איך יוצא יוצא

איך יוצא יוצא

לבלות? אני מתכוון לאלו שעדיין בתחפושת. לבחורה אין בעיה להליף תלבושת (בהנחה שהיא מוצאת פתרון לכביסה ואיחסון הגרדרובה), אבל מה עושה בחור מזוקן ומפואפא? פעם יצאתי עם ידידה לסרט. כמובן שהיתה נדרשת העזה מצידי (סיכון שמישהו שמכיר יזהה וידליף לאן שלא צריך). אחרי שכבר החלטתי לקחת סיכון, התלבטתי האם ללכת עם מכסה. בסוף, כשיצאנו מהרכב, החלקתי את המכסה לכיס. מהרגע הזה ועד סוף הערב ליוותה אותי ההרגשה כאילו כולם נועצים בנו מבטים. לרוע המזל, היו לה כרטיסים לאחת השורות הראשונות. נוסף לכל הצרות, כשהגענו, המקומות שלנו היו תפוסים והייתי צריך להיות מעורב ב"סצינת הפינוי" של הפולשים. בקיצור, לא עשה לי חשק לחזור על ההרפתקאה הזו שנית. פעם אחרת יצאתי לפאב עם ידידה (פגישה ראשונה, בעקבות קשר טלפוני ממושך). שוב הרגשה כאילו כל העולם ואחותו נועצים בנו מבטים. לא מספיק זה, עוד נכנס לשם דוס עם מכסה. הוא אפילו לא ניסה להסתיר את מבטיו לכל אורך הערב, מה שגרם לי להתנהגות קפואה עם הבחורה, מה שגרם לה להרגיש דחויה על ידי (ההסברים שלי נתפסו על ידה כתירוצים). קיצור, ביאס לנו את הערב. אני מניח שהוא בעצמו לא בדיוק דוס אם הוא נוכח שם, אבל הצורה שלו ממש הפריעה לי, במיוחד בגלל שהוא ישב כל הערב לבד. קיצור, איך מתמודדים עם זה? ואולי בכלל צריך לוותר, כמו הרבה דברים אחרים שהמחופשים מוותרים עליהם? ההרגשה רעה גם בגלל ה"חילול השם". כלומר, לא חסרים חילונים שששים לספר שתפסו "דוסים" ב"קלקלתם" מה שכביכול מוכיח על הדו-פרצופיות של אנשים דתיים. לך תסביר להם שזו רק תחפושת, ושאינך דוס בקלקלתו אלא חילוני מחופש. אפשר כמובן להפטיר כלאחר יד "מה איכפת לך מה חושבים על הדוסים", אבל לי זה איכפת. דוגמא קיצונית קצת - אפילו בפורום הזה לועגים לעיתים על ה"דוסים" שהולכים לתל ברוך, ומכלילים כאילו כל הדוסים הם דו פרצופיים. ואולי הם בכלל חילונים מחופשים לדוסים? הדבר היחיד המעודד בכל העניין הוא שהפרטנריות בכלל לא מרגישות בבעיה ובעוד אני מעדיף לבלות בבית, להן אין בעיה לצאת וממש ממש לא מפריע להן להיראות בחברת הידיד המוזר משהו. מעניין לשמוע תגובות משני הצדדים, כלומר, גם של אלו שחוו דברים דומים לשלי ואולי מצאו פתרון, וגם של חילונים שיצא להם להבחין ביצורי ה"דו-חיים" בפאבים, סרטים, מסעדות טריפה וכדומה.

רק על עצמי לספר ידעתי...

אני לא נוהג להסיר את ה"מכסה" בצאתי לבילוי כלשהו, כל בילוי, כל מכסה. האמת היא שאני עם כיפה שחורה זקן מלא וציציותי מתנפנפות לכל עבר, (בעיקר בריקוד...) באחד מביקורי בחוץ לארץ, הלכתי לטייל עם חבר חילוני בשבת, כשנכנסנו לרכבת התחתית, הוא התחנן שאסיר את הכיפה, "אני לא יכול לראות דתי מחלל שבת" הוא אמר. בטח שהסרתי, אני מכבר חברים. היי, אולי זה הייתי אני שראית בפאב? אם תכתוב איפה זה היה, אוכל לדעת אם זה ייתכן, אבל מה זה חשוב? אני בטח שלא נעצתי בך מבטי משגיח.... לא באמת אכפת לי "הנזק" שאני גורם לדתיים, ועוד יותר, יש לי ידיד שטוען, שלא מגיע לדתיים הכבוד שאני מביא להם בהשתתפותי בחזות חרדית בכל מיני בלויים וארועים. אבל למה שיהיה אכפת לי "חילול שם אדוני" ? אני ער להרמת הגבה של כל מי שרואה אותי, אבל: 1. התרגלתי. 2. יש עוד רבים כמוני. 3. זה עוזר ליצור קשר עם אנשים. בקיצור, תתרגל ותתחיל להתעלם.

