איך חוסכים אוויר ?

shlomisa

New member
איך חוסכים אוויר ?

תשמעו , יש קטע נורא מעצבן שאני נתקל בו אני צולל כבר כמה שנים טובות ואני חייב לציין שיש לי בטחון מתחת למים אבל בד"כ כשאני צולל עם אנשים אחרים אני מסיים את האוויר שלי הרבה הרבה לפניהם וזה קצת מעצבן ! בכלל הייתי רוצה לדעת אם יש שיטה להאריך את השהייה מתחת לפני המים ולנשום לאט יותר , שוב זה לא שאני לחוץ או משהוא כזה ! אשמח לשמוע עצות וטיפים תודה , שלומי

c_f

New member
תשמע...תראה....

אז ככה : גם לי יש את הבעיה הזו. קיבלתי טיפ קטן לא מזמן אך אני מוכרח להודות כי עדיין לא ניסיתי אותו ומבטיח לנסות אותו בשבת הבאה ולהחזיר תשובה. הטיפ הוא כדלקמן : נושמים 5 שניות ונושפים 5 שניות וכך הצריכה אמורה להיות תקינה... זה די קשה ועל כן אולי כדאי לנסות קום 4 ו 4 אבל לשיקולך.....

Famous

New member
מה שעבד בשבילי ../images/Emo73.gif

ראשית שלומי, קטונתי. צעיר אני בעולם הצלילה
ולכן נדרשת צניעות מצדי והתיחסות מתאימה מצדך (וכל השאר שעשויים להגיב)... אבל, שני דברים עזרו לי להפחית משמעותית את צריכת האויר שלי (ובכלל להנות יותר מהצלילה): ראשון - הפחתה שיטתית והדרגתית של משקל המשקולות שאני נושא עלי. במשך שמן רב ויותר מעשרים צלילות, סחבתי עלי 24 פאונד לכל צלילה עם חליפה מלאה ומיכל אלומיניום. היום אני צולל באותם תנאים עם 16 פאונד וההבדל מאד מאד משמעותי. הצלילה הרבה פחות מעייפת וכמובן שגם צריכת האויר ירדה פלאים. שני (אבל לא פחות חשוב) - Positive Thinking או חשיבה חיובית בשפתנו
לא להיות לחוץ זה חשוב מאד כמובן, וגם אני לא הייתי לחוץ (כמעט) באף אחת מהצלילות שלי. אבל תרגיל קטן של מחשבה על צריכת האויר באופן חיובי ולא בסגנון "אוף שוב נגמר לי האויר נורא מהר..." עושה הרבה. נכון שתרגילי נשימה עשויים לעזור, אבל יכולה להיות להם גם השפעה מלחיצה שמעלה את צריכת האויר באופן בלתי מודע. אז תנסה למצוא דרך חיובית לחשוב על האויר שאתה צורך - למשל להנות הצליל הכל כך מיוחד של שאיפת האויר כפי שהיא נשמעת מתחת למים, או תחושת האויר הזורם מן הוסת אל חלל הפה - מה שעובד בשבילי לא בהכרח יעבוד בשבילך... אבל תנסה למצוא משהו.

akira

New member
לא הבנתי

נשארת עם אותו ציוד והורדת משקולות ? או החלפת חליפה/משהו אחר ועקב כך הורדת משקולות ? כי לפי הראשון אם תוריד 8 פאונד מהמשקולות הרגילות שלך לא תהיה מסוגל לשקוע... -דניאל

Famous

New member
או, נו זה בדיוק מה אני מספר ../images/Emo73.gif

זה בדיוק העניין, שהבעיה היתה שסחבתי עלי יותר מדי משקולות מתוך ההנחה המוטעית (מאד...) שעדיף לסחוב יותר ולנפח "קצת" יותר את המאזן. יותר מדי זמן עשיתי את הטעות של לקחת נשימה טובה לפני שאני מתחיל לשקוע (הרגל משנים של צלילות חופשיות כנראה) והתפלאתי שאני לא מצליח לשקוע
. לקח לי כמה צלילות טובות אחרי הקורס להבין שגם כשאני צולל עם חליפה מלאה אין צורך ב 24 פאונד (את הקורס עשיתי בתל אביב בקיץ - בלי חליפה בכלל ועם 12 פאונד משקולות - שזה גם לא מעט...), אז התחלתי להוריד. את השיטה של להכנס למים עם מיכל כמעט ריק ולמצוא עם כמה משקולות אני מאוזן לא הכרתי, אז פשוט הורדתי כל פעם עוד 2 פאונד ויצאתי לצלול. אחרי שהרגשתי נח עם המשקל החדש (עניין של 2-3 צלילות) הורדתי עוד 2 פאונד וכך הלאה. לאחרונה צללתי עם חליפה מלאה לפני מספר חודשים וזה היה עם 16 פאונד וממש לאחרונה, עם שורטי, צללתי עם 12 פאונד. נראה לי שיש עוד 2 או אולי 4 פאונד שאני יכול להוריד אבל בינתיים נח לי ככה אז אני לא ממהר

אלון ק.

