התרשמות כללית../images/Emo31.gif
אמנם יכול מאד להיות שנפלת על מדריכה ממש מעאפנה, אבל בגדול אני לא מסכים עם רוח הדברים שלך. לדעתי בקורס קידום תיכון מקבלים תמורה הולמת ביותר לכסף שלך. עלות הקורס היא פחות מחמישית מעלותו של קורס מלא, וההבדל בין הקורס המלא לקורס שמועבר בתיכון הוא בשעות הלימוד (קורס מלא אורכו כ3 חודשים בשעה שקורס תיכון אורך חודשיים בלבד) וכן בכמה חוברות תירגול מסכמות שבקורס תיכון לא מקבלים כלל או מקבלים 1-2 מתוך איזה 10. כמובן יש גם הבדלים ביחס האישי, אבל אני סמוך ובטוח שאם תפני גם למדריך בקורס תיכון בכל שאלה הקשורה למבחן וצורת\שיטת הלימוד שלך הוא ישמח לעזור לך (שוב, אולי המדריכה הספציפית שלך לא, אבל אני בטוח היא לא מעידה על הרוב). עכשיו, לגבי החסרון של שעות הלימוד- לדעתי החסרון הזה ממש זניח, וזאת משום שבקורסים המלאים בחודש הראשון בעיקר לומדים את הבסיס, "מסירים חלודה" בז'רגון של קידום, וכן המדריך טוחן במח עד כמה חשוב ללמוד מילים. רוב תלמידי התיכון לא באמת זקוקים לזה. את הבסיס במתמטיקה ואנגלית יש להם, ובעת ההרשמה אומרים לך אלף פעם ללמוד את כל המילים לפני הקורס. למען גילוי נאות, קורס מלא במתכונת של מועדון 700, גם הוא אורך כחודשיים בלבד, וזאת בשל הויתור על החודש ריענון ו"הסרת חלודה". דבר נוסף, באותו הקשר שבו פתחתי את ההודעה, אל תשכחי שאת משלמת מחיר סמלי בלבד עבור הקורס, לכן אל לך להתפלא שישלחו סטאז'רים לקורס הזה. הסטאז'רים אמנם מאד ירוקים וצעירים בתחום, אבל אל תשכחי שגם הם לא באו יש מאין ועברו הן מיונים והן הכשרה מתאימה ע"מ להדריך במכון. כך שאני מאמין שרוב רובם ממש ההפך מהמדריכה שלך. ודבר נוסף, אל תשכחי שאיזה קורס שלא תעשי, עיקר העבודה היא בבית. כל מטרתו של הקורס זה מסגרת לימודית, קצב עבודה, מתן כלים בסיסיים לפתרון התרגילים כאשר היישום, תרגול וההבנה חלים עליך, ובמידה מסוימת גם הכוונה לימודית (במה יותר להתמקד ובמה פחות-שזה תפקידו של המדריך). וקורס קידום תיכון מעניק לך את כל הכלים האלה, הן מסגרת לימודית,הן קצב עבודה מסודר, הן כלים נהדרים והן מדריך שאמור להוות אוזן קשבת לכל רחשי לבך הנוגעים למבחן הפסיכומטרי. לכן בשורה התחתונה, אפשר לומר שקורס קידום תיכון מהווה תמורת הולמת ביותר לעלותו, ומומלץ (כן, כן- מומלץ) לכל אחד שמבין שפסיכומטרי זה לא פיקניק ושהוא דורש 120% נתינה עצמית ומוכנות ללמידה אינטנסיבית ומתישה. (למען גילוי נאות, אני עשיתי את הקורס לפני שנתיים ובאמת שאני לא יכול להגיד מילה רעה עליו. אני אישית לא השקעתי ולא נקפתי אצבע לכל אורכו, ויתרה מזאת, בסופו של הקורס אפילו לא ניגשתי לבחינה, כי התחוור לי שמלישון ולשחק איקס-עיגול בשעורים אי אפשר להצליח בפסיכומטרי. עם זאת, אשמת ה"כשלון" כולה עליי משום שאם הייתי עושה מה שהמדריך אמר לעשות, אני בטוח שהכל היה נגמר אחרת לגמרי..)