איך למדת ש...

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
איך למדת ש...

ההודעה של קאסי על זה שיש נושאים שמביך לה לדבר עליהם, הזכירה לי שאמא שלי, כשהייתי ילדה, לא דיברה על דברים שקשורים לסקס. בכלל. כלום. אפס. איתי. (היא היתה מורה לחינוך מיני אבל לא בבית
) והאמת היא שכשקיבלתי פעם ראשונה מחזור- תכלס לא היה לי מושג מה זה, אפילו לא ידעתי שדבר כזה אמור להגיע. כלום. (הייתי בת 14 וחצי... זה לא היה ממש לא סביר...) אז חשבתי על זה שמצד אחד זה מביך לאימהות, ואני בהחלט יכולה להבין את זה, אבל מצד שני זה כן משהו שחייבים לדבר עליו. שלא באמת אפשר להעביר ככה... ותהיתי- מאיפה אתן למדתן על הדברים שקשורים למחזור, למיניות וכד'? (אם קאסי מרשה לי לשאול...)

ק א סי

New member
אני לא מרשה לשאול את זה ../images/Emo70.gif

שאלה טובה אם כי נראה לי שקיבלתן עלי תמונה לא כל כך נכונה. אני גרתי בבית מאוד מאוד ליברלי. אמא שלי דיברה איתי חופשי על נושאים כאלו. לא פרטים מה בדיוק עושים אבל שצריך להיזהרף איתה הלכתי לרופא נשים פעם ראשונה ופעם ראשונה לקבל גלולות. אפילו כשחזרתי מהפעם הראשונה שלי, לא התאפקתי וישר סיפרתי לה למה אני מגיעה הביתה עם חיוך... אני זו שאחיה בא להתייעץ איתה בענייני בחורות, אפילו עניינים די אינטימים. ומי אתם חושבים סיפר לילדים שלי על הדבורים והפרפרים? אני. ומי ידבר איתם על אמצעי מניעה וכו'? בטוח אני ולא אבא. בעיני נושאים כאלו בכלל לא מביכים.

dify

New member
זה לא ספציפית עליך :)

פשוט הערה שלך העירה בי את השאלה הזו. הרי מה שאתה כלפי חוץ לא בהכרח מעיד על מה שאתה כלפי פנים. עבור אחרים אמא שלי היתה אישה הכי פתוחה בעולם ובכל זאת איתי היא התביישה לדבר על זה... מסקרן אותי לדעת איך אחרים למדו :)

elena20

New member
וזוכרת כאשר קיבלתי

מחזור ידעתי מה זה ומה עושים, בקטע הזה דווקא היא לא הייתה נבוכה, תמיד ראיתי אותה ואת אחותי קונות תחבושות וידעתי מה זה והן גם היו מדברות על זה. בכל מה שקשור לסקס, למדתי לבד מטלויזיה אינטרנט, וחברות בעיקר. מה שהכי מצחיק שאימי אף פעם לא עשתה לי "שיחת סקס", ורק כאשר התחלתי לצאת עם הבחור הנוכחי פתאום אמרה לי שהיא רוצה לדבר איתי (ידעה שהייתי בתולה וכו' כי אף פעם לא היה לי מישהו רציני והשיחה התקיימה יום לפני שהייתי אמורה ללכת לישון אצלו פעם ראשונה). וזה היה ממש מצחיק לראות אותה מתפתלת ונבוכה
ואני פשוט השתדלתי לא להתפוצץ מצחוק ואז פשוט אמרתי לה:" איחרת קצת עם השיחה הזו, אני חושבת שאני יודעת הרבה יותר טוב ממך (היא אמרה על גלולות "יש כדורים מיוחדים כאלה...."
כאילו היא מגלה לי את אמריקה) תסמכי עליי כי אני יודעת לשמור על עצמי." ואז היא כמובן אמרה "אני יודעת, אבל הרגשתי מתוקף תפקידי כאימא לדבר איתך" וזהו, מאז היא יודעת ורואה אותי לוקחת גלולות, הולכת לרופא נשים ואני לא ממש נבוכה מזה.