New member
דרכים למחשבה על שיפור תצרוכת אוויר

יש כמה דרכים טובות לשיפור תצרוכת אוויר מתחת לפני המים : * צלילה נינוחה ורגועה ללא מחשבה על צריכת אוויר. * שימוש בוסת צלילה ברמה הגבוהה ביותר - קל ביותר לנשימה. * מקור אוויר מוגדל יותר מבן-הזוג. * איזון מירבי (עדיף מושלם) לא קל - לא כבד. * סנפירים מתאימות - שלא גורמות למאמץ. * ניסיון ועוד ניסיון ועוד ניסיון. * כושר גופני סביר. תבחר לך את המתאים לך ותנסה ........... רוב הסיכויים שתגלה שיפור בצריכת האויר
צלילה רגועה ונעימה

אבי ע

New member
סוף נשימה במחשבה תחילה ../images/Emo39.gif

בניגוד לסעיף 1 בתגובת אלון, אצלי המצב הפוך. כאשר אני חושב על הנשימה, תצרוכת האויר משתפרת לעתים ברמה של הכפלת זמן השהיה ביחס למקרים בהם איני חושב עליה. אני נושם לאט, הן בנשימה והן בשאיפה, תוך מודעות לכך, וחוסך המון אויר (הגם שעדיין יש לי הרבה לשפר). יתר על כן, שמתי לב שתכופות בני הזוג שלי הם בערך איתי עד מחצית הצלילה, אבל אחרי קו ה-100, דווקא בקטע הרדוד יותר שאנו אוהבים למשוך ככל הניתן, הם מכלים הרבה אויר יחסית בעוד שבמשמעת נשימה מודעת, דווקא ברדודים יחסית, נשאר לי המון אויר. הגעתי לכך שתכופות אני כבר נותן לבן זוג את ה-15 שלי ולוקח לעצמי את ה-12, ועדיין יוצא עם יותר אויר. אשמח לשמוע עוד דעות על נשימה מודעת כבסיס לצריכת אויר טובה יותר. אבי.

הולנדי

New member
גם אני סבלתי בהתחלה מהבעיה

להלן מספר פתרונות שיושמו בהצלחה: 1. בהתחלת הצלילה בדרך כלל אתה נמצא במצב של פעילות גופנית מוגברת עקב מאמץ הטילוף בהגעה לאתר, או המאמץ של ההתארגנות בסירה, השתדל להרגע ולנוח מספר דקות במים לפני הצלילה כדי לחזור לקצב נשימה רגיל. 2. בדרך כלל בסידרת צלילות צריכת האוויר משתפרת בצלילות המאוחרות כך שבצלילה הראשונה מתוך סידרה, השתדל לתכנן צלילה קצרה יחסית. 3. צלול רדוד, אפילו אם מדובר בקבוצה אתה ובן זוגך יכולים תמיד לצלןל 2 -3 מטר מעל כל הקבוצה. 4. קח איתך יותר אוויר , מיכל 15 ליטר אם אפשרי. 5. אם זה אפשרי תדאג שהמיכל שלך יהיה דחוס ל 220-210 אטמוספירות ובטוח לא ל 190 , בקפריסין אפילו ניתקלתי במועדון שהקפיד שכך יהיו המיכלים דחוסים. 6. אל תתביש לתאם עם בן זוג עם צריכת אוויר טובה נשימה מהאוקטופוס שלו, סידרת הצלילות הראשונה שלי היתה בשרם, ובמקרים מסוימים כאשר צללנו מול זרם חזק, מוביל הקבוצה נתן לי לנשום מהאוקטופוס שלו. 7. אל תיקח איתך מישקל מיותר, וזה אומר גם לפעמים פחות ניאופרן. 7. וכן כמובן תרגול, ככל שתצלול יותר צריכת האוויר תשתפר.

ביקו

New member
שיפור צריכת אויר...

ראשית, רגוע ובטחון במים הכרחיים לצריכת אויר נמוכה. בנוסף מספר טיפים : נשימה איטית במעגל של שאיפה, נשיפה, השהיה קצרה. ההבדל הגדול בין צולל מתחיל לצולל מנוסה הוא אורך ההשהיה בין מחזורי הצלילה (אך שלא תהיה מאומצת). דבר נוסף הוא נשימות עמוקות ואיטיות, בדרך זאת הגוף יכול לספוג את החמצן בצורה טובה ולהפתר מה co2 . כמו כן, חיסכון בתנועות גוף ומאמץ מיותרים יאריכו את זמן זמן התחתית שלך. התן גם לידיך לנוח, אין סיבה להעזר בהן בצלילה. נקודה חשובה נוספת היא איזון טוב-ככל שתשתמש פחות באינפלייטור שלך, תחסוך יותר אויר יקר. נסה להוריד למינימום הנדרש המשקל שאתה נושא עימך. כושר גופני טוב משפר מאד את צריכת האויר. ריקוני מסכה תכופים מבזבזות אויר מיותר, התאם לך מסכה טובה. דאג להצמיד את הצינורות שלך למאזן, כך תקטין את מקדם החיכוך עם המים. צלול עם ווסת טוב ונוח ודאג לטיפולים תקופתיים. ולסיכום, ככל שתצלול יותר, כך כל הפעולות הרצויות תהפוכנה לך לטבע שני ויעזרו לך להאריך את זמן התחתית שלך. ביקו

המוגז

New member
נשימות סרעפתיות

בנוסף לכל מה שנאמר - ככל שתוכל להאריך את משך זמן השאיפה הנשיפה וההשהייה שביניהן תשתפר את צריכת האויר שלך לגבי השאיפה נסה נשימות סרעפתיות: שאיפה זה תהליך כניסת אויר לראות כתוצאה מהתרחבות בית החזה התרחבות בית החזה נוצרת ע"י שרירי הצלעות (בית החזה) וירידת הסרעפת ילדים ותינוקות נושמים בעיקר באמצעות שרירי הסרעפת ומבוגרים באמצעות שרירי בית החזה באמצעות נשימות סרעפתיות אפשר "למשוך" את הנשימות לאט לאט וזו אחת מההנאות הגדולות ביותר שלי מצלילה - נשימות ארוכות ואין סופיות לגבי הנשיפה נסה לנשוף בצורה של "שיעולים" עדינים וקצרים והפסקה ביניהם על כל שאיפה מספר שיעולים נשימות סרעפתיות נקראות גם נשימות מהבטן ומתורגלות ביוגה זו גם הסיבה שכל הצוללים החופשיים עושים הרבה יוגה וקיצור איך שאומרת סבתא שלי עם האימונים בא הגובה

אבנר29

New member
לא בושה לנשום

נולדנו לנשום אויר וזה לא בושה עצם המחשבה על כך מלחיצה אותך תנשם ותנשם טוב והרבה הרי שילמת על הדחיסה אז למה להתקמצן מה איכפת לך אם בן זוגך עולה עם 20 או30 אטמ´ יותר אתה נהנה מהצלילה זה מה שחשוב תיזכור לא מקבלים זיכוי על הפרש אויר אבנר

אבי ע

New member
בטח מקבלים זיכוי, אבנר ../images/Emo8.gif ../images/Emo39.gif

עוד 10-20-30 דקות צלילה זהו זיכוי שלא יסולא בפז, ורחוק מפנינים מכרו... כחובבים של צלילות ארוכות ומיצוי כל רגע לגילוי עוד ועוד על הסובב התת ימי, חברי ואני עושים כל שביכולתנו כדי להרויח עוד זמן איכות שם למטה

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אבנר, נגעת כנראה בנקודה כואבת.

לחלק לא קטן מהצוללים צריכת האויר המוגברת מפריעה לא במים אלא לאחר הצלילה כאשר משווים את תצוגת מדי הלחץ ורואים למי נשאר יותר אויר (שלי יותר גדול). מטבע הדברים צריכת האויר משתפרת פלאים כעבור כמה עשרות צלילות וככל שהצולל מאוזן יותר ומנוסה יותר צריכת האויר שלו תהיה טובה יותר. אין כמובן באמור לעייל להצביע על בעייתו של השואל המקורי אלא על תופעה שהכותב נתקל בה לא מעט. ו ב ב ח י " נ

ביקו

New member
אבנר יש קשר ישיר בין...

צריכת אויר לרמת צלילה. כישