איך להתחיל?

Myrath

New member
איך להתחיל?

כל החיים לא חונכתי לעשות שום דבר בעצמי. כמובן שאין מה לדבר על מנטליות של "עשה זאת בעצמך". מעבר לזאת, מטבעי אני רחוק שנות אור מלהיות Handy man. כלומר, אני ממש ממש מגושם. בתוספת חוסר הניסיון המוחלט בנושאים האלו אני מרגיש בבעיה רצינית.

הייתי רוצה לדעת איפה לדעתכם כדאי להתחיל על מנת לשפר את המצב. אני מניח שבתור התחלה - החלפת נורה וכו'..

אבל:

1. אם אין שיתוף פעולה כלל מההורים, יש לי דרך ללמוד את זה עצמאית? הבעיה שאין לי כלל היגיון בריא כשזה מגיע לטכניקה ו"להבין איך זה פועל".
2. מה לאחר מכן? אני מאוד חושש שבעתיד לא אוכל לתחזק את הבית כלל. אני לא שואף להיות מוביל בתחום או משהו כזה. ממש לא.. אבל כן רוצה להיות במצב שלפחות אדע שיש לי ידע מינימלי. כמובן שמה שאני אומר נוגע לשימוש ותחזוק רכב ולהמון תחומים בחיים.

תודה רבה :)

* פירסמתי כבר בפורום "עשה זאת בעצמך" ואיני נוהג לשכפל פוסטים, אך יש לי תחושה שזה הפורום היותר מתאים לדון בנושא עקב הנסיבות שתיארתי לעיל.

מה זאת אומרת שיתוף פעולה מההורים?

זאת שורה שקצת הפתיעה אותי.

חוץ מזה ניתן ללמוד המון מהאינטרנת.

בשביל להבין בטיפול ברכב צריך זיכה מכנית טובה יחסית
וכמה שנים של נסיון. מרבית האנושות משאירה את זה למוסכניקים
מוסמכים.

האם אתה אומר שאתה לא יודעה להחליף נורה
או שזה
רק מטאפורה?
מה נושאים שבעיקר חשובים לך? אשמח לדוגמאות
של דברים שחשוב לך כרגע לדעת לעשות.

Myrath

New member
מביך משהו

כן, אני מתכוון לכך באמת. אני לא יודע לעשות... כלום. החלפת נורה היא אולי לא הדוגמה הטובה ביותר ביחס לנסיבות כיוון שיש לי מאוורר תקרה שהחלפת הנורה בו באמת כרוכה בסיבוך מסוים :)

בכל אופן, קשה לי לומר. הבעיות שיש כרגע הן רטיבות שיש לי בקיר לדוגמה. אבל זה משהו שההורים שלי יזמינו בשבילו איש מקצוע ובכל מקרה אין סיכוי שאצלח את הניסיון. אני מדבר על דברים מאוד פשוטים ומכיוון שכרגע אין תקלה תכנית כלשהיא שבוערת בחיי - אשמח גם להמלצות ממה להתחיל, גם אם באופן מלאכותי.
אבל בעצם כל דבר שתחשבי עליו - חיבור של טלוויזיה עם DVD, החלפת נורה.. הכל נראה לי מסובך. ברכב, בכלל אין מה לדבר. כלומר - אני לא יודע איך לתדלק/להחליף גלגל ולמעשה איני יודע אפילו איך לפתוח את מכסה המנוע. אמנם אנחנו מצויים בעידן שבו יש סלחנות מסוימת לגברים חסרי אוריינטציה טכנית, אבל במצבי הקיצוני זה לא מתקבל...

אין לי מושג מדוע זה כך, גם כאשר אני משכלל את חוסר הניסיון וכו'.. כאילו כח מיסטי מונע ממני מלהצליח לעשות את הדברים הפשוטים הללו.

תודה רבה :)

מנסיוני, מה שהייתי חייבת לעשות...

פשוט למדתי. לדעתי אין דרך אחרת.
איך מתדלקים, שואלים חבר או מתדלק.
איך מחברים DVD? יש חוברת או שמזמינים תכנאי מהחנות.
רטיבות בקיר?? מזמינים אינסטלטור או שיפוצניק שיתקנו.
מכירה יחסית מעט אנשים שמתקנים רטיבות בקירות בעצמם.

יקירי, בגיל 33 אתה לא צריך שיתוף פעולה מההורים. אתה איש
בוגר שיכול להחליט לעזור להורים שלו ולהזמין שיפוצנית אפילו
על חשבונו(בתנאי שלהורים אין איזה התנגדות נחרצת לתיקון).

אז במה באמת מדובר? איך הצליחו "לשמור עליך" כל כך
נטול קישורים שמרבית האוכלוסיה חייבת ללמוד מכורח
נסיבות....?

ואין שום פסול להשתמש באנשי מקצוע.

Myrath

New member
23 :O

לא 33. 23, בקושי :)
אבל כן זה עדיין מוזר. אממ למה? כי אני גר עם ההורים. הם עושים פשוט הכל עבור תחזוק הבית. לא בריא, אבל זה המצב.

ואין שום פסול להשתמש באנשי מקצוע, אך יש דברים שזה לא סביר. כיסא מאיקאה.. לתקוע איזה מסמר...

תודה. אנסה הכל :)

Myrath

New member
רק לשם הבהרה

"בשביל להבין בטיפול ברכב צריך זיכה מכנית טובה יחסית
וכמה שנים של נסיון. מרבית האנושות משאירה את זה למוסכניקים
מוסמכים."

כל הפוסט סובב סביב הנושאים הטכניים/מכניים הפשוטים ביותר [לפחות בשלב הזה]. השאיפה שלי כרגע היא לדעת את הדברים הבסיסיים ביותר. החלפת נורה - כדוגמה ומטאפורה גם יחד :)

כל דבר ניתן ללמוד עצמאית

צריך רק יוזמה. אני כל כך מזדהה עם התחושה של "מאיפה להתחיל?", גם אני עברתי את זה לא אחת.

העצה הכי טובה שיש לי לתת לך זה לזכור את הפתגם: "אם אין אני לי - מי לי?" אל תסתמך על אף אחד בקטעים האלו חוץ מעל עצמך, תברר באינטרנט, תשאל בפורומים, אם לא יענו לך תשובה מובנת תשאל שוב ושוב. אם יש משהו שממש חשוב לך תבדוק אם יש ספר הדרכה בנושא. אל תתפדח לשאול על שום דבר, גם אם זה נראה לך פשוט ובסיסי.

Myrath

New member
אוקיי. אני מחפש משהו להתחיל איתו

איך מאחר והכל תקין כרגע [חוץ מדברים שדורשים איש מקצוע כמו רטיבות בקיר] - יש רעיונות?

ברגע שגרתי לבד בגיל 26 הכל התחיל...

ברגע שרק אני יכולתי לעשות דברים מסוימים, אז פשוט
עשיתי. לא היה אף אחד אחר.
אז אם אין לך איזה דוד שיפוצניק שאתה יכול להצטרף עליו
לעבודה שילמד אותך, נראה לי שזה גם הכיוון שלך.
ושוב, אפשר ללמוד בימינו הכל מאינטרנת ויש גם סירטוני
וידאו שמדגימים הרבה דברים.

למעלה