איך להשאר רלוונטי

someone2018

New member
איך להשאר רלוונטי

שלום. אני בן 30 עם תואר במדעי המחשב, אותו סיימתי ב2014.
מאז עבדתי שנתיים בחברת סטארט אפ קטנה, ומ2016 אני עצמאי שעובד בתחום אחר לגמרי.
אני לא יודע מה יהיה בעתיד ואם אחזור לעבוד במקצוע שלמדתי, אבל אם יבוא יום וזה יקרה - אני חושש שיהיה לי קשה למצוא עבודה.
האם יש לכם המלצות כלשהן על איך אוכל להשאיר את הדלת הזאת פתוחה ליום שבו אצטרך אותה?
תודה

user32

Well-known member
מנהל
תגלה לנו במה אתה עוסק? ממש סקרנת אותי

מה מביא מישהו שמושקע בקריירה כמו שלך ורגע לפני קצירת הפירות מצא משהו אחר לעסוק בו (יותר טוב?). באמת רוצה לדעת.

לשאלתך: הדרך היחידה זה להמשיך לכתוב קוד. כתחביב, כשותף בפרוייקט קוד פתוח, כל מסגרת עצמאית, אולי אפילו תוכנה/אפליקציה לעסק החדש שלך.

someone2018

New member
אז כך

אמנם התחלתי לתכנת בגיל 14 ותמיד דמיינתי את עצמי עובד במקצוע, השקעתי בתואר והוצאתי ציונים טובים, אבל תוך כדי הלימודים התגלגלה לידי הזדמנות לעבודה בה אני מרוויח משכורת שפשוט לא כדאי לוותר עליה, והכל חוקי כמובן :)
לא ארצה לפרט מעבר לזה, מקווה שתבין

תודה על הטיפ, אשמח לשמוע עוד

user32

Well-known member
מנהל
אחלה. עכשיו אני בכלל לא סקרן

hadooper

New member
בנמל אשדוד מרוויחים 60-90 אלף ש"ח...

תמיד אפשר לעשות קצת פרילנס מהצד ולהגדיל את זה ל 100 אלף ש"ח, ככה גם נשארים מעודכנים...

someone2018

New member
לא קרוב. אבל אשמח לטיפים נוספים

במקום להתעסק בעניין הזה

יבגניי34

New member
לא חושב שיש מה להוסיף מעבר למה שענו לך

אפשר לקרוא בכל מיני פורומים ולקבל ״תחושה של מעודכן״, אבל בסוף היום אין תחליף ללימוד דרך הידיים, שבמקצוע שלנו פירושו לכתוב קוד. באיזו מסגרת זה מגיע פחות חשוב. אם התחלת בגיל 14 כנראה שאוטודידקטיות זו לא הבעייה אצלך.

מה שכן אם חלק מהקוד שלך נוחת בסוף ב github יש לזה תועלת רבה ב״נראות החברתית״ שלך כמפתח, ולצערי יש לזה משמעות היום.

בהצלחה!

אני לדעתי אין פתרון

אתה מדבר פה על מישהו שהוא ממש ג'וניור, לא חי בסביבה טכנולוגית, ללא אין סוף חבריפ טכנולוגים, עם צחום ענין עסקי אחר. לדעתי הסיכוי שהוא יצליח לכתוב משהו משמעותי כל כך נמוך שחבל על הזמן.
זה לא שמדובר פה במישהו שעבד הרבה שנים בתכנות, מנהל מתכנתים והוא רוצה להישאר hands on, בשביל זה אולי מספיק משהו מהצד.
&nbsp

tenen

New member
אני מתקשה להבין את החשש שלך

אם אתה מתכנת מגיל 14, סיימת תואר במדעי המחשב בגיל 30, צברת שנתיים של ניסיון תעסוקתי בתחום.
נשמע שאתה יודע ללמוד וזה לא משהו שנעלם ביום.
גם מדבריך עולה שאתה מרוויח לא רע כך שאם אתה מתנהל נכון גם אם מחר תפסיק להרוויח לא תהיה לך בעיה לקחת חצי שנה שנה ולהשלים פערים כך שתוכל למצוא משרה בתכנות.

someone2018

New member
החשש הוא פחות מהצד הטכני, אלא

על סמך מה יקבלו אותי לעבודה במצב כזה?
נניח שאהיה בן 35-40, אשאר מעודכן טכנית אבל כבר עשר שנים (נניח) לא עבדתי רשמית בתחום וכמעט ולא יהיה לי נסיון תעסוקתי בו, למה שמישהו יסתכל על קורות החיים שלי בכלל?

zaske

New member
לא יסתכלו. אתה לא יכול לאכול את הביצה ולהכין אחכ איתה שניצל

לא הבנתי במה אתה עובד, אשריך על השכר.
הדרך היחידה להיות מבוקש בגיל 35-40 היא להיות עם נסיון *תעשייתי עדכני*.
תאלץ לוותר על השכר ה״מדהים״ שלך, וללכת לעבוד כ״מהנדס פשוט״.

למעלה