אוי וייי...

את מחזירה אותי לזכרונות קשים...
אני זוכרת שכשהייתי בת 10 בערך, גיליתי את המילה "סקס" (לא את המשמעות) ולא בתוך הבית...אז ישבתי לי לתומי בסלון ושיחקתי על השטיח בגולות שלי, ואחותי היתה לידי (היא גדולה ממני ב-8 שנים בערך)... כיוון שלא דיברו על זה אף פעם אצלינו בבית, החלטתי לבדוק באותו הרגע את הגבולות...אז סתם ככה אמרתי ליד אחותי "סקס", בלי קשר לשום דבר...וחיכיתי לתגובה. והיא הגיעה מאוד מהר, במבט זועם ומזועזע: "מההההה אמרתתתתתתתתתתתתתתתתתתת???????????????" "מי אני? אני לא אמרתי כלום..." ואז הלכתי לאמא שלי, בניסיון לקבל תגובה גם ממנה. הפעם שאלתי מה זה סקס ישירות, והיא ענתה לי ישירות- "זו מילה גסה, וסקס זה דבר רע". הבנתי שאין עם מי לדבר, כי אף אחד לא מוכן לספק לי את יצר הסקרנות, אז פניתי למדפים בספריה השכונתית
שיננתי היטב את החומר, שכלל גם הסברים אנטומיים וגם הסבר על המחזור החודשי. ככה כשכבר קיבלתי מחזור, ידעתי בדיוק מה אני צריכה לעשות.... :)

dify

New member
חחח מקסים!

כל כך הצחקת אותי עכשיו! איזה סיפור יפה! (טוב, חוץ מהפרשנות של אמא שלך, שאני מקווה שלא חילחלה לשום מקום...לפעמים אני חושבת שחלק מהסיבה שלא קשה לי לדבר על סקס, זה דווקא כי מעולם לא הזכירו את זה סביבי, אפילו לא כדבר רע.) כיפאק היי לספריות הציבוריות (ולילדות קטנות עם תעוזה :):):)

האמת שאצלי

אמא שלי אף פעם לא דיברה על זה מסודר, אך כפי שאמרה דיפי, גם לא כדבר רע. ההורים שלי קנו לאחי הגדולים ספר "על בנים ועל בנות" אז הצצתי מדי פעם. אני חושבת שהיה משהו גם משיעורי חינוך מיני בבית ספר (לא זוכרת מהם יותר מדי) ובכלל, כשהייתי בכיתה ג' אחת המורות באה עם מכנסיים לבנים, אני לא זוכרת שראיתי משהו, אבל אחת התלמידות אמרה שהתלכלכו לה המכנסיים ממחזור או וסת (לא זוכרת באיזו מילה היא השתמשה) והמורה ברחה הביתה להחליף בגדים. אולי בעצם גם ממעריב לנוער למדתי, כשאני חושבת על זה "על בנים ועל בנות" המדור.

ayala26

New member
כבר בבית ספר יסודי היה לנו "שיעור בנות"

וסיפרו לנו על הוסת. יש בנות שמקבלות וסת ראשונה בגיל 9 או אפילו מוקדם יותר.

