איך להשתלב?

איך להשתלב?

בצוות שבו אני עובדת כיום יש כמה תחומי אחריות (שקשורים במובן מסוים), כשבכל אחד מהם יש לרוב מתכנת או שניים שמכירים ואתו לעומק, אבל באופן עקרוני כל המתכנתים בצוות אמורים לדעת להשתלב בעבודה בכל התחומים.

אני לרוב עובדת בתחום שאני מכירה לעומק, אבל לאחרונה הר"צ מתחיל לשלב אותי גם בתחומים אחרים שלהעבודה בצוות, ו"הוןצבתי" בשתי משימות קטנות יחסית בתחומים שעניינו אותי. הצוות שלנו עובד באג'ייל, מה שאומר שבשני המקרים גם המשימות הקטנות האלו ניתנו לשני מתכנתים (אני ומתכנת ותיק) כדי לסיים את העבודה כמה שיותר מהר, והצוותים "ינהלו את עצמם" מבחינת חלוקת עבודה, תקשורת עם מנהל המוצר, וכו - כשאחד המתכנתים הוא בעצם "מנהל המשימה".

ההתלבטות שלי נובעת מכך שבשני המקרים, לא ממש השתלבתי בעבודה בצורה משמעותית. במשימה הראשונה, התברר שאי אפשר היה לחלק את העבודה בצורה טובה בין שני אנשים, ולכן המתכנת הותיק פשוט כתב את הקוד. במקרה השני (שעליו אנחנו בדיוק עובדים) המתכנת הותיק יותר לקח על עצמו את המשימה המשמעותית, ואני נותרת עם שינויי UI. בשני המקרים המתכנתים הותיקים יותר היו מנהלי המשימה, ומכיוון ששניהם נכנסו לעבודה על הפרוייקט בשלבים מוקדמים יותר - הם פשוט יצרו עובדות בשטח והתחילו לעבוד על התוכן המעניין.

בשני המקרים שוחחתי עם מי שניהל את המשימה והבהרתי את החשיבות של הלימוד מבחינתי. עברתי על רשימת המשימות וניסיתי לקחת אותן על עצמי, אבל איכשהו תמיד היו יותר מידי תלויות טכניות או מגבלות זמן שבגללן זה איכשהו "לא התאים". בשיחה עם הר"צ אחרי המקרה הראשון, הוא פשוט שאל איך לדעתי אני יכולה בעתיד להשתלב יותר טוב - אבל אני מודה שאין לי רעיונות. אולי חלק מהבעיה נובע מכך שאני מרגישה שמדובר פה על מצב של "עימות" במקום של שיתוף פעולה ולכן אני חוששת להכנס למצב שבו נגיע למריבה (ולכן כשאני הייתי במצב דומה לשלהם בתחום שאני מכירה יותר טוב, היה לי ברור שמדובר במצב של העברת ידע ולכן אני מראש ויתרתי לא פעם על המשימות היותר מעניינות כדי לאפשר לאחרים ללמוד).

אולי יש לכם רעיונות מה אני יכולה לעשות במצב כזה?

choo

Active member
שבי עם אחד מאלו שמכירים את התחום האחר לשיחת הבהרה

&nbsp
בשיחה הזו הסבירי שאת אמורה להיכנס גם לתחום הזה בתור גיבוי עתידי, וביחד איתו שבו על משימות שנמצאות ב-backlog ומיצאו כאלו שגם יחסית מבודדות יותר, וגם יכולות לספק לך כרטיס כניסה מוצלח - בדיוק באותו אופן שבו נהוג לבחור משימות לעובד חדש שמגיע לחברה.
&nbsp
תאמי את הנושא הזה מראש עם ראש הצוות, כדי שאותן משימות תוכנסנה לספרינט הקרוב, גם אם הן לא הדבר הכי דחוף מבחינת המוצר, מתוך ראיה לטווח קצת יותר ארוך.
&nbsp
הדבר הכי חשוב - את צריכה להיות אסרטיבית מצד אחד - ומצד שני להדגיש שזה מגיע מראש הצוות (ככה אם יש לו התנגדות - המריבה שלו היא עם ראש הצוות, לא איתך - את ממלאת הוראות).

רעיון השיחה אכן היה מועיל

שוחחתי עם המתכנת הותיק, ומבחינתו ככל עוד זה לא יגרום לעיכוב משמעותי - אני אוכל לקחת משימה משמעותית ברגע שאסיים עם ה UI.

לגבי באדים - מכיוון שהספרינטים שלנו הם יותר ריצות למרחקים בינוניים (5 - 6 שבועות פיתוח ואז שבוכעעם שלושה של Regression), הטעפול בבאגים נעשה ב"תקופת הקיו איי", ויצא לי לקבל שניים שלושה כאלו בתקופה האחרונה, אבל הם היו די מקומייים ופחות עזרו לי לקבל הבנה מעמיקה של מנגנונים.

זו בעיה ניהולית, שהמנהל אמור לפתור

אם המנהל נותן למתכנת ותיק משימה, הדבר הכי חשוב לאותו מתכנת ותיק זה לסיים את המשימה בזמן. אין לו אינטרס לחנוך אותך.

אז דברי עם המנהל. או שהוא ימצא תוכנית חניכה מסודרת, או שהוא יבהיר לעובדים ותיקים שחניכה שלך היא חלק מהתפקיד שלהם. או שהוא יאמר לך שאין ברירה, ולפעמים חובה לסיים במהירות, ולכן - יהיו משימות שבהן את תקחי רק חלק קטן ולא מאד משמעותי.

עד כמה זה מייצג? כלומר - איזה אחוז מזמנך את עושה משימות שמתאימות לך, ובאיזה אחוז- את מצוותת למישהו ועושה רק משהו משני?

התשובה לשאלה השניה קצת בעייתית...

התחום העיקרי שאני עובדת בו הוא תחום שכבר די מיציתי מבחינה מקצועית - אני אמנם מבצעת בו משימות מורכבות של תכנות, באגים מסובכים ותמיכה בלקוחות, אבל הם כבר לא משהו שמאתגר אותי מקצועית. לכן חשוב לי להכנס לתחומים אחרים כדי כן לחוות עבודה מאתגרת יותר וללמוד דברים חדשים.

ולגבי החניכה: שוחחתי כבר עם הר"צ על הנושא אחרי הפעם הראשונה שזה קרה, והתגובה שלו היתה לשאול אותי איך אני יכולתי להשפיע על מהלך הדברים. לא שוחחנו מאז, אבל בקרוב יש לנו את ההערכות השתיות, ואני מניחה שהנקודה הזו תעלה, ואני מודה שעדיין נותרתי ללא תשובה מבחינתי (כלומר איך אני יכולתי לעשות כאן שינוי)...

למעלה