"איך להיות עובד טוב?"

MechTor

New member
"איך להיות עובד טוב?"

אני יודע שהשאלה מצחיקה ומרימה להנחתה עבור לא מעט קלישאות...
אני עובד חדש בחברה שמתעסקת עם מו"פ (לא חשוב שמות
).
מעולם לא עבדתי לפני במקום רציני ומכתבי ההמלצה היחידים שיש לי הם ממפקדי בצבא, לא משהו שאפשר להתפאר לעוד הרבה שנים...

קיבלתי משרה שהיא הרבה מעבר לרמתי (נכון לימים אלה, טרם סיימתי את לימודי באוניברסיטה). עד כה מאוד נחמדים אלי ומשקיעים בי.
החבר'ה בעבודה מודעים לכך שזמן ההעסקה שלי לא ארוך במיוחד (וזה האמת גם נוח לי מסיבות אישיות).
אבל חשוב לי לצאת מהעבודה הזו עם טעם טוב בפה ומכתב המלצה טוב ביד מהסיבות הברורות (לחזור למקום העבודה הזה בסוף הלימודים או להתקבל למקום לא-פחות-טוב אחר).
אז להיות פרודוקטיבי זה הobvious... אבל אני מרגיש שאני צריך לתת משהו קצת מעבר. מצד שני, האם זה באמת המקום שלי? בתור העובד הכי חדש וצעיר (בגיל ובניסיון) להתחיל להציע הצעות ייעול?

אשמח לטיפים מניסיון :)

choo

Active member
שאלתך לא ברורה - האם קיבלו אותך לתפקיד זמני?

&nbsp
מדברייך נשמע כאילו קיבלו אותך לתפקיד זמני עם תאריך סיום עבודה ידוע מראש. האם זה באמת המצב? אם כן - לכמה זמן קיבלו אותך?
&nbsp
אם זה לא המצב - יעזור אם תסביר למה התכוונת באמירות שלך.
&nbsp
מעבר לזה , לא ברור האם יש לך נסיון מקצועי קודם מהצבא, או לא? מה הרקע המקצועי שלך? אם יש לך נסיון קודם מהצבא - למה כל כך רלוונטי שלא סיימת תואר?
&nbsp
בקיצור - נסה לכתוב בצורה פחות מסתורית - ואולי אפשר יהיה להבין מה אתה באמת רוצה

MechTor

New member
כן

כן, זמני אבל עם אופציות להאריך חוזה וכו'.

