איך למדת ש...

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
אז ככה זה היה אצלי ../images/Emo13.gif

אני זוכרת שאמא שלי הוציאה מהארון שלה פדים בני 8 שנים (!) שנשארו לה מההריון עם אחי (היא אפילו טרחה להגיד לי את זה אז, בזמן אמת) נתנה לי אותם, ובערך בזה נגמר הדיון... (לדעתי היא השתמשה בעצמה בטמפונים וכנראה לא היה נראה לה לעניין להסביר לי על טמפונים, או אפילו להציג לי את האופציה). את הפדים אח"כ כל השנים היא היתה קונה ולא היינו מדברות על זה. אני אפילו לא זוכרת איפה הם הוחבאו (הם ללא ספק לא עמדו במקום בולט). על טמפונים גיליתי פעם ראשונה מהכריכה של מעריב לנוער. אני לא זוכרת מתי פעם ראשונה השגתי לי כאלו, אבל אני יודעת שהתביישתי לקנות והתביישתי לבקש שתקנה (כאילו אם אני קונה טמפונים, מי יודע מה הקופאית בסופר תחשוב עלי!!!! ככה הרגשתי....
) אני זוכרת שבפרסומת הם הציעו לשלוח מארז מיני קטן של שלוש יחידות ולא היה לי אומץ לצלצל לבקש שישלחו (ובאיזה אריזה זה מגיע? ואם כתוב על זה בענק מבחוץ O.B????), המון המון זמן התלבטתי לגבי זה. לבסוף לא צלצלתי. אז נשאר רק מדור "על בנים ועל בנות" במעריב לנוער שקראתי הכי בהסתר שיש (שחלילה אף לא נפש חיה תהיה בסביבה, ואם מישהו מתקרב מיד סוגרים את העיתון...) וככה כנראה למדתי על הדבורים והנמלים ושאר המקיימים
)))))

אמא שלי נתנה לי מהפדים שלה

ובהמשך קנתה לי פדים ואח"כ טמפונים לפי מה שביקשתי. שמרתי את זה אצלי בארון אבל בנושא הזה הייתה אצלנו פתיחות גדולה. יצא לי כמהפעמים לבקש מאחי הקטן שיביא לי פד/טמפון. משהו קטן על הגברים - אני לא יודעת איך זה היום, אבל כשאני למדתי חינוך מיני בכיתה ו' הוציאו את הבנים בשיעור שהיה על מחזור. לדעתי זה מאוד עצוב, כי גם הם צריכים לדעת מה זה מחזור וביוץ כ'ו. הרי רובם יחיו יום אחד עם אישה... בגילאים מאוחרים יותר יצא לי להסביר לכמה ידידים על המחזור.

ההורים שלי גם לא דיברו איתי על...

סקס, הם שלחו פשוט את הגיס שלי שהוא קצת חסר טקט והוציא קונדום והתחיל לשאול אותי מה זה. ואומנם הוא כמו אח בשבילי, אבל גם לי יש גבולות, והייתי אז ממש נבוכה מכל דבר קטן אז פשוט יצאתי מהחדר וברחתי
לגבי מחזור וכו', אמא שלי נתנה לי לקרוא בספר "מ-12 עד 16" וכשקיבלתי הסבירה על הטמפונים וניסתה להכריח אותי לשים, אבל זה לא הלך לה- רק מזה שהיא ניסתה להכריח אותי לשים טמפונים לא מסוגלת לשים- מעדיפה תחבושות וזהו.

