איך יוצא יוצא

plato

New member
אני אמנם לא חכם אבל אומר:

שני דברים: אני מסכים איתך. בהכללה (למרות שזה לא יפה) יש איזה אינסטינקט אצל חילונים (ואפילו אצל דתיים) לצפות מהדוס כל היום לשבת ולשנן פסוקים. זה מתבטא בהרבה דברים, למשל: בסרטים, כמו "ההסדר" או סרטים על חרדים תמיד הדתיים בסרט לומדים כל הזמן, ודואגים לביטול התורה שלהם, ואפילו בשעות הפנאי רק מדברים על דברי הלכה. אף פעם לא ידברו על כדורגל. אפילו שבאירופה חצאיות זה להיט, בארץ בנות ילכו עם חצאית רק אם היא קצרה או אם הן לובשות גופיה. יש התיחסות מוגזמת בחברה לצורה החיצונית. (וזה גם אצל דתיים, ואפילו יותר) דבר שני, לכל היוצאים, אני ממליץ לעבוד על המידה החשובה של לשים פס על מה שחושבים עלי בגלל איך שאני נראה. זה אמנם קשה, אבל שווה את המאמץ. מה איכפת לכם מה שאומרים. אם אתם רוצים זקן ופיאות אז סבבה, ואל תתיחסו למי שזה לא מוצא חן בעיניו. כי מה לעשות, לא כולם צריכים להיראות אותו דבר. שוקל לקיים סדנא בנושא "איך לשים פס על העולם".

סתם נזכרתי,

היה היה בחור ישיבה שחשב שהוא מושלם, וכל שידוך שהציעו לו, לא נראה לו מתאים, זו לא מספיק יפה וההיא לא די מיוחסת, זאת קצת טפשה ועוד אחת לא מלומדת. החליטו הוריו ומוריו לשלחו ללמוד קצת את מידת הענווה. כשחזר הבחור מיהרו להציע בפניו את ההצעות הטובות ההן. והוא: "מה קרה לכם?! עוד לפני שהיתה לי מדת הענוה זה לא התאים לי, אז עכשיו??!!" אבל מה שבאמת רציתי לשאול, האם נתקלתם בזה שהחילוני מצפה מהדתי לקיים את חלקו בחוזה?

plato

New member
בדידי הווא עובדא

בבחירות 99, הייתי לקראת סוף השירות. היינו אז בחברון. ביום הבחירות יצאנו כמה חברה ליציאה, ובדרך נכנסנו ל"בית רומנו" להצביע. שאלו אותי למי אני הולך להצביע ואמרתי: "שינוי". ואז שני חברה שהיו איתי, (אחד "עלה ירוק" והשני "שינוי" בעצמו) החליטו שהם מונעים ממני להכנס לקלפי. הם ישבו לי על הראש והחזיקו אותי עד שלא אבטיח שלא אצביע "שינוי". "אתה הרי דתי בכלל!" אפשר לסכם את עיקר טענותיהם על רגל אחת. מה קרה בסוף? באמת לא הצבעתי. (הגיע האוטובוס, ולא ראיתי בהצבעה חשיבות כל כך גדולה). הטיעון הכי משכנע \ מצחיק \ מוזר \ שהשמיע מצביע "שינוי" היה: "שינוי? מה השתגעת? ועוד בעיר האבות חברון?"