יש ניסיון קודם מהצבא אבל זה לא ברמת התואר... בגלל זה ציינתי

choo

Active member
הכתיבה שלך נשמעת קצת מעופפת

&nbsp
אם יש לך נסיון קודם מהצבא, סביר להניח שתוכל להתחיל לספק תפוקה יחסית מהר (תוי כמובן גם ברמת המורכבות של המוצר/תוכנה שעליהם תעבוד).
&nbsp
בעקרון, התמקד בתפוקה האישית שלך, ולא בהצעות לשיפור ובדיבורים. בחברה מקצועית אתה נבחן בראש ובראשונה על בסיס השתלבותך בצורת העבודה בחברה ובתפוקה האישית שאתה מייצר. כל השאר מגיעים מאוחר יותר, ובוודאי לא כשאתה עובד חדש בחברה עם כמות נסיון מוגבלת (אם היו לוקחים אותך בתור מפתח עם 10+ שנות נסיון למקום שבו לכל העובדים יש נסיון של פחות מ-5 שנים - התשובה היתה שונה).
&nbsp
כל דבר שלא ברור לך - שאל עליו. רשום את התשובות כדי שלא תשאל את אותן שאלות שוב ושוב.
קבץ שאלות לססשנים (אל תגיע כל רבע שעה עם שאלה אחת - הגע פעם ב-3 שעות עם 5 שאלות). ופזר את הסשנים בין אנשים שונים (למד במה מתמחים האנשים בצוות שלך ובצוותים שעובדים איתם צמוד, כדי שתדע למי רצוי להפנות אלו שאלות).
&nbsp
כשאתה כותב קוד - השתדל להצמד לצורת הכתיבה המקובלת במקום. בפרט, עריכה בתוך קובץ קיים צריכה להיות כזו שלא ישימו לב שהקוד נכתב דווקא על ידייך. זה הופך את הקוד לקל יותר לקריאה.
&nbsp
בדוק את עצמך. אל תכתוב את הקוד ותאמר "סיימתי". כתוב ובדוק את הקוד (בצורה שמקובלת בחברה' ,תוך כיסוי מקרי קצה רלונטיים) וערוך אותו לפי כללי הכתיבה המקובלים בחברה ורק אז תאמר "סיימתי" (ואם סיימתי אומר שעשית push - ה"סיימתי" יגיע אחרי שעשית push).
&nbsp
כשאומרים לך לעשות משהו ואינך מבין למה - שאל למה. הבנת ה"למה" תעזור לך לעשות דברים טוב יותר ("טוב" כפי שמוגדר על ידי אנשי הצוות שבו אתה עובד, לא רק לפי הסטנדרטים האישיים שלך).
&nbsp
כל כמה חודשים, חזור לקוד שכתבת לפני כמה חודשים. אם הוא נראה לך לא מספיק טוב או נאיבי מדי - סימן שהשתפרת הן ביכולותיך המקצועיות והן בהבנת המוצר והקוד.
&nbsp
אחרי שתהיה במקום זמן שיספיק לך כדי להבין היטב את המוצר, את האנשים ואת תהליכי העבודה המקובלים (בתאוריה ומה שמתרחש מהם בפועל) - אז תוכל להתחיל להציע הצעות ייעול, ולנסות להכניס שיפורים לתהליכי העבודה.

הפרבולה

New member
תעבוד הרבה שעות

זה תנאי כמעט הכרחי כדי שיעריכו אותך יותר ( אבל כמובן לא מספיק צריך גם לתת תפוקה ).

MechTor

New member
חושש שזה לירות לעצמי ברגל

שהכוונה שלי בשעות נוספות זה להרוויח כסף נטו עבורי או שיסתכלו עלי כאל מעין רובוט (ואז זה ישמש כנגדי).

חוץ מזה שיש גם מגבלה לכמות השעות הנוספות...

הפרבולה

New member
אם אתה מרוויח לפי שעה אז זה באמת בעיה

יחשבו שאתה דופק שעות בעיקר בשביל יותר כסף.

גרי רשף

New member
תן תפוקה ושירות טובים

זה נשמע מובן מאליו, אבל נתקלתי במקרים בהם היה עובד מוכשר ומנוסה ששום דבר לא זז אצלו, עד שהגיע עובד פחות מוכשר ופחות מנוסה וגם פחות קשקשן ופחות פלצן, שאל יותר שאלות, עשה את העבודה, ושיחרר את צוואר הבקבוק.

לא כדאי להציע, אבל כן - לנסות לעשות משהו

בדרך כלל אנשים לא שמחים לשמוע ״הצעות ייעול״ מאנשים אחרים. בפרט לא כשהאנשים האחרים הם אנשים חסרי נסיון.

אבל אנשים בדרך כלל שמחים לקבל פתרונות.

אם תצליח לכתוב איזה סקריפט שיעשה אוטומטית משהו שהיום עושים ידנית, למשל.

והדרך לעשות את זה היא לנסות קצת כדי לראות אם הראיון שלך ישים. וכשאתה די בטוח בעצמך - לדבר עם המנהל שלך, לספר לו על הרעיון, ולבקש אישור לעבוד על זה (בהנחה שייקח ממך כמה ימים).

אבל אל תרגיש רע אם לא תצליח לעשות מעבר. רוב העובדים החדשים לא ״עושים מעבר״, ובכל זאת מצליחים להתקדם...

למעלה