איך ללמוד?

בחירת מכון..

מכיון שאני כבר לא יודעת למי להאמין כאן, אני מציעה לכתוב נתונים ניטרליים..וככה יהיה קל להחליט.. כלומר שכל אחכ יכתוב- שם המכון בו עשה, אורך הקורס, היקף שעות, ספרי לימוד שמתקבלים, מחיר. מה דעתכם?

המלצת מכונים

ככה אני רוצה ללמוד מישפטים וכללה באו' חיפה הסכם העומד בפני 660 עכשיו, אני מתענין בלימודי פיסוכמטרי, עשיתי חיפוש בפורום ל 4 חברות המובילות בשוק סייננתי 2 חברות: קידום ולחמן, ונישארו לי איקיו ויואל גבע.. אני לקוי למידה ובעל הםרעות קשב וריכוז. ולכן, תכוון שלי הוא לעשות פסיכומטרי להוציא עד 640 או 620 כי זה מה שאני מעריך שאני יוציא. ואז לעשות מכינה באו' חיפה לחרוש להוציא ממוצע 100-111 משהו כזה וזה אפשרי הרבה מרוצים מהמכינה שלהם וזה בשבילי מכינה מצוינת מקצועות שאני שולט בהם היסטוריה וכלכלה כלכלה 91 בבגרות היסטוריה 92 יש לי ממצוע בגרות לא מזהיר 82 . ומכינה זה 50% מכינה ו 50% פסיכומטרי ולא 70% פסיכומטרי ו 30% בגרות . שאלתי היא: איך היקיו שמעתי שהם טובים לפי הסקר שלהם מוציאים 650 ויואל גבע 620-630 גם המליצו לי מבחינת לקות למידה אליהם לבהיקיו איך איכות הוראה והשיעורים ויאול גבע כי אמרו שהם מס' 1 בפסיומכטרי

iritki

New member
קודם כל דבר עם המרכז הארצי

יש מועדים שבהם יש בחינה מתואמת לבעלי לקויי למידה והבחינה הזו שונה מבינה הפסיכומטרית (רק 3 פרקים והרבה יותר זמן לכל שאלה) לכן ההכנה אליה שונה ... הבעיה היא שהמרכז הארצי לא מחלק הקלות בקלות וזה תהליך ארוך. אז קודם תנסה את מזלך ואז תדע איך להתכונן ובאיזה מכון לבחור

KINGAR

New member
המלצה ראשונה

תפסיק לדבר בסיסמאות של מכונים (לפי הססמאות כולם תמיד הכי טובים). המלצה שניה על תתעצל גש לשני הסניפים הקרובים למקום מגוריך כנס לשעור,דבר עם התלמידים בהפסקה בדגש על בעיותך המיוחדות וגבש דעה לכאן או לכאן. המלצה שלישית המפתח להצלחתך בבחינה הוא ראשית כל ובעיקר אתה אם תלמד באופן רציני ויסודי תדע כי מימשת את הפוטניאל הגלום בכך הקורס בו תבחר הינו גורם משני להצלחתך. כל טוב ובהצלה בכל אשר תבחר

אבל תכלס שיעור לא אומר כי הוא משקף

כיתה ומורה ספציפיים מה שלא בהכרח יהיה נכון לכיתה אחרת עם מורה אחר..

KINGAR

New member
יותר טוב מכלום

אגב תמיד אפשר לגשת לשיעורים של כל המורים המלמדים בסניף מסויים. סך הכל המורה כמעט תמיד מלמד באותו הסניף (גם להם זה הכי קרוב לבית\אונברסיטה).

כן אבל למה לא לרכז כאן הכל?

לעשות את זה נוח, נגיש ולצד הביקורות האמיתיות/מונפצות כאן זה גם יראה אם יש דברים בגו או לא. כי לדברים שכותבים כבר אי אפשר להאמין אז שלפחות העובדות (מעט) ידברו בעד עצמן שוב, זאת דעתי..

QAF Fan Block

New member
וכדי לשים את זה בטאגליינס ולהפנות

את ה16 שאלות השבועיות על המכונים לשם.......

