איך להתנהג עם האבא

לולה3

New member
בטח שאפשר..

תעמידי לו עובדה ..כשהילדים נמצאים השיחות שלכם פרופר עיניניות לזמן הגעה. בא? מתי? וכ"ו. רק כשאת בעבודה,מחוץ לבית,תסכימי לדבר איתו על עניינים אחרים.גם אם הוא לוחץ לדבר ומנסה למשוך אותך לעניין אחר ,אל תכנעי תאמרי לו אני אתקשר אליך בx שעה ואז נדבר על זה. את חייבת להיות אסרטיבית,קרה ועיניינית,כשהילדים בסביבה. תגרמי לו להאמין שאתם עושים את הדבר הנכון לא להתעצבן אחד על השני ליד הילדים ,כי ההתעצבנות היא בלתי נמנעת. הוא עוד ירגיש אבא טוב. אני הבנתי מחברותיי שהוצאה לפועל היא לא סיפור ארוך..אבל באמת שאין לי שמץ של מושג. עדיף לתת לעו"ד להתעסק עם זה אם אין לך זמן,ובטח כוחות נפש להתמודד עם "הבעיה" הזאת.אם תוכלי ל"נתק" את עצמך מטיפול הבעיה בפועל אולי תחסכי לך כמה כעסים. לגבי העו"ס היא צודקת. מה לעשות קבלי את זה. זכותו לראות את הילדים לא חובתו וזה ע"פ חוק.ודמי מזונות את צריכה לגבות ע"י הדרכים המקובלות גם זה ע"פ חוק. בטוח שעצוב לגדול שלך, אבל חשוב לדבר על זה, גם עצב הוא רגש,ויש סיבות טובות הגורמות לעצב הזה. אני יודעת שכשאני נוגעת במקומות הכי כואבים של בני אני שופכת קצת אור,והוא קצת פחות מבולבל,והוא מרגיש חופשי לפעמים לדבר יותר ולפעמים לדבר פחות.אבל מבחינתי לפחות הוא דיבר.. לא יודעת בקשר לטיפול הזוגי. את תוכלי ליצור את ההפרדה בין אקס לאבא של הילדים שלך,לדבר אליו בגובה העינים לידע אותו בעניינים קונקרטים , לדבר על חוקים של אמא חוקים של אבא שלא יתחיל לטעון על חינוך הילדים, על כסף אין מה לדבר איתו.אם התקשורת ממש גרועה ,עדיף לתקשר כמה שפחות . ולהתמקד באיך את עושה את הכי טוב עבורך ועבור הילדים.. תיזכרי הפנים תמיד קדימה. בהצלחה.

עצה קטנה:

1. נסיון לתקשר רצוי, אבל לא ליד הילדים. דאגי מראש שהילדים ל יהיו בבית. 2. בטיפול בהוצאה לפועל בנושא המזונות יכול לעזור עו"ד. 3. הילדים רוצים בקשר עם האב וזה חשוב להתפתחותם הרגשית. תבקשי ממנו להתעלם מהרגשות כלפיך ולחשוב על הילדים. בתקווה שעזרתי אנונימית

אוריתי2

New member
תשובה לסעיף 3

תאמיני לי שאני לא יכולה לספור כמה פעמים בקשתי ממנו שיתעלם מהרגשות כלפי ושיחשוב על הילדים. זה פשוט לא עוזר, נכנס מאוזן אחת ויוצא מהשניה. הוא אומר: כשאני לוקח את הילדים אני עושה להם בייביסיטר כדי לפנות לך זמן איכות. בכל מקרה כשהוא החזיר את הילדים אתמול הוא השתפן ולא נכנס הביתה וגם לא התקשר, רק אמר לילדים שיגידו לי שהוא יתקשר אלי מאוחר יותר... וכמובן לא התקשר.

סליחה על האיחור בתשובה - קצת ../images/Emo5.gif

1. מכירה את הקושי להרחיק מאוזני הילדים, ובכל זאת, דווקא בגלל זה, יודעת גם כמה בעיות זה יכול ליצור
. חשוב שתנהלי איתו דיון מעמיק, רצוי בנוכחות איש מקצוע (שיכול לגשר) - במקום ניטרלי או אפילו בבית אבל... ללא הילדים בטווח ראיה או שמיעה. 2. אם את צריכה עו"ד להוצ"ל - שמעתי על מישהו טוב בראשל"צ, אשמח להעביר לך פרטים. 3. הוא כועס? - שילך לטיפול!! אם את מחפשת רעיונות איך לנטרל מניפולציות שלו, במיוחד כאלו שפוגעות בילדים, אשמח לעזור. מה שחשוב לדעת זה שזה ניטרול לאורך זמן אבל... הדרך לא ממש קלה
(רמז להתחלה תמצאי בסוף ההודעה) 4. אם לילדים טוב איתו - זו מתנה גדולה. יש ילדים רבים שרע להם עם אביהם. זו סיבה מספיק טובה לתת לקשר להיות - כמה שאפשר. כשקיימת דמות אב (שחסרה לגמרי אצל חד הוריות מבחירה = בנק הזרע) חשוב לשמור אותה כמה שיותר חיובית (בגבולות האמיתיים, כמובן) ובכל זאת, גם כשיש בעייה, גם כשהדמות של האב שלילית, גם כשהאב פוגע במזיד בילדיו, חשוב לזכור מציאות קוסמית אחת חשובה: מסיבה כלשהי, ברורה לנו יותר או פחות, הנשמה (של הילד) בחרה באיש הזה להיות אבא שלה (לא פחות מזה שהיא בחרה באישה הזאת להיות אימא שלה). מסיבה כלשהי, שנראית לנו הגיונית יותר או פחות, יש לנשמה (של הילד) שעור חשוב עם ההורים שבחרה בהם - על כל הבחירות הנילוות הכרוכות בבחירה זו. נכון שיש המון דברים שקשה לקבל אותם על רקע הצהרתי זו, אבל... 1. זה מוריד מהאם רגשות אשמה ואחריות על מה שלא שייך לה 2. זה מאפשר לקבל דברים קשים, באופן שמאפשר לנו לראות את ההזדמנות החבויה בהם (כל התנסות רעה היא שעור של הנשמה והזדמנות לצמיחה ולגדילה) 3. זה מאפשר לך לאפשר לילדייך את המרחב להתמודד מול אביהם. חשוב לזכור, שילדים אמנם קטנים ורכים אבל רחוקים מלהיות טפשים. הם גומלים לאנשים סביבם כל הזמן. אב שנוטש את ילדיו מדי פעם, מסתכן בזה שיום אחד הם ידחו אותו. תסמכי עליהם!! את מבחינתך הקפידי להיות נעימה ולדבר על האב רק טוב. (אני יודעת, קשהההההההההה) הרווח שלך מהעניין יהיה יותר גדול ממה שאת חושבת. (זה היה הרמז
) כאן את מוזמנת לשאול שאלות ו/או להרחיב - לפי הצורך והעניין

../images/Emo127.gifמנסיון אישי

עדיף לא להכניס אותו הביתה אם אין לך אנטרס להשלים ולהתקרב אליו. הנקמות למינהם מאפיינות הרבה מהגרושים וחלק מהם גם לא לשלם מזונות או לא לשלם בזמן וכן לא לראות את ילדהם עצמם ובשרם

למעלה