איך חוסכים אוויר ?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מסכים עם כל מילה, ראו "סינדרללה"

אחת מידידותינו הטובות נוהגת לרדת איתנו לצלילות עם מיכל 6 ליטר בלחץ רגיל. כשאנחנו עולים עם 50 במיכלי 12 מראה מד הלחץ שלה כ 80 בר. מדובר בשני נלוים שהינם DM + צוללים טכניים עם כמה מאות צלילות וצריכת אויר לא רעה בכלל. אין ספק, זה כישרון מולד ונותר רק לקנא בו. ובא לציון גואל ולציונה גאולה(עם מיכלי 15 ליטר).

diw

New member
הכל בראש

אהרון סלומונס לימד אותי פעם בקורס צלילה חופשית שהחלק שלוקח הכי הרבה חמצן בגוף זה המוח. אליבא דאהרון זה היתרון של נשים בצלילה חופשית. הוא גם השביע אותנו שלא לספר את זה לאשתו.

שרקי..

New member
חיסכון באויר ומחשב משולב אויר.

אני מצאתי שהשימוש במחשב משולב כמו אלאדין אייר X שברשותי שמתריע כל פעם שצריכת האויר עולה עזר לי להגיע היום לצריכת אויר לא רעה שלא מביישת אותי כלל וכלל במקלחת גרזנית, למרות נסיבות לא מקלות כלל וכלל שהן: כושר גופני על הפנים (פיתוח שרירי המיקלדת) גודל לא סטנדרטי יענו משקל ייתר (יש לי כושר יניקת אויר של סמי טריילר) גיל (מה לעשות זקן) המחשב מתריע כל פעם שאתה מתחיל לינוק אויר בצורה בלתי הגיונית לעומת המצב הנורמלי שלך. ואני סיגלתי את עצמי להירגע למישמע הזימזום להוריד לחץ ופעילות פיזית ולעשות רילקס טוטאל. במקרה שאני לא נישמע להמלצות שלו לשנטי מהיר הוא קונס אותי בדקומפרסיה ומקצר לי תצלילה, שרקי

פליפר.

New member
הבעיה היא שבשביל מחשב כזה

צריך משהו כמו 3500 שקל במקרה הטוב - ורק מהמחשבה הזאת יש לי קשיי נשימה נוראיים

שרקי..

New member
שווה כל גרוש ומיל בדוק ../images/Emo60.gif

שלא לדבר על תוספת בטיחות בחישובי צריכת אויר וזמן תחתית שנשאר, וכן הכנסת מאמץ ודופק (הוא מחשב את הפרמטר הזה ממודל של תלות קצב הנשימה) לדקומפרסיה. פשוט השקעה הטובה ביותר שעשיתי

זהרון

New member
קרפיון, יש שלושה מודלים

שלושתם של יוואטק מסדרת ה- Air-Z אחד רגיל, אחד נייטרוקס ואחד עד 100% חמצן ומותאם לריבריד´רים, אם תרצה.

זהרון

New member
שווה יותר מגרוש

עברתי לאחד שכזה ונשביתי בקסמיו המצפצפים. ובנוסף, עיימוס ואני מעבירים לשרקי את נתוני הצלילה שלנו והוא שולחם לדאן אירופה כמרכז המחקר בישראל של דאן + יוואטק הפרסומת של וויאטק אומרת את הכל... רואים מחשב משולב אוויר על ידו של צולל והכיתוב הוא: יש רק מחשב צלילה אחד משולב אוויר שמגיע על צינור כזה. אחלה קופי, אחלה מחשב

Famous

New member
ההפרש גדול ומשמעותי ../images/Emo73.gif

קרפי, ההפרש הוא משמעותי למדי - לפי המחירים המפורסמים באתר "סנפיר" (קישור בהמשך) האלדין AIR Z Nitrox עולה כ 5,000 ש"ח בעוד האלדין Pro Ultra המקביל לו ברוב התכונות מלבד כמובן שילוב נתוני האויר, עולה כ 2,000 ש"ח. לו הייתי רוטשילד (או ביל גייטס - או אפילו הזהרון
), הייתי רוכש בשמחה את ה AIR Z Nitrox, מאחר שאינני
, רכשתי את הפרו אולטרה ואני מאד מרוצה.

ניב ד

New member
אפשר גם מחשב סונטו קוברה

גם לסונטו יש מחשב משולב אויר שנקרא קוברה. בעקרון זהו מחשב זהה לוייפר המעולה, רק שהוא משולב אויר. המחשב איננו אלחוטי, אם כי יתכן שיש גם דגם אלחוטי, והוא זול לדעתי משמעותית מהאלאדין. מציע לך לבדוק בדוגית.

המוגז

New member
מחשב משולב אויר

לדעתי הפרשי המחירים בין מחשבים משולבי אויר למחשבים שאינם משולבי אויר אינו מוצדק מבחינת התועלת ,ייתרונותיו הם יותר מדומים מאשר אמיתיים: ייתרון - זמן אויר נותר :רלוונתי רק לפרופיל צלילה ריבועי (ומתי צללנו כך בפעם האחרונה) כל צולל עם וותק מינימלי יודע כמה זמן אויר נשאר בהתחשב בתכנון הצלילה שלו(עומק) למחשב אין שמץ לגבי תיכנון הצלילה ייתרון - שילוב פרמטר צריכת אויר לגבי זמני NDL :למיטב ידיעתי אין מחקרים מבוססים הקושרים בין קצב צריכת האויר לבין רמת החנקן המומסת בגוף נשים צורכות פחות אויר באופן כללי אך חשופות יותר לדקומפרסיה (% שומן ? אולי) לגבי משולבי אויר עם צינור אני באופן אישי חושב שהשימוש בקומבו הרבה פחות נוח ממחשב שנמצא על היד כך שנשארת האופציה של משדר והיא כבר באמת יקרה להחריד בקיצור לדעתי בהחלט אפשר לוותר

למעלה