ליטן א

New member
אי אפשר לרכז כאן הכל

בפורום הזה מסתובבים מספר "משוחדים".. ביניהם מורים ואנשי יח"צ של המכונים השונים, שמסתובבים פה בניקים רגילים לגמרי, ופתאום אומרים "הקורס הזה של קידום, פצצה, חבל על הזמן, הוצאתי 750 בגללו" או שירשמו לך מגילה שלמה על למה כדאי לך לקחת את הקורס, וכמה המורים נפלאים, ושיטת הלימוד נהדרת, וכו' וכו'.. אני לא אומר שכל מי שממליץ על הקורס שלו או מגנה קורס אחר הוא "מושתל", אבל כבר הסתובבו (ומסתובבים) כאלה פה בפורום, שרק מחכים שאנשים ישאלו על המלצות למכונים שונים..

QAF Fan Block

New member
אני אתחיל!

שם המכון
קידום
הקורס
קידום-תיכון
אורך הקורס
חודשיים
היקף שעות
לא יודעת בדיוק...חודש אחד זה היה 3 פעמים בשבוע 5 שעות ובחודש השני 2 בשבוע 5 שעות...אז יצא בערך...100 שעות?
ספרי לימוד
3 ספרים, הספר השמן (עם כל התירגולים), ספר ש"ב (וואו! כמה זמן לא כתבתי את המילה הזאת...) וספר קורס בין היתר נתנו משהו כמו 6-8 סימולציות-לא לתפוס אותי בעובדות כי זה היה לפני שנתיים!
מחיר
1000 שקל בערך אולי 1200 לא סגורה על זה
התרשמות כללית
אני הייתי מאוד מאוכזבת מהקורס וזאת היתה ההרגשה הכללית. המדריכה העבירה את הקורס הראשון בחייה והיתה מלאה בביטחון עצמי מופרז ושחצנות. מורעלת על קידום בקיצור. החומר לא היה מותאם לרמתם של תלמידי תיכון והרבה פעמים לרוב בגיאומטריה היינו צריכים להסביר לה שאנחנו יודעים מזה רדיוס!!!!! והרבה דוגמאות כאלה... היא לא השקיעה בנו בכלל, גם כשביקשתי ממנה עזרה היא לא עזרה לי והיא בסה"כ באה לדפוק שעון. הקורס הזה היה דוגמה קלאסית לזה שיש אנשים שיצליחו גם בלי קורס כי המדריכה חוץ מלחלק חומרי לימוד לא עשתה כלום. היא היתה מלמדת וצמודה לסילבוס שלה באש ובמים. היא הייתה מקצצת זמן מהאנגלית למשל כדי לכסות את הכמותי. ממשיכה ללמד הלאה גם אם החומר שהיא העבירה לא ברור.... בקיצור אם אני אמשיך אני לא אסיים... לא מומלץ!! ספרי לימוד שמתקבלים, מח

