הי יוזר, האמת שזו היתה מלכודת קטנה כי שערתי
שאקבל תשובה בנוסח דומה.
תראה, בזמנו השקעתי בשתי חברות מאותו התחום.
תחום הסכרת, סכרת זו מחלה שהפתרון אליה מוכר וידוע, היום כל העולם הולך בעיקר לשיפור איכות חייהם של חולי הסכרת, כדי שלא יצטרכו לדקור עצמם כמה וכמה פעמים ביום.
יש המון גישות לכך, החל מהגישה הפארמאצבטית (בקטע של תרופות/מולקולות) או מהגישה של Medical device.
אני לא מבין במכשור רפאוי לכן לא התעסקתי עם זה, לעומת זאת את הפוטנציאל המולקולרי אני כן מבין, יש המון חברות שעוסקות בפיתוחים שונים, כעת עולה השאלה למה בחרתי רק בשני אלו?
עוד פעם בחירה מושכלת שלקחתי והשפיעה על בחירת מניות מסויימות (משהו שהוא בשליטתי)
ולא היה לי מידע פנים.
בחרתי בשני אלו כי ראיתי שהפתרון שלהם הוא אינובאטיבי וחדשני ומאוד הגיוני ברמה המולקולארית, לא רק זאת אלא גם שהפתרון שהם מציעים יכול להיות רלוונטי לא רק למחלות הסכרת, אלא להרבה מחלות אחרות (הפטנט שלהם) הסכרת היא רק פלאטפורמה ראשונית.
עם כל הכבוד לאנליסטים, יש לי יתרון עליהם (בעצם לכל איש מקצוע המתמחה בתחומו) והוא שיש לי את הידע המולקולארי וקל לי להשיג את הידע העסקי. לאנליסט יש ידע עסקי אבל הרבה יותר קשה לו להשיג את הידע המדעי, כי הוא לא מדען ומה לעשות שמדע יותר מורכב מכלכלה ברמה הזו. האנליסט ואני מביטים על שתי דברים שונים, למרות שיש לי יתרון כי מידע של האנליסט נגיש לי בעוד והמידע המדעי על אף שהוא נגיש לאנליסט, הוא ארטילעי ואינו מובן לו כי אינו סק במדע. אני כותב בגוף ראשון אבל מתכוון לכל איש שעוסק ומכיר לעומק את התחום שלו.
אבל נחזור לענייננו יש סתירה במה שכתבת באחת ההודעות שלך:
כתבת שהיום הכל ידוע ומצוי ברשת כל המידע מצוי הן ברמת נדל"ן והן ברמת מניות ,ונכון כל אחד יכול לדלות את המידע הזה.....אז אם כך הדבר איך ייתכן שלא כולם משקיעים באותן המניות איך זה שלא כולם מרוויחים, עדין יש הבדל מסויים.
זה שאדם אחד בחר ב X והשני בחר ב Y (בהנחה שהם ביצעו ניתוח, לא סתם בחירה אקראית) כבר מראה שיש הבדל באופן קבלת ההחלטה באיזו מניה לבחור, באיזו דירה או נכס נדלנ"י לבחור האחד מרוויח יותר והשני לא.....
נכון לא ניתן לחזות את השוק, אבל עדין ניתן להביט על זה כך, זה שעשה את הבחירה הנכונה "אתמול" זוכה "היום".......
מחר יאלץ לבחור בחירה נוספת, אם ניתוח נכון יש מצב שיזכה שוב......
לא לחינם יש אנשים שמצליחים לבחור מניות והשקעות נכונות בעקביות לאורך שנים (אני לא מדבר על להכות את המדד- אלא פשוט להיות רווחי), לעומת אחרים שלא.... יש הבדל בקבלת ההחלטות, ובבחירת המניה למרות כל האי וודאות שנמצאת אי שם.
יש משמעות לבחירה שלך....
אגב המניה שלי בשיא הגיע ל 29$ אם אני זוכר נכון..... ולא הצטערתי שמכרתי ב 9$....כי זו היתה אסטרטגיית היציאה שליוכמי שממושמע יצאתי מתי שהגדרתי לעצמי..... היום המניה על 12$ אם אני לא טועה.
משקיע בב"ש