Le Fay

New member
לדעתי מגיבים שלילית, אבל מטעם אחר

בטח לא מפני שחשוב לחילונים מה חרדים כן עושים (מצידנו שילמדו משניות, יקימו חברות הייטק או יישנו כל היום, רק לא כאן). "אחת שמצאה" העלתה את אחת הסיבות, אבל יש עוד שתיים: קודם כל, חילונים הם לא בהכרח אנשים ליברליים שמקבלים את השונה מהם. חלק מהם מתעבים גם הומוסקסואלים, קיבוצניקים, רוסים, פרסים, בוודאי ערבים, שלא לדבר על טרנסקסואלים - כל מי שנראה להם שונה מהם; וגם אחרי מצעד הגאווה שמעתי אומרים - מה אלה באים הנה באמצע היום, כולם צריכים לראות את הגועל נפש? שיחזרו לחורים שלהם ויישארו שמה. שנית, כמו שאחת אמרה, חילונים אמיתיים חמים עכשיו אש על החרדים. ושלישית, בכל פעם שרואים חרדים בסביבה נבהלים מחשש כפיה דתית: אהה, עכשיו הם מגיעים גם הנה? מחר הם יגידו שגם זו שכונה שלהם, ויבנו בית כנסת ויחסמו פה רחובות בשבת, אחר כך יסגרו את האיטליז עם הספריבס, מחר יחזירו לנו את הילדים בתשובה. שיילכו, שיילכו. ככה זה. תסתכל על קולנוע דקל בשיכון בבלי, תראה איפה נגמרים הנסיונות לדו קיום.

"אמא, הנה איש עם קוקיות!"

כבר כתבתי את זה כאן פעם... מותר שוב? אמר את זה פעם ילד שראה לראשונה חרדי ברחוב. זה עובד גם הפוך - ילד דתי שנסע מישובו לעיר חילונית, פחד כל הזמן מכל הערבים שמסביב - כל אלה שלא היתה להם כיפה. סתם כי נזכרתי. בתיאוריה, אם בא לך להיות חילוני וללכת עם פיאות, בכיף. אתה יכול גם לקשור אותן בסרטים אדומים וקוקיות ירוקות. בתכל´ס, יש נטיה שלא ליצור דיסוננס בין הגדרת העצמי של האדם לבין סמלי הסטטוס החיצוניים שהוא בוחר לעצמו. לכן, לרוב, דתי יתלבש כדתי וחילוני כחילוני. בעצם גם אצלך יש קשר בין הדברים: אם תלך עם פיאות וזקן כחילוני, תיצג בכך את הגדרת הזהות שלך כ"שם פס על העולם".

"אמא תראי - הנה קוסם!!"

ככה במו האוזניים שלי שמעתי ילדון אומר בהתלהבות לאמשלו, כשראה פם ראשונה דוס עם כובע ופראק (ולא.. ה"קוסם" לא היה אני. אני רק הייתי בחברתו כשפסענו בכביש פנימי ביישוב קטן, ומבודד אי שם בארצנו הקדושה). >ואתם יודעים מה, אולי הוא קצת צדק, הילדון<

צפירת ארגעה

בן זוגי, חילוני מלידה, לא הוטרד מעולם ממראה דתי במקומות בילוי. לפחות עד שהכיר אותי וראה שבעיני יש פה משהו חריג. אז לא כל החילוניים הם כמוהו, אבל לפחות חלק גדול מהם לא ממש מוטרד מהרעיון שחרדי ימצא ב"מקום תועבה". הרתיעה העיקרית שאני הייתי עדה לה, כאשר ראיתי כזו, היא לא מזה שהדתיים אמורים לשמור על הגחלת, אלא קשורה לכעס הכללי שיש בקרב החילוניים על חרדים. וזה הולך בערך כך: לא מספיק שאני משרת במקומם בצבא, ולא מספיק שאני מממן אותם במס ההכנסה שלי, וכו´, עכשיו הם גם חודרים למקום שהוא "שלנו"? ומאותה סיבה, דרך אגב, לאף אחד לא מזיז לראות מישהו דתי במקומות בילוי. הרתיעה היא רק מחרדים.

טובבבבבב

אם אתה קורא לי "חכם", לא אמנע עצמי מלהזדהות

תלוי איזה חילוניים.

