איך כותבים בסינית

shukpuck

New member
איך כותבים בסינית

מישהו במקרה יודע איך כותבים בסינית, משמאל לימין או מימין לשמאל? (ולא, אל תענו לי מלמעלה למטה... הכוונה היא במחשב, לדוגמא - מאיזה כוון קוראים את זה) תודה מראש למגיבים!

ashmash

New member
בעיתונות משמאל לימין

אבל בסינית עתיקה, כתבו מלמעלה למטה, כאשר השורות נעות מימין לשמאל. ברומאנים יפנים, זה עד היום ככה. אם אנשים תמיד אומרים לי בטיולים שהספרים שלי בעברית כתובים מהסוף להתחלה, באמת מעניין מה קורה כאשר רואים יפנים פותחים חלק מהספרים מימין לשמאל, חלק משמאל לימין ובד"כ לא מתבלבלים.

kogawa

New member
במחשב לא מקלידים סימניות

אלא מקלידים פינין באותיות לטיניות ובוחרים את הסימניות ולכן כל האורינטציה היא כמו בפינין כלומר משמאל לימין אבל בשינג'יאנג כותבים - הפתעה! מימין לשמאל באותיות ערביות.

kogawa

New member
לא "מה זה" אלא "היכן זה"

חבל אוטונומי שינג'יאנג הוא חבל אוטונומי בגודל 75 פעם ישראל (שלוש פעמים צרפת), במערב סין, בו חיים האויגורים ממוצא תורכמני, ודוברים אויגור וכותבים ערבית. זהו אחד המקומות המגוונים ביותר בעולם - משקע טורפן השני בעומקו בעולם ועד לפסגה השניה בגבהה בעולם K2, ממדבר הטאקלמקאן הצחיח ועד לקרחוני העד של רכסי ההרים שמסביב. מוקפת בהרי השמיים הטיאן-שן, הרי הקראקורום והפמיר, והרי הקון-לון. המחוז מוקף בשמונה מדינות ומהווה נקודת קשר בין כולם מטיבט, הודו ופקיסטן, לאפגניסטן, טג'יקיסטן וקירגיסטן, לרוסיה, קזאחסטן ומונגוליה, וכמובן לסין העתיקה, ולפיכך מגוונת גם במבחר האנושי. לאחרונה זהו גם מקור האנרגיה הסינית וראש גשר יבשתי ליבוא סחורות מהמדינות השכנות.

shukpuck

New member
וואוו, תודה

תודה על ההסבר המפורט, נשמע מדהים ועושה חשק... הם מוסלמים?

jeshu

New member
רק הערה קטנה אוטונומיה ? במדינה ריכוזית כמו סין - אני בספק. הרוב אויגורים - אולי באזור המערבי. מגוון - הסטטיסטיקה אומרת שהסיכוי להיות מגוון עולה ככל שגודל השטח עולה. לא שאני ממעיט בערך מה שכתבת - זה פשוט היה באור קצת רומנטי.

kogawa

New member
הערה לא מתקבלת

בסין הריכוזית יש אוטונומיות כמו האוטונומיה הכלכלית של הונג-קונג ומקאו, וישנם מחוזות ששמם כולל את הביטוי "אוטונומיה" כמו למשל TAR הידועה בקיצור כטיבט, ושמה הוא "המחוז האוטונומי טיבט" המחוז הגדול בסין נקרא Xinjiang Uygur Autonomous Region או בקיצור שינג'יאנג. אין זה מעיד על רמת האוטונומיה השילטונית, אבל זהו שם המחוז. לגבי הרוב האויגורי במדינה גם אם מוטל ספק, ברור שהחאנים הם מיעוט במחוז כולו ולא רק במערבו (לא מכיר חאנים שגרים ממש בטאקלמקאן..) לגבי הסטטיסטיקה אתה צודק, ובכל זאת מונגוליה ונמיביה, ומערב ארופה בגודל דומה ובגיוון גאוגרפי שלא מזכיר כלל את שינ., וברזיל, אוסטרליה, קנדה, ארה"ב, ארגנטינה ואפילו סיביר כולה לא מגוונות גאוגרפית כמו שינ. לא, לא מגזים כלל ולא מאיר באור רומנטי מדי - פשוט מתאר מציאות.

kogawa

New member
ויותר מכל ארץ האויגורים

ותגיד לי שזו אינה מהארצות המגוונות בעולם!! וכל פעם שאני קורא בעיתון על "הטיול המקיף בסין" הכולל את גווילין, שאנגהאיי וסיצ'ואן (וכמובן אינו כולל את שינג'יאנג, אני מגחך..)

למעלה