כשאני מנסה לדמיין

את ציציותיך מתנפנפות לכל עבר, עולה בי המחשבה כמה משעשע היה אילו התהווה טרנד חילוני להמיר את הקוצים בראש לזקן את העגילים לפאות ואת הלבוש למצוייץ. או אז יוכלו חרדים לפקוד בתי התיאטרות מבלי להזקיף גבות, תתבלבלנה עלמות חן בין בחורים (עד כי תסמרנה שערות הרבנים). שמא לזאת כיוון הנביא במאמרו ,וגר זאב עם כבש (בתנור) ונמר עם גדי ירבץ´? ועד אז.. עד אז אולי אני באמת אתרגל, רק שבינתיים ההתרגלות היא לכיוון הפנמת הבילויים. הבעיות מתעוררות רק כשמישהי באמת ב"קריז" לצאת לבלות ומצליחה לסחוף אותי, מה שלא מתרחש לעיתים תכופות מידי. ואגב, אין לי בעיה עם "הנזק" שנגרם לדתיים או עם חילול שם אדוני. אני פשוט מרגיש רע כשאני נתפס בעיני הבריות כ"צבוע", מה שגורם לי לסומק טורדני באזור קצות האוזן, ולאובדן התנהגותי הטבעית וה"זורמת". אז העצה שלך בשבילי היא "יתגבר כארי.. ולא ישים לב לכל המלעיגים עליו"? אין ספק שאני אנסה איישם את העצה הזו פה ושם (ודיר באלק כל מי שינסה להלעיג עלי
)

m666s

New member
../images/Emo123.gifאיש באמונתו...

מה אכפת בכלל מהחרדים? שישארו בתוך החורים שלהם! ושכל אחד יחיה איך שהוא מרגיש שטוב לו וכל הכבוד לאלה שגילו שאפשר אחרת אבל לא ברור לי מה הטעם להשאר בלבוש המכוער והגלותי הזה של הדוסים? אלא אם כן הבנאדם לא החליט במה הוא מאמין או מה הוא רוצה להיות *סלחו לי על הנימה העצבנית חטפתי שפעת*

שתהיי לנו בריאה! ../images/Emo23.gif

וקודם כל כוס תה ?ן_) וצלחת עוגיות /@@@@@ גם מרק עוף יאמי יאמי.

m666s

New member
../images/Emo98.gifלצאת מהארון!

ולהוריד את התחפושת המטופשת אולי הבעיה היא הסביבה באזור המחיה? אז הגיע הזמן להתקדם להחליף אזור מחיה וללכת עד הסוף עם מה שאתה מאמין בו (או יותר נכון:עם מה שאתה לא מאמין בו)

nmr1

New member
נכון שיש בנו טינה

על הציבור ההוא אבל עדיין צריך להתחשב בהם שלא יפגעו אנחנו צריכים לנהוג בשונה מהם

הציבור ההוא

הביא את הדרישה להתחשבות בו, לממדים קצת קיצוניים. אם אני רוצה לבלות, ואני מעדיף להיות לבוש כחרדי, אני לא חושב שאני צריך להימנע מהבילוי "כי זה לא מתאים לרע-בנים"...

m666s

New member
למי אכפת מהציבור ההוא

אכפת מעצמכם! אותי הלבוש הדוסי פשוט דוחה! צטערת!

הכל בסדר חוץ מזה שנעניין אותך

מכבודם של החרדים. מה איכפת לך מהמנוולים האלה, מה יחשבו עליהם. מה זה משנה? אבל אני יותר מנוול מהם, כי מה אתה אשם שאיכפת לך מהם. אולי אני לא מנוול כי מה אני אשם שאכפת לי שאיכפת לך מהמנוולים וכו´

גוזל

New member
אפשר למצוא בחורה נחמדה

לא דתיה אבל בעניין הרוחני מבינה עניין ולצאת איתה לבלות במסעדה או סרט או כל מה שתירצה אם היא אמיתית היא מבינה שלא מתנשקים באמצע הרחוב בשביל לא לעשות לך פאדיחות וכשר אתם יושבים יחד באוטובוס היא רואה שאתה מדבר עם מישהו חרדי ושומעת שאתה מוכר לו סיפור שהיא בת דודה שלך או משהו כזה אימרי נא אחותי את מוכר לך??? פרשת השבוע וזה עובד גם היום רק לכיון הפוך אל תתייאש צא לנוף אך אל תקטוף בהצלחה

למה אתה משלה אותו

איזה בחורה תסכים להתנשק עם בחור עם זקן, ועוד בסתר. אפשר למצוא, עלק.

הלו, הלו, בזהירות!

מי שמכיר אותי יכול להעיד על נוכחותו של זקן על פנֵי פָּנַי, מה שלא הפריע לכמה וכמה ריבות טובות-מראה להתנשק איתי. או אולי אתה רוצה לומר שאלה לא היו בחורות? אולי משהו שלישי? אל תלחיץ אותי, אחי, על הבֹקר, טוב, כפארה? אחלה יום יונה

למעלה