יש כאלה (אני אחד מהם) שלא יודעים שיש חוזה. בפאב סתאם, את אף אחד זה לא מפתיע שיש חרדי, קונוע, קצת יותר. ביחוד אם זה סרט מוגבל למבוגרים מעל 16 אבל זם זה כבר יצא לי לראות, שום פחד שום נעליים. אני אפי´ ראיתי זוג חרדים בקולנוע, שעשו משהו מעבר ללראות סרט... גם זה לא הפליא אותי.

דידית

New member
../images/Emo88.gifלא יודעת,

אין לי נקודת מבט של חילוניה טהורה אבל ממה שאני קולטת ורואה החילונים גם מעקמים אף. שהם רואים בחור מזוקן שמצטייר להם מחובר לגמרא עומד בתור לקולנוע, זה בהחלט מוזר. לא בטוחה שאתה יכול להפיק איך "היא" מרגישה לצידך, שאני הולכת עם אתאיסט חושבים שהוא אבא שלי:) (אגב אבא ליברל:) אבל אם כבר שאלת אז בדיוק השבוע יצא לי ללכת בשנקין עם מכנס ובצמוד אלי הלך בחור חרדי שאני מכירה את האמת הסתכלו עלינו במבטים שואלים אבל לא הרגשתי עם זה מוזר. בדיוק באותה מידה שאני הולכת עם בחורה חרדית בקניון ועוברות שם חרדיות, הן ישר מסתכלות מי זאת החרדית שהולכת עם החילונית הזאת. יש לפה ויש לפה הכל תלוי איך מתיחסים לזה ועד כמה מתיחסים לזה. ושאלה קטנה - אם אתה עם זקן ובכל אופן הולך עם בחורות לפאבים ובכל אופן הולך לקולנוע והבחורות מרגישות איתך בנח אז אני לא מבינה בשביל מה לעזזאל הזקן? (לא שזקן זה לא יפה זה רק תלוי בהקשר:) דידית.

אז זהו

שאני לא מרגיש בנוח בסרטים ופאבים, ובכלל להיראות בחוץ עם בחורות (למרות שלמרבית הפלא הן דווקא מרגישות מאוד בנוח (אולי גם הן חושבות שחושבים שאני אבא ליברל שלהן..) והזקן.. הווו הזקן! אני מניח שהוא מכהן על סנטרי מאותן סיבות שהוא תלוי ועומד על סנטרו של אתאיסט..

תסתכל על הצד החיובי של הענין

נשמע לי סביר מה שאומרות בנות הזוג שלך, וכנראה שאם זה היה ממש מפריע להן, הן לא היו ממשיכות לצאת איתך, לא? תחשוב חיובי - אולי זה דווקא מוצא חן בעיניהן להראות עם בנזוג יוצא דופן ו"אקזוטי" שמושך תשומת לב וסקרנות. לא יודעת מה חושבות הרוב, אבל אישית אם הייתי רואה "דוס" כהגדרתך בים או בפאב או בסרט זה היה נראה לי מוזר לרגע וזהו. כמו שהייתי מרגישה אם הייתי רואה שם נזירה או כומר. אדם שאני לא מצפה לראות שם, זה היה מפתיע אותי אבל לא דוחה או מגעיל אותי. וחוצמזה, מה אכפת לך מה יחשבו חילוניים מסויימים בגלל שהם ראו אותך, אדם אחד בפאב? אנשים שממהרים לשפוט את האחר יעשו את זה בכל מקרה והתקשורת מספקת להם די והותר דוגמאות לדתיים בקלקלתם. חבל שהחשש ממה יגידו אנשים זרים לחלוטין יפגום בכיף של הבילוי.

למה לא חשבתם על תחפושת לגבר

אם הזקן שלך לא מידי ארוך אתה יכול ללבוש מצחיה ולהכניס את הפיאות מתחתיה וזהו. מנסיון זה עובד.

wr האחד

New member
כל זה ועוד

כל חוזר בשאלה מאמץ לו איזה שהיא תחפושת לוקח זמן עד שמתגבש אצלו מודעות עצמית

למעלה