. הכרתי בחיי הקצרים כמה "דייגים" כאלו ולדעתי הם האנשים המאושרים בעולם. ומכאן לנמשל: יש אנוסים שטוב להם בחיים, הם אוהבים ללכת לשטיבל ולרכל עם החבר'ה מאחורה, הם נהנים לחיות בשתי העולמות, הם רואים בחיי האניסות אתגר גדול, ומעל הכל הם אוהבים את משפחתם.

הוא אשר דיברתי

אני כמעט ואולי בכלל לא מכיר "דייגים" שכאלה שבאמת מאושרים במקומם, אבל אולי באמת לא זקנתי מספיק. מה שבטוח זה, שבן אדם שמנהל את חייו בחוסר אחריות שכזה בגיל צעיר, לרוב אינו יכול לדעת בוודאות שהוא אחד מאותם יחידי סגולה, ולכן מבצע צעד לא רציונלי מבחינתו, וכאמור - ההגדרה ההולמת אותו היא חלוש אופי - הגדרה שאיננה גוררת כבוד והערכה רבים מצידי.

mister xy

New member
שים לב לסדר הדברים

קודם כל יצאת מנקודת הנחה שמדובר בחוסר אחריות, ועל סמך זה קבעת שלאדם כזה אין מספיק כלים כדי להכריע לגבי עתידו. בוא תסביר קודם מה חוסר האחריות בזה, הרי לא מדובר בבחורה שהולכת עכשיו להתחתן ולעשות עשרה ילדים. אגב, יתכן שהסיבה שאתה לא מכיר "דייגים" כאלו זה בגלל שאתה נמצא בחברה של יוצב"ש שמטבעם אינם מאושרים במקומם.

יצאתי מנקודת הנחה שכזו

בגלל שזה סוג האנשים שאני מכיר בעולם, ושוב - באמרי "סוג אנשים" ליוצאים ולאנוסים אין שום קשר לדברי, אלא לעולם הכללי שאני פוגש שכולל יוצאים בשאלה, חיילים, סטודנטים ועוד אנשים רבים במקומות רבים. אני לא מבין מה עוד אני אוכל להוסיף כדי להבהיר את הנקודה, שהתובנה שלי היא מתחום האופי האנושי בכלל וממש לא קשורה לעולם החרדי והיציאה ממנו. וחוצמזה, ממש לא הבנתי מה גורם לך לחשוב שהיוצאים בשאלה אינם מאושרים ממקומם?

למה להיות שבבניק זה בעיניך דומה ללהיות אנוס ?

ומה תעזור הודעה (איזו ??) אם זו דעתך ?

עברית קשה שפה?

"אותה דרך החיים עליה דיברתי כשהצבעתי כאן בפורום לפני כמה שבועות על השבבניקיות כחלק מתופעה רחבה יותר", כשתמצא את ההודעה הנ"ל מלפני כמה שבועות, תבין את הדמיון בין הטיעון שהועלה בה לזה שטענתי כאן, ולמה השאלה שלך אינה רלוונטית.

למעלה