Potato chips1

New member
קיבלת מחזור בגיל 14 וחצי?! ../images/Emo12.gif

זה מאוחר יחסית! אני קיבלתי בגיל 12 וחצי..בול על הממוצע, ילדה כמו בספרים
אמא שלי הייתה קונה לי ספרי הסבר על מין לילדים עוד בגילאים שלא ידעתי לקרוא אותם בעצמי...היתה לי גישה חופשית לגמרי לידע, ולא היה שום דבר שלא אמרו לי או שהתביישתי לשאול. ידעתי מהספרים האלו מה זה מחזור ומהי התבגרות מינית עוד לפני שזה התקרב..אמא שלי היתה מאוד פתוחה בנושא הזה. כשאני וחבר שלי היינו יחד חודש (ומן הסתם הייתי בתולה כי הייתי בת 16, אפילו שלא בעיני כולם זה כל כך מחייב
) אמא שלי אמרה לי "כשתרצי שנלך לרופא נשים, תגידי לי." אחרי שלושה חודשים היא כבר הודיעה לי שהולכים לרופא נשים כי כדאי להתחיל לקחת גלולות כמה חודשים לפני שמתחילים, כדי שזה "יכנס למערכת"..אחרי כמה זמן אני באתי בעצמי ואמרתי לה שאנחנו רוצים לשכב ושאלתי אם צריך גם קונדום, אז היא אמרה לי ממש כך: "יאללה, מה אתם כאלו לחוצים? תעשו את זה כבר וזהו.." מילה במילה
אחותי בגילאים האלו של הסקרנות, ויש לה שאלות,שאלוהים ישמור..אמא'לה..אבוי למי שהיא תבחר בתור מטרה לשאלות שלה. לפני כמה זמן היא תקפה אותי באש צולבת ממש ושאלה אותי שאלות כמו מה זה לאונן, ולמה עושים את זה ועוד כל מיני שאני לא זוכרת, רק זוכרת שהייתי המומה מהחוכמה לשאול שאלות כאלו, ושכן- למרת הפתיחות, היה לי קשה לענות לה. בהתחלה אמרתי לה שאני לא מסוגלת לענות לה ושתשאל את אמא, אבל בסוף התעליתי על עצמי
כשהיא היתה בערך בת 6 ואמא שלי הסבירה לה (כולל תמונות מאיזה ספר ילדים) איך באים ילדים לעולם, היא שאלה "אבל מה עושים אם רוצים לעשות את זה, בלי שיצאו ילדים?" נכון שהיא גאון?
מאיפה לילדה בת 6 ההבנה שבכלל יש סיבה לעשות את בלי שיצאו ילדים? איך היא הבינה שזה אמור להיות מהנה? גאונה קטנה

זכוכיות

New member
אמא שלך נשמעת סבבה לגמריי ../images/Emo13.gif

אני התחלתי לדבר עם אמא שלי על דברחים כאלה רק לפני שנה וחצי בערך... בגיל 21
עד אז זה פשוט לא עלה אף פעם, נראה לי שכל המעורבים בדבר פחדו להעלות את הנושא.

dify

New member
אז ככה :)

1. המלצה חמה חמה חמה על ספר "צאי מזה"- יש שם תשובות לאחותך וגם לילדות הרבה יותר גדולות). מצאתי אותו פעם ראשונה בבית של חברה דתיה לשעבר שקנתה אותו מתנה לחתונה של חברה דתיה שלה. ספר קליל וציבעוני בטירוף שעונה על שאלות החל משיער גוף ועד מה זה ויברטור. ממש מעניין. נתתי אותו מתנה לכל מתבגרת שאני מכירה ואוהבת ואני מחזיקה גם כמה עותקים בבית, כל פעם שנכנס מתבגר אני נותנת לו לקרוא, שיעביר את הזמן :) (הספר עולה בעיקרון 100 שח אבל יש מלא פעמים שהוא נמצא במבצע ב25 שח) נדמה לי שגם יש אתר בנושא, זה האתר של הספר עצמו, זה קישור למידע על הספר בעיברית, וזה לעושר המידע הזמין שיש למתבגרות היום (איזה כייף להן! :)) 2. לגבי הגיל לקבלת מחזור. אז פתחתי את הספר ובדקתי :) "אצל רוב הבנות מופיעה הוסת הראשונה בין הגילאים 11-14... הוסת הראשונה מופיעה כשנתיים אחרי תחילת צמיחת השדיים... רצוי לפנות לרופא אם מלאו לך 16 ועדיין לא קיבלת וסת" מה שכן שאני שמה לב, זה שגם גיל החזיות השתנה עם השנים... אצלנו החזיות הראשונות בכיתה נלבשו בכיתה ח'! היום אני רואה ילדות אפילו בו' וז' לובשות חזיות. זה גם כנראה מושפע מהמזון שאנחנו אוכלים. וגם מושפע אינדיבידואלית מהתורשה של כל אחת מאיתנו. בתקופתי אני הייתי במקום טוב באמצע בין חברותי (מה שהיה מפתיע, אמא שלי תמיד חשבה שאני אהיה הראשונה כי לכולן אצלי במשפחה יש "חזון" :):):):) 3. אצלך במשפחה יש כנראה איכות גנטית :) גם אמא קולית וגם אחות גאונה איזה כייף לך :)

ayala26

New member
אני קיבלתי בגיל 16..

