איך כותבים,

עגנון

New member
ראשית

זה תלוי בריבה, לדוגמא ריבת חצילים זה איכס, ריבת תות, כדוגמה נוספת, זה טעים. ולעצם השאלה, האקדמיה ללשון עברית מעדיפה את הדוגמה על פני דוגמא,(וכן עסקה על פני עסקא, קושיה על פני קושיא וכדו´).

גנגי

New member
סליחה, עגנון מכובדי,

הרשה לי לחלוק עליך: ריבת חצילים זה נפלא.

למרות קביעת האקדמיה

אני מעדיף את הנוסח התלמודי-ארמי ולא את התנכי ולכן כותב דוגמא קופסא שאילתא גוזמא פרכא גלוסקא אסמכתא מימרא אימרא (של בגד) פיתקא סבא אבא אמא סבתא נפקותא ופשיטא

nutmeg

New member
למרות קביעת האקדמיה

עושים עוד כמה דברים... איזה כיף שעדיין לא רגמו אותנו בכיכר העיר.

three

New member
אז אפשר איך שרוצים אבל עדיף דוגמה

לפי האקדמיה? ואם זה דוגמה, אז איך כותבים ברבים?

גנגי

New member
כן.

לדוגמה - הסרט "הדוגמה", ששלי הביאה לי לפני כמה ימים, הוא דוגמה לסרט שאפשר להביא כדי לתת דוגמות למה שאי אפשר לומר ודוגמאות למה שכן אפשר לומר בנצרות. אילו היה נכון לכתוב דוגמא ולא דוגמה, הייתי גם מדברת על הדוגמות או על הדוגמאות שאפשר או אי אפשר לתת בסרטים שלא קוראים להם הדוגמה. נכון פשוט נורא? קחי דוגמה ממני ותתחילי להשתמש בדוגמות או בדוגמאות של משפטים כאלה, עד שתתרגלי. אגב, את דוגמנית?

shellyland

New member
דוגמה

בלי ה' הידיעה. את צריכה לראות את הסרט שוב, עד שתלמדי.

קביעת האקדמיה ללשון העברית

דוגמה או דוגמא? משכנתה או משכנתא? שמות שהתגלגלו לעברית מן הארמית והמשמשים בצורת נקבה, כגון דוגמה, נכתבים בה"א בסופם. דוגמות נוספות: סדנה, טבלה, פסקה, עסקה, קופסה, גרסה. הוא הדין בשמות כגון שאלתה, משכנתה, אסמכתה, אתנחתה, בדותה. תן דעתך: שְׁאִלְתָּה; בלא ניקוד: שאלתה. http://hebrew-academy.huji.ac.il/decision3.html

גנגי

New member
דוגמות או דוגמאות.

שתי הצורות נכונות בריבוי. וזה נמצא בקישורית שללח לך מחשב וירטואלי. למה לא קראת?

three

New member
אין שם את צורת הרבים

לפחות לא מצאתי. אפשר דגמות (דוגמאות) ממלים אחרות? אני מנסה להוכיח לחברי שזה דוגמה ולא דוגמא.

למעלה