ברוכה הבאה../images/Emo140.gif
יש לי המון מחשבות על אהבה, לא בהכרח מתוך הזדהות מוחלטת אלא הרבה מתוך בלבול פרטי שלי, שקצת דומה וקצת שונה לזה שלך. אני חושבת שאהבה בכלל, לאו דווקא אהבת אמא לילדיה, היא רגש דינמי, שמשתנה כל הזמן על ציר הזמן. אני מניחה, שאם הוא לא משתנה, הוא פשוט נגמר ונעלם. אני גם לא חושבת שמשתנה זה בהכרח מתעצם, ממש לא, ובכלל, אני לא חושבת שאפשר למדוד אותו בעוצמות למרות שזאת הנטייה שלו וזאת צורת הדיבור שלנו ("לאהוב חזק" או "לאהוב מאוד"). לפעמים נדמה לי, שעם כבר מחפשים קנה מידה למדידת עוצמות של אהבה, אז יותר נכון להשתמש במידות של עומק ורוחב. אהבה לילדים היא אולי הדוגמא הכי מובהקת לשינוי הזה שהרגש עובר לאורך השנים, לעומק שהוא מקבל. על עצמי אני יכולה לספר, שכשתומר נולד, חשבתי שהתאהבתי בו כבר ביום השני לחייו אבל בדיעבד אני יודעת שהתאהבתי מחדש בעצמי ובתפקיד האמהות. מעולם לא חשבתי שאהיה אמא "טובה", תמיד חששתי שלא תהיה לי סבלנות ותמיד התקנאתי בכל החברות שלי שדברו על עצמן עוד לפני שהיו להן ילדים כעל אמא אדמה בכבודה ובעצמה. העובדה שבסופו של דבר הסתבר שאני מתפקדת לא רע, שאני לא גרועה כמו שחשבתי ושלפעמים באמת היה נדמה לי שהשמש זורחת לי מהתחת ושאני אמא אדמה, גרמה לי להתאהב בעצמי ועוד יותר בתפקיד המכובד....... אז נכון, העובדה שהתאהבתי מחדש בעצמי כשהוא נולד מאוד הקלה על החיבור בנינו ובגלל שלא הייתי מספיק חכמה כדי להבין שזה מה שקורה הייתי בטוחה שאני אוהבת אותו והוא נהנה ממה שזה הקרין. אבל בנינו ורק בנינו, תינוק זה דבר מאוד משעמם, ולא בדיוק ברור לי מה יש לאהוב כשפוגשים אותו. אני נוטה להאמין שרבות וטובות מאיתנו חושבות שהן מאוהבות בתינוק אבל בפועל הן מתאהבות בתפקיד ובאופן שבו הן משחקות את התפקיד (וכאמור, יש לזה הרבה דברים חיוביים בפני עצמם אבל אין לזה שום קשר לתכונות כובשות של התינוק). אני חייבת לציין שעם דניאל, הקטנה שלי, זה היה אחרת. עם דניאל ידעתי כבר בהתחלה, שהרגש הנפלא שיש לי הוא בגלל שאני מרוצה מעצמי, מרוצה מזה שאני שורדת, מתפקדת, סבלנית ומתקתקת הכל עם שני תינוקות בבית. חבל לי מאוד שהייתה לי המודעות הזאת, חבל לי, כי איתה כבר ידעתי שמה שאני מרגישה זה לא התאהבות בה אלא סוג של שביעות רצון מעצמי שיש בה מידה רבה של אהבה עצמית. אני אמא לשניים, בסך הכל שנתיים ושבעה חודשיםי בתפקיד אבל חושבת, שהרגשות שלי כלפי כל אחד מהילדים, במהלך התקופה שהם איתי, עברו המון שינויים, וממש אבל ממש לא תמיד גדלו הרגשות, יש בהחלט תקופות של צימצום ריגשי, וכמו שכתבתי בברכה לדניאל הקטנה שלי, חלק מהתהליך היה ללמוד לקבל את השינויים האלה ולהבין שאהבה ונתינה אמהית לא תמיד גדלה ומתעצמת וגם זה בסדר. חוזרת לחייך יקרה, אני חושבת שהסיבות לעשות ילד נוסף הן לא מה אומרות הסבתות או הסביבה אבל גם לא בהכרח החשש שלך מאיך תרגישי כלפיו, כי מה שאת היום, שנתיים וחצי אחרי, ומה שאת תהיי בעוד שנה מהיום, זה שונה לגמרי, וכל סל ההתמודדויות שלך הוא שונה, והכלים שלך שונים, והעומק הריגשי שלך שונה, הכל שונה. בשורה התחתונה השאלה היא האם יש לך רצון לנסות את עצמך, לצאת לדרך ולהתמודד עם כל מה שיקרה במהלכה, עם התאהבות או בלי התאהבות, עם פעוט גדול בבית, עם תינוק קטן בבית, עם כל המכלול כולו. כשתרגישי שיש לך את הכוחות לכל האופציות, גם הפחות טובות, אז כנראה יהיה הרגע לצאת לדרך.