אמא שלי שמרנית ואמרה לי כשהייתי בת 18 שהיא עדיין לא מרשה לי לקיים יחסי מין..

Norma Desmond

New member
נראה לי שהגיל יורד עם השנים

אני גם קיבלתי מחזור בגיל 12 וחצי וזה מ-א-ו-ד הפתיע אותי (כי הייתי כזו פיצית ולא מפותחת לעומת יתר החברות שלי...) אמא שלי קיבלה אותו בגיל 14 בערך וגם אחותי (שסך הכל מבוגרת ממני ב5 שנים) קיבלה בגיל מאורח יותר. מה שכן הבנתי שזה קשור למאכלים מפוצצי ההורמונים שילדים אוכלים היום (ובהתחשב בעובדה שמאז ומעולם אכלתי בשר לפחות פעם ביום והמון בקר, הגיוני שכל ההורמונים של הפרות השפיעו על הגוף שלי
) אז אם פעם גיל 14-15 היה גיל נורמלי מאוד לקבל בו מחזור בפעם הראשונה. היום יש הרבה בנות שמקבלות אותו בגיל 9-10... מעניין אם הגיל ימשיך לרדת עם השנים

זכוכיות

New member
בבית הספר היסודי, מתישהו בכיתה ה' או ו'

אחות בית הספר לקחה את כל הבנות לחדר שלה כמה פעמים ושם היה פוסטר גדול של גוף האשה שעליו היא הסבירה כל מני דברים. על המחזור שעומד להגיע, למשל... הבנים נשלחו לשחק כדורגל בשעות האלו (למרות שמה שהם באמת עשו היה להציץ דרך החלונות אל החדר של האחות). אז נראה לי, כי אני לא זוכרת יותר מדי, ששם למדתי על הסיפור הזה. בגיל 12 התחלתי טיפול פסיכולוגי (שנמשך עד גיל 18- אותה מטפלת), והיא היתה כמו אמא שניה... רק כזאת שמעזה לדבר איתי על דברים כאלה. גם ממנה למדתי הרבה על מיניות.

dify

New member
שאלת המשך:

אז פעם ראשונה שקיבלתן מחזור, מאיפה היה לכן פדים/טמפונים וכד'? ואח"כ מי קנה? האם ביקשתן מאמא שתקנה? האם שאלו אתכן מה אתן רוצות או הביאו משהו ופשוט נתנו לכן? איפה זה נשמר? אצלכן בארון? בחדר האמבטיה? (סקרנית אני :):):)) כי עכשיו שאתן כותבות זה נשמע נורא פשוט, אבל לפחות כילדה זה היה נורא מביש ונורא מסובך, מה, רק אצלי? ושאלה לבחור שביננו (ושני הסמויים
)- האם איתך מישהו דיבר? מבחינתך היו "הפתעות" בגיל ההתבגרות?

זכוכיות

New member
הייתי בת 14 (אז היה לי קצת מושג)

ובדיוק חזרתי לסופש בבית אז היתה לי את הזמינות של אמא שלי. היא זו שהבחינה ראשונה כשהגעתי שהמכנסיים שלי מלוכלכות ומיד הביאה לי את התחבושות שלה והסבירה לי מה לעשות. מכיוון שגדלתי בפנימיה וחלקתי חדר, המוצרים האילו היו תמיד בשידה הפרטית שלי. בבית הם היו בחדר האמבטיה (האחים שלי היו קטנים מכדי להבין). הדבר היחיד שהביך היה שאמא שלי סיפרה לסבתא שלי, שהופיעה פתאום עם הקולולו וסט תכשיטי זהב שהיא קנתה לי במתנה לרגל הפיכתי לאשה

למעלה