איך להקשיב לאלוהים?

Galle

New member
איך להקשיב לאלוהים?

קודם כל.. אני חייב לציין שאני מאמין חזק בכך שאלוהים נמצא גם בתוכנו, חלק ממנו.. דודה שלי קוראת בקפה. הכל מאוד מאוד מדויק.. בפעם האחרונה שהייתי אצלה, היא אמרה לי שאלוהים זוכר אותי מהפעם האחרונה שהייתי בבית כנסת ורוצה שאני אחזור, יבקש ממנו משהו בשבילי, והבקשה תתקיים. זה גרם לי לחשוב.. כל הפעמים (הרבות מאוד מאוד) שאני מדבר עם אלוהים בראש שלי.. במחשבה.. מה שנקרא "לדבר בלב" .. אלוהים לא שומע אותי?!? מה הקטע של לדבר בבית כנסת? למה רק שם יש "אזניים"?! דבר שני, איך אני יכול בעצמי לשמוע את אלוהים? להקשיב לו? תודה מראש.

osho7

New member
../images/Emo140.gif

קודם כל אלוהים שומע אותך כל הזמן, ולא רק בבית כנסת. לפעמים יש אנשים שרוצים שנחזור בתשובה כי זה נותן להם תחושה של שליטה עלינו. אל תאמין לזה. אולי הדודה שלך התכוונה שבשבת בבית כנסת מתגלה אנרגיה גבוהה יותר במיוחד כשמוציאים ספר תורה ואז אפשר לבקש בקשות מהותיות יותר וגורליות. את זה תבדוק איתה. אולי היא התכוונה שתבקש משהו בשביל מישהו אחר שצריך עזרה. אלוהים עונה לנו כל הזמן גם דרך אנשים אחרים, וגם בלי מילים. פתאום יש לנו תשובה בבטן. צריך להיות קשובים. זה לא מסובך. ואם אתה מאמין, אתה תדע מתי אתה מקבל תשובות. כי הדיבור הפנימי שלנו עונה לנו . כמו בשיחות עם אלוהים.

Galle

New member
תודה..

אז זהו.. אני יודע שהוא "עונה" ו"מדבר" .. השאלה היא איך להקשיב.. ובמחשבה שנייה.. אני מעדיף לא לקבל את התשובה לזה.. כי זאת מן הרגשה כזאת שאת התשובה לזה צריך למצוא לבד.. בכוונה או לא בכוונה. כתבתי פה המון המון.. אבל בסוף קלטתי שכתבתי את זה בשבילי ולא בשביל התגובה.. הורדתי את זה.. אז נסיים בתודה.. רועי.

mulltiie

New member
אלוהים שומע אותך

ואת כל התפילות שלך הוא תמיד יהיה איתך מהיום שנולדת עד שתמות ועדיין הוא יודע מה טוב בשבילך ומה רע בשבילך והוא יעשה דברים כדי שתלמד מהם אבל אלוהים נימצא בכל אחד מאיתנו ומקשיב לנו

יש לי שאלה...!!../images/Emo4.gif

תיראי אני לא מבוגרת ואני גם עדיין לא בוגרת אך יש המון ילדים בגילי שעברו המון המון דברים מגיל קטן... עם אלוהים מקשיבים לי איפה הוא היה כול השנים האלה שהיתפללתי וחיכיתי לנס.......? אני רק רוצה שתידעי שאני מאמינה מאוד בוא למרות שכמה וכמה פעמים היו לי המון ספקות עם הוא קיים .. אני חושבת שהוא לא מקשיב לכולם אני חושבת שהוא מקשיב רק למי שבאמת אכפת לו מהם .. אני ילדה מאוד מאמינה אך הספק שלי מיום ליום יורד התוכלי לעזור לי לעלות אותו בחזרה שהוא כן קיים ושהוא יום אחד יעזור לי לפתור את בעייתי?

The Warrior

New member
אני חושבת שהוא מקשיב ...

ככה כתבת, ואחר כך צמצמת. מדוע? אלהים בנו, או אנחנו בתוכו איך שנגדיר את זה, ואת ההפליות לא הוא עושה, אלא אנחנו. מי שרוצה (לשמוע) מצליח. ואת רושמת שחיכית לנס "היכן הוא היה כל השנים?" הוא לא נוהג לעשות ניסים (אלא אם כן נראה את כל הטבע כנס). אלהים הכל יכול, הגביל את עצמו (מותר לו!) בכך שהוא קבע לעצמו חוקים. חוקי הטבע וחוקים רוחניים בעולם שאיננו נגלה לנו. הכל מסודר. אם תבקשי ממנו סימן, תראי שתקבלי. אולי לא בצורה שציפית לו, אבל תראי שתקבלי. לגבי ההקשבה, פשוט האמיני למה שאת שומעת, גם אם זה נראה לך שזו מחשבה שלך, גם אם זה נראה לך כאילו שאת מדברת לעצמך. זה טבעי שאחרי שמתחילים להקשיב באים מיד פיקפוקים: "מה?" "זה באמת הוא?" "אולי סתם דמינתי?" זה הנסיון שלנו, כי תמיד ישנו הצד שרוצה להרתיע אותנו, הפחד, הפיקפוק. אבל כלל הוא להקשיב למה שאנו שומעים תחילה, לקרן האור הראשונה, למחשבה הראשונה. בהצלחה

mulltiie

New member
הוא מקשיב ואכן תשמעי

פתח פתח ככגודל המחת ויפתח לך שערים הוא עוזר לך בדרכים שונות שומע אותך ועוזר לך ומלמד אותך אכן את מיתפללת הוא שומע אותך ועוזר לך בגלל הבעיות את ממשיכה הלאה בחיים ויש לך יותר מסרים ולקחים זה מה שהוא עושה אבל הוא שומע תמיד כל הזמן

GirlFromHell

New member
לשאלה הזאת

יכולות להיות המון תשובות לא נראה לי שיש תשובה ברורה לכך מכיוון שפשוט יש כל כך הרבה דרכים. ואצל כל אחד זה שונה. לי אישית זה דרך מדיטציה או דרך קריאה בדרך כלל למרות שהרבה פעמים התשובה שאותה אני מחפשת מגיעה גם בדרך אחרת. לא צריך להגביל את עצמנו לדרך אחת בלבד כי אז נוכל לפספס תשובות שמגיעות בדרכים אחרות. אולי בבית הכנסת האמונה שלך יותר גדולה? אולי יותר קל להתפלל שם מכיוון שאתה מוקף במאמינים שרוצים אותו הדבר כמוך... תשובות. אני מאמינה שאלוהים תמיד שומע אותנו אבל אנחנו לא תמיד שומעים אותו אולי כי אנחנו לא רוצים ואולי כי אם באמת נשמע אותו נסתור את כל האמונות הקיימות שלנו ונחשוב את עצמינו למטורפים.

למעלה