mick nik

New member
אני גדלתי בבית של בנות ../images/Emo9.gif

על אף שהבית היה מסורתי-דתי, דיבורים על מחזור ונשיות תמיד היו שם. תמיד היו תחבושות באמבטיה ולא היתה תחושה שמדובר בביג דיל. אני חושבת שתמיד ידעתי שמגיע גיל מסוים שבו אמורים להתרחש שינויים בגוף, וקבלת המחזור ביניהם. מצד שני- הדרכה ממש בנושא מיניות לא היתה, אבל גם כשלומדים בבי"ס של בנות בלבד, בנות מדברות, חולקות חוויות, רכילויות, אינפורמציות ומסתבר שאפשר ללמוד מזה המון. המלכודת היחידה היא שלפעמים האינפורמציות עוברות בלי פילטרים, עם המון מיתוסים לא מבוססים אבל גם אני קראתי בזמני במעריב לנוער ומצאתי שם איזון בתשובות יותר רציניות. הסיפור של דיפי מזכיר לי שגם הבית של השכנים שלנו היה בית של בנות אבל שם לא דיברו על כלום. אמא שלי היתה זו שקנתה גם להן את החזיות הראשונות, אליה הן הגיעו כשקיבלו מחזור והאמא שלהן לא ידעה כלום, או אולי לא רצתה לדעת. בזמנו הייתי גאה באמא שלי שידעה לתת להן את מה שהן היו הכי צריכות באותו רגע. אחרי הרבה שנים, כשהתבגרנו, אחת הבנות סיפרה לאמא שלי שהיתה תקופה שהמחזור שלה "השתגע" וכיוון שהיא היתה במבוכה גדולה לבוא ולבקש תחבושות נוספות או ללכת לקנות, היא היתה ממחזרת אותן. ממש ככה. פשוט שוטפת לאחר השימוש (עד היום לא ברור לי איך), מחביאה מתחת למזרן ליבוש ומשתמשת שוב. תסלחו לי על התיאור. זו דוגמא קיצונית למה שיכול לעבור על ילדה בעקבות המבוכה הגדולה. עד היום הסיפור הזה עושה לי עצוב.

habubnik

New member
אני גדלתי עם אמא שלי, והפתיחות אצלנו בבית

הייתה די קיצונית. ככה שזה תמיד נראה לי משהו מאוד טבעי לדבר עליו, ומיניות היה משהו מאוד מקובל אצלנו. אני זוכרת שכשהייתי בכיתה א' עשו מעין סקר בכל השכבה בבית הספר שלי, ואני הייתי בין 2 הילדים היחידים שידעו באמת איך ילדים מגיעים לעולם ומאיפה הם יוצאים. אני זוכרת שנורא התפלאתי לקרוא שילדים בכיתה שלי חשבו שילדים יוצאים מהבטן, או מהפה של האמא וכל מיני תשובות בסגנון. על מחזור היא לא ממש דיברה איתי במובנים מסויימים, ז"א ידעתי שיש דבר כזה וידעתי שהוא יגיע מתישהו ולכן לא נבהלתי כשזה קרה בפעם הראשונה. אבל מעבר לזה היא לא ממש עשתה שום דבר מיוחד (היא לא תפקדה כאמא לכל אורך חיי, ככה שזה לא היה משהו מפתיע), אז מי שלימד אותי על הנושא הזה היה בכלל אבא שלי. ומכיוון שמגיל צעיר מאוד היה לי אבא שלימד אותי על דברים כאלה, עד גיל די מאוחר (משהו כמו סביבות ה-20) לא היה לי מושג קלוש שגברים נלחצים מדברים כאלה. לי זה נראה סופר טבעי לדבר על טמפונים ותחבושות. כשהייתי בת 17, חברה שלי סיפרה לי פעם בבעתה שחבר שלה בא אליה והיה טמפון על המיטה ושהיא רצתה למות מבושה. אני הסתכלתי עליה בפרצוף סימן שאלה כזה וחשבתי שהיא לא נורמלית.

Noich80

New member
אצלי...

היה לי מנוי לעיתון ילדים ונוער כשהייתי קטנה, והיה שם טור של ייעוץ לילדים או מה שזה לא היה, והיו שם הרבה שאלות על וסת. אחרי ששברתי את הראש להבין לבד מה זה, שאלתי את אמא שלי והיא הסבירה לי פלוס מינוס. מאז נוררררררררא רציתי לקבל כבר וסת (הייתי בת 9) וחיכיתי עוד כמה שנים טובות- עד לגיל 15 כמעט. לגבי איך באים ילדים לעולם, מגיל צעיר הסבירו לי (הייתי מאוד סקרנית )שכששני אנשים אוהבים מאוד ומתחבקים ומתנשקים (או ככה הבנתי) נוצר תינוק בבטן של האשה (הייתי בת 4 בערך). אני זוכרת שפחדתי בזמנו להתחבק עם "בנים" כדי לא להכנס להריון!את שאר הידע השלמתי די מוקדם בבית הספר היסודי, כי אמא של אחת התלמידות היתה יועצת מינית והעבירה לנו שיעורי חינוך מיני מעולים כבר בגיל צעיר. זה שסקס לא נועד רק על-מנת להביא ילדים לעולם היה גילוי די מפתיע בזמנו, אני זוכרת שדיברתי על זה עם אמא שלי כשהייתי ילדה והייתי די מופתעת שזה גם נעים וכיף. אישית אני חושבת שכהמ שהילדים "מודעים" בגיל יותר צעיר זה יותר טוב, כי זה יכול למנוע מצבים של ניצול מיני- קראתי כמה פעמים סיפורים של בחורות שלא ידעו בכלל שמה שעושים להן לא בסדר...

ק א סי

New member
ת'שמעו קטע על בורות...

בחור בן 20 סיפר שלידת עכוז היא...בעקבות הריון שנוצר ממין אנאלי. פשוט לא להאמין... כמובן שאחרי שכולם גמרו לשכב על הרצפה מרוב צחוק, הסבירו לו מה זה. וכמה שהוא נהיה אדום.

RichardSmith

New member
אני עדיין לא יודע. ../images/Emo9.gif

אני חושב שמשהו גורם למישהי נעים ובסוף מתברר שלא... אצלנו לא ממש מדברים על דברים כאלו. טוב, זה מביך אותי לדבר על זה.

Norma Desmond

New member
שאלה מצוינת

האמת היא שגם אני חשבתי עליה בעקבות הדיון שהתנהל כאן אצלנו בבית לא דיברו בכלל על דברים כאלה. למדתי הכל מחברות (שהאמהות שלהן כן דיברו איתן על זה) וממעריב לנוער. אני זוכרת שקיבלתי מחזור במסיבת פיג'מות אצל חברה וכולן נורא התרגשו
החלק הכי קשה היה לספר את זה לאמא שלי.. לקח לי כמה שעות טובות עד שהצלחתי לגשת אליה, כשהיא שטפה כלים (אני ממש זוכרת את הסיטואציה לפרטי פרטים :-*) ומלמלתי את זה. היא אמרה "וואו, חשבתי שזה יקרה רק עוד כמה שנים" אני עניתי "גם אני" וזהו פחות או יותר.... גם שיחות על הציפורים והדבורים או על איך מגיעים ילדים מעולם לא היו לנו (מעולם לא עלה על דעתי לשאול דוקא את אמא שלי.... העדפתי לשאול חברות משום מה) נראה לי שזה בגלל שתמיד קיבלתי ממנה הרגשה שהיא לא ממש רוצה לדבר איתי על זה. לא יודעת עד כמה ההרגשה הזו הייתה מוצדקת, במיוחד כשהיא כבר עברה את זה עם אחותי הגדולה, אבל זה מה שהרגשתי בזמנו

dify

New member
מאד מזדהה :)

גם אני לא קיבלתי את שיחת הדבורים והזבובים (או הציפורים או מה שלא אומרים שם). וגם אני קיבלתי את הרושם שזה משהו שהיא לא רוצה לדבר עליו. הכי מצחיק איך היום, עשרים שנה אחרי, היא יכולה לדבר איתי על סקס באופן הכי טרוויאלי (חבל שהיא לא היתה ככה כשהייתי ילדה...)

Norma Desmond

New member
אז איתי היא עדיין לא מדברת על זה ../images/Emo6.gif

מקסימום- שולחת את סבתא שלי (!!!) להגיד לי להזהר ולא להכנס להריון (באמת גילו לי את אמריקה
) היום זה בעיקר מצחיק אותי אבל כשרק התחלתי את גיל ההתבגרות והרגשתי כזו בושה לדבר על מחזור ועל בנים ונשיקות זה לא היה משעשע כל כך

האמת שגם אצלנו הנושאים האלו היו די

פתוחים. והאמת שאת רוב הדברים אבא שלי נאלץ להסביר (כי אמא שלי נפטרה כשהייתי די צעירה) והאמת שהוא התמודד עם זה יפה ובלי למצמץ. על הדבורים והפרפרים אני לא זוכרת מאיפה למדתי וגם לא באיזה גיל, אבל בהחלט אבא שלי לא התבייש לדון איתי באמצעי מניעה כשהתחלתי לצאת עם בחורים. הוא היה זה שליווה אותי במחזור הראשון ורץ להביא לי כל מיני סוגים של פדים וטמפונים. וספרתי לו בלי שום בושה כשהיו לי בעיות במחזור בגיל 17והוא בא איתי לרופא נשים, וגם כשרציתי לקחת גלולות בפעם הראשונה אז הוא ידע על זה ובא איתי לרופא. אני מאוד מקווה שגם אני אדע היות ככה חופשייה עם הבן שלי כשיגדל כי אני חושבת שפתיחות בנושא זה דבר בריא. מה עדיף? להסתיר מתחת לשטיח? ידע הוא כח ואני מעדיפה שהוא ידע מאיפה באים ילדים לעולם מאשר שיופתע יום אחד עם איזה הריון לא רצוי... או שילמד על סקס מסרטי פורנו שממש לא משקפים שום מציאות? לפעמים אני שומעת כאלו שטויות ונתקלת ב"כ הרבה בורות בנושא אפילו מאנשים מבוגרים ואפילו מכאלו עם ילדים שזה ממש עצוב.

בתור ילדה סקרנית מאוד..../images/Emo3.gif

תמיד ידעתי מה ומי .. קיבלתי שבוע לפני יומהולדת 11
(ואפילו לפני אחותי הגדולה
). זכורה לי במיוחד שיחה אחת שאני, אמא שלי ואחותי מדברות על קונדומים ואמצעי הגנה, במטבח.
אה וכמובן, היו ספרי סקס בבית שהתגנבתי לקרוא.. ואז אמא שלי תפסה אותי חחחחחחחחחחח וזה באמת היה בגיל שלא התאים לקרוא ספרים כאלה..
וכמובן, הייתי מנויה לספריה ולקחתי כל ספר שמדבר על מיניות והתפתחות, "מעריב לנוער" וכו'... ואיך לא.. את המדור עם השאלות ב "לאישה" הייתי קוראת ישר
.. פעם הזמנתי דוגמית של טמפונים ואבא שלי שאל מה שלחו לי (זו הייתה חבילה מהדואר) אז בשיא הרצינות עניתי לו "משהו שרק בנות צריכות לדעת" חחחחחחחחחח.. ועוד כל מיני "עכשיו את אישה ויכולה להכנס להריון אז תזהרי" שאמא שלי אמרה לי.. בקיצור, אצלנו בבית הכל פתוח.. אני יותר מסוגרת מאשר אמא שלי שיכולה לדבר חופשי-חופשי

Norma Desmond

New member
"משהו שרק בנות צריכות לדעת" ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

איפה היית כשהייתי ילדה ולא הבנתי מה זה ה"מחזור" הזה שכולם שואלים עליו במעריב לנוער? אני זוכרת איך חברה שלי ואני קראנו את המדור ההוא (על בנים ועל בנות? משהו כזה) והיא שאלה אותי בלחישה "את כבר יודעת מה זה מחזור?" כשעניתי לה שלא היא אמרה שאמא שלה הסבירה לה אתמול אבל "אני לא יכולה לגלות לך, אולי אמא שלך לא רוצה שתדעי" שעה ניג'סתי לה, בסוף היא נכנעה וסיפרה לי. הייתי בהלם.... לזה בטח שלא ציפיתי

חחחחחחחחחחח אני עדיין זוכרת את הבורות

בקרב חברותיי... אני קיבלתי בין הראשונות וכשסיפרתי לחברה שלי היא ישר שאלה אותי: "מה, את לא עצבנית" ?
חחחחחחחח בטח אמא שלה הייתה עצבנית והיא ציפתה שגמני אהיה כזו ..

למעלה