איך חוסכים אוויר ?

philips

New member
השפעה חמצן על קצב הנשימה

בעיקרון ..קיימים מספר מנגנונים המשפיעים על קצב הנשימה.. ברוב בני האדם הבריאים... המנגנון הראשון והעיקרי הוא ה CO2 (ראה הסבר ממקודם).. המנגנון השני הוא אכן חמצן , אבל זהו מנגנון שיפעל כאשר ריכוז החמצן יהיה גבוה יחסית ויגרום לדיכוי הנשימה.... שב 99.99% מהמקרים לא יושפע המנגנון הזה ע"י תערובת נשימה זו או אחרת.. לכל המכירים את הנושא ,אצרף הסתייגות שבכוונה עיגלתי פה כמה מושגים וניסוחים על מנת שלא לסבך את כל אלו שאינם מכירים... אני יכול לצרף כאן הסבר מפורט יותר לטובת המעוניינים... מצורף גם LINK בנושא באנגלית רפואית לא קלה.... בתיאבון http://www.intellectbreathing.com/lectures/lecture3.en.php

הקרפיון

New member
קודם כל משקל

בפעם הבאה שאתה מסיים צלילה, עם כ 50AT במיכל, בצע בדיקת ציפה. אתה אמור להיות מאוזן עם אפס אוויר במאזן, בעומק של כ3 מטר. זה בסדר שעל פני המים אתה צף. 3 מטר דוחס יפה מאוד את מחליפס שלך (כ25% בחישוב גס) וזה שווה כמה פאונד. היום בים תיכון אני צריך (עם מיכל אלומיניום 12) כ2 פאונד בלבד, ובאילת, עם חצי חליפה 7mm ומיכל כנל 10 פאונד. צלול כך ותגלה שאתה לא נוגע כמעט בכלל במאזן (מילוי או שתיים לצלילה לעומק 25, בהערכה גסה). כל משקל יתר (הרעלת עופרת) דורש ממך לפצות באויר במאזן, שנדחס עם הירידה, מה שמצריך עוד אויר כנ"ל. טוב זה לא. אם אתה לא מאזן את עצמך כל הזמן, אתה יותר מדי כבד או יותר מידי קל, וצריך לעבוד קשה רק כדי להשאר במקום. נבצע חישוב קטן: נניח ארבע פאונד מיותרים, בצלילה ל30 מטר.נניח ללא חליפה לחישוב קל. מדובר ב 2 קג, כלומר על פני המים צריך להוסיף 2 ליטר למאזן. יורדים 10 מטר, אתה שוקל ק"ג מיותר וצריך להוסיף עוד ליטר. יורדים עוד 10 מטר, מוסיפים עוד כ 0.7 ליטר. יורדים עוד 10 מטר, מוסיפים עוד 0.5 ליטר. זה עוד בסדר. בעליה, עלית 10 מטר, המאזן התנפח ב 0.7 ליטר שצריך לקזז, עולים ל10 מטר והמאזן נהיה קל ב קג שלם ממה שצריך, ובעצירת בטיחות, נאמר ב3, אתה קל בקג שלם. אם הייתה במשקל הנכון, כמעט כל זה היה מיותר. הירידה צריך טיפה אוויר לקזז על המשקל של האוויר במיכל, ובעליה פשוט מוציאים את כל האויר הזה, ונשארים מאוזנים. צריך לזכור שאתה מקזז בערך 1-2 פאונד ע"י פעולת ראות בלבד. הוריד לי את צריכת האוויר משמעותית. (ותודה לאנג´י מהכפר על הטיפ, אי שם ב95)

פרפרון

New member
שיפור צריכת האויר.....

לדעתי רצוי מאד לצלול עם ציוד אישי קבוע ,עם חליפה מתאימה שלאחר מספר צלילות תוכל להתאים את המשקל שאתה נושא על חגורת המשקולות כך תתעיף פחות ויוקל לך לשמור על איזון טוב - צריכת אויר נמוכה יותר . למד לישלוט באיזון ע"י הנשימה - ציפה ושקיעה ללא צורך בעבודת סנפירים או אינפליטור אלא בעיקר ע"י עבודה עם הריאות - שחרור אויר לשקיעה וניפוח הריאות לצורך ציפה כמובן מבלי לעצור את הנשימה אלא לשחרר בועיות קטנות. אני אישית מאוד אוהב לבצע צלילות סחף עם הזרם כך אני נהנה מצלילה ארוכה ורגועה ללא כל מאמץ מלבד הצעדה חזרה לרכב . בברכת צלילות ארוכות ומאוזנות...

גרזנית

New member
זה קטע גברי כזה ../images/Emo72.gif

איך שיוצאים מהמים-שאלה ראשונה: על כמה יצאת? זה השוואת בידיוק כמו להשוות גודל במקלחת. אף פעם לא קרה לי כשצללתי עם צוללות, ששאלו אותי על כמה יצאתי. תירגע, תנשום לאט ותנשוף לאט, זה לא תחרות במי נושם הכי פחות ותיזכר כי בחיים ודאי לא תספיק לצלול בכל האתרים הכי מדהימים בעולם, אז אם תצלול 5 או 10 דקות פחות בכל צלילה, לא יקרה כלום! זאת הגישה שלי והיא גם מנחה אותי לאיזה צלילות אני לא אכנס.

פליפר.

New member
הכי טוב זה

לעצור את הנשימה למשך כל הצלילה. אפשר - אם נורא קשה ולא מתאפקים - לקחת נשימה אחת, אבל בגדול - אם לא נושמים בכלל - זה משפר את צריכת האויר

אבנר29

New member
לגרזנית בגלל זה אני אוהב נשים מה גם

ששלי יותר גדול משלהם אבנר

javierg

New member
בדיקת צריכת אויר היא לא רק קטע גברי

בכל זאת כדאי לדעת פחות או יותר את צריכת האויר של בן הזוג עמו צוללים. זה עוזר גם בתכנון הצלילה וגם במהלכה. בכל מקרה, שלל העצות שניתנו כאן לא רק אמור להאריך את זמן הצלילה בעוד 5-10 דקות (לפחות אצלי לא פעם אלו היו 5-10 הדקות בהן ראיתי דולפינים, צבים, כרישים וכו´, אבל אולי זה מזל). כל העצות שניתנו בנוסף לשיפור כלשהו בזמן הצלילה, גם משפרות את איכותה, כי נאמר בהן לצלול רגוע, מאוזן, בלי תנועות ידיים, בלי עודף משקל, בלי צינורות חופשיים וכו´. לא לכולם יש מודעות לכל הדברים האלה: מאוד שכיח למצוא צוללים עם טונות עופרת, שכל הצנרת שלהם מתעופפת במים כמו שערות של גורגוניה, ושכל הזמן חותרים עם הידיים. אם היו יודעים שסילוק התופעות הנ"ל יתנו להם עוד כמה דקות מתחת למים (וגם משפר קצת את הבטיחות) אני מניח שכולם ייאמצו אותם.

Black Tip

New member
הוצאת אויר איטית

א. לא מזמן קראת מאמר ב"SKIN DIVER", עיתון אמריקני בנושא. אחת העיצות היתה הסבר שיש להחזיק את האוויר "זמן קצר" בריאות לפני הנשיפה. כולם יגידו, ובצדק, שיש כאן פתח לעצירת נשימה. לכן יש להקפיד שזה חלקיק שנייה, ולא מבצעים שינויי עומק בזמן הזה. ושוב, תחשוב טוב טוב על המשמעויות של "עצירת נשימה" או החזקת אויר בפנים. לטענתם, זה מביא לניצול טוב יותר. ב. טכניקה שאני ממליץ עליה בחום: הוצאת אויר דרך האף בלבד. בצורה זו האויר יוצא לאט יחסית. לא מצטבר CO2, אז אין עידוד לנשוף במהירות ולשאוף אויר. זה עוזר להשוואת לחצים במסיכה וריקון מיים ממנה. זה עוזר גם להשוואת לחצים באוזניים. הטכניקה הזו עלולה להיות קצת קשה בהתחלה, ולא נוחה אם המסכיה מהודקת. אני אישית צולל בשיטה הזו כבר כ-20 צלילות, באושר והרבה אויר. BLACK TIP.

קותי

New member
החיסרון של הוצאת אויר דרך המסיכה

זה עלול לגרום להצטברות אדים על הזכוכית.

פליפר.

New member
הוצאת אויר מהאף?

אני לא משוכנע שזה רעיון טוב כ"כ. האף נועד לעזור לרוקן את המסיכה ותו´ לא פליטת אויר מהאף בצורה קבועה עלולה לגרום לבלבול בהפרדה בין אף לפה ואז בטעות תנסה לנשום מהאף ולא תצליח או שתבלע קצת מים ותבהל....... וההמשך ידוע

shlomisa

New member
תודה לכולם !

אני בהחלט ינסה לתרגל חלק מהעצות שקיבלתי כאן יש לציין שאני לא עושה שום תחרות עם אף אחד , זה פשוט קצת מבאס להעלות אנשים עם 100 אטמוספורת במיכל בגלל שלי נגמר כבר. אני ינסה את מה שאמרתם בזמן הקרוב , תודה

בנוסף לכל זה: יש כשרון מלידה...

בנוסף לכל העצות יש תכונות שמגיעים איתם. בספארי צלילה בסיני אחרי שרק סיימתי קורס צלילה עם מדריך על הפנים כמעט בכל הצלילות נשארו לי בסוף בין80-100 אטמוספירות, כשכולם סביב ה30. כך שזה לא נסיון שאין לי הרבה ממנו, ולא ציוד שעדיין אין לי, וגם לא טכניקות שאיפה נשיפה (מזכיר קורס הכנה ללידה). וזה גם לא קטע גברי - גם אני תמיד בודקת את הצוללים/צוללות האחרים כמה נשאר להם (בנוסף למה הגודל...)

zorro

New member
זה כישרון מלפני הלידה

מכיון שמין העובר נקבע ברגע ההפריה שזה הרבה לפני הלידה הרי שחלק מהכישרון הוא מלפני הלידה. הרבה מאיתנו הגברים המסוקסים מוצאים את עצמנו עומדים הלומים לנוכח צריכת האויר הנמוכה של בנות זוגנו. אני אישית הפסקתי מזמן לבדוק את תכולת המיכל של בנות זוגי לצלילה מכיון שלרוב הן פשוט עושות ממני צחוק. וחוץ מזה, מה? דלת הקסמים בודק את הגודל

ביקו

New member
אכן כך, ראיתי צוללות מתחילות...

לא מאוזנות עם טונות עופרת על החגורה, חותרות עם הידיים ולא רגועות שיצאו מהמים עם מיכל חצי מלא, יותר מכל המתקדמים שבקבוצה... צלילה זה בלשון נקבה, לא
?

hockeye

New member
מה לעשות -

שנפח הריאות הממוצע אצל נשים הוא קטן יותר בד"כ, ומשום כך צריכת האוויר הקטנה. ילדים, לדוגמא, צורכים מעט מאד אוויר מרגע שהם מתרגלים לצלילה - ןהם מתרגלים מהר מאד. חוץ מזה נשים מסתגלות טוב יותר מגברים, זהירות יותר, נטולות "מאצ´ו-שיט" ולכן לא מתעקשות לצלול עמוק ובאופן כללי צוללות טוב יותר מגברים. ואגב - למי שרוצה לשפר את צריכת האוויר - השיטה הבטוחה היא לצלול הרבה ולעתים קרובות. נסיון הוא המשפיע העיקרי על צריכת האוויר, ואחריו כושר צלילה. הנץ זוכר בנוסטלגיה כיצד צרך בשיאו כ- 7 ליטר לדקה... יש כמובן עוד אפשרות - לעשן 5 קופסאות סיגריות ליום במשך 10 שנים. מובטחת ירידה דראסטית בצריכת האוויר. עין הנץ שואפת. ונושפת. אבל בעיקר שואפת. הוקאי.

הבדלי הצריכה הם פועל יוצא של

הגיון פשוט: A-גברים משיגים חמצן מאויר ננשם. B- החמצן הנינשם מומס ונישא ע"י הדם. C- נשים נושמות אויר. D- נשים שותות לגברים את הדם. מ-A,B ומ-D יוצא שלגברים נותר פחות חמצן ממה שהם נושמים. מ-B, C ומ-D יוצא שלנשים יש מקור חמצן נוסף על אויר. כך שלנשים יותר חמצן זמין מגברים ומכאן צריכת האויר המופחתת. כמעט התפתתי לשאול כאן "ומי משלם עבור מיכלי האויר של הנשים" אבל בטח תכף היה עלי לינץ´ של הלא-גברים שבחבורה. מזל שלא שאלתי.

למעלה