התרשמות כללית../images/Emo31.gif

אמנם יכול מאד להיות שנפלת על מדריכה ממש מעאפנה, אבל בגדול אני לא מסכים עם רוח הדברים שלך. לדעתי בקורס קידום תיכון מקבלים תמורה הולמת ביותר לכסף שלך. עלות הקורס היא פחות מחמישית מעלותו של קורס מלא, וההבדל בין הקורס המלא לקורס שמועבר בתיכון הוא בשעות הלימוד (קורס מלא אורכו כ3 חודשים בשעה שקורס תיכון אורך חודשיים בלבד) וכן בכמה חוברות תירגול מסכמות שבקורס תיכון לא מקבלים כלל או מקבלים 1-2 מתוך איזה 10. כמובן יש גם הבדלים ביחס האישי, אבל אני סמוך ובטוח שאם תפני גם למדריך בקורס תיכון בכל שאלה הקשורה למבחן וצורת\שיטת הלימוד שלך הוא ישמח לעזור לך (שוב, אולי המדריכה הספציפית שלך לא, אבל אני בטוח היא לא מעידה על הרוב). עכשיו, לגבי החסרון של שעות הלימוד- לדעתי החסרון הזה ממש זניח, וזאת משום שבקורסים המלאים בחודש הראשון בעיקר לומדים את הבסיס, "מסירים חלודה" בז'רגון של קידום, וכן המדריך טוחן במח עד כמה חשוב ללמוד מילים. רוב תלמידי התיכון לא באמת זקוקים לזה. את הבסיס במתמטיקה ואנגלית יש להם, ובעת ההרשמה אומרים לך אלף פעם ללמוד את כל המילים לפני הקורס. למען גילוי נאות, קורס מלא במתכונת של מועדון 700, גם הוא אורך כחודשיים בלבד, וזאת בשל הויתור על החודש ריענון ו"הסרת חלודה". דבר נוסף, באותו הקשר שבו פתחתי את ההודעה, אל תשכחי שאת משלמת מחיר סמלי בלבד עבור הקורס, לכן אל לך להתפלא שישלחו סטאז'רים לקורס הזה. הסטאז'רים אמנם מאד ירוקים וצעירים בתחום, אבל אל תשכחי שגם הם לא באו יש מאין ועברו הן מיונים והן הכשרה מתאימה ע"מ להדריך במכון. כך שאני מאמין שרוב רובם ממש ההפך מהמדריכה שלך. ודבר נוסף, אל תשכחי שאיזה קורס שלא תעשי, עיקר העבודה היא בבית. כל מטרתו של הקורס זה מסגרת לימודית, קצב עבודה, מתן כלים בסיסיים לפתרון התרגילים כאשר היישום, תרגול וההבנה חלים עליך, ובמידה מסוימת גם הכוונה לימודית (במה יותר להתמקד ובמה פחות-שזה תפקידו של המדריך). וקורס קידום תיכון מעניק לך את כל הכלים האלה, הן מסגרת לימודית,הן קצב עבודה מסודר, הן כלים נהדרים והן מדריך שאמור להוות אוזן קשבת לכל רחשי לבך הנוגעים למבחן הפסיכומטרי. לכן בשורה התחתונה, אפשר לומר שקורס קידום תיכון מהווה תמורת הולמת ביותר לעלותו, ומומלץ (כן, כן- מומלץ) לכל אחד שמבין שפסיכומטרי זה לא פיקניק ושהוא דורש 120% נתינה עצמית ומוכנות ללמידה אינטנסיבית ומתישה. (למען גילוי נאות, אני עשיתי את הקורס לפני שנתיים ובאמת שאני לא יכול להגיד מילה רעה עליו. אני אישית לא השקעתי ולא נקפתי אצבע לכל אורכו, ויתרה מזאת, בסופו של הקורס אפילו לא ניגשתי לבחינה, כי התחוור לי שמלישון ולשחק איקס-עיגול בשעורים אי אפשר להצליח בפסיכומטרי. עם זאת, אשמת ה"כשלון" כולה עליי משום שאם הייתי עושה מה שהמדריך אמר לעשות, אני בטוח שהכל היה נגמר אחרת לגמרי..)

QAF Fan Block

New member
הממ...

כמובן שאת רוב האשמה אני מפילה על עצמי, אין ספק בכך. גם אני לא רציתי לגשת באוקטובר וההורים שלי הכריחו אותי... ככה שיצא שלמדתי בחודש הראשון של הקורס, לא למדתי את המילון כי התייאשתי באות ב' בערך, באנגלית לא הייתה לי בעיה ועם המתימטיקה התקשיתי. המדריכה לא עזרה לי להתמודד חרף בקשותיי וכשהגענו לחודש השני (בתחילת הלימודים כבר) הפסקתי רשמית ללמוד ורק נכחתי בשיעורים בלי להקשיב יותר מדי. כשהגענו כבר לאוקטובר והסברתי להורים שלי שאני לא מוכנה ורוצה להבחן בדצמבר הם הכריחו אותי לגשת......
אז כן, אני מאשימה בין היתר את המדריכה ובעיקר את עצמי. זאת תופעה די שכיחה של אנשים שעושים את הקורס... בכל מקרה, בחיים לא הייתי ממליצה למישהו לעשות את הקורס הזה

איך ללמוד?

כל השאלות שקשורות לבחירת מכון, לימודים לבד ומה שמסביב - תשרשרו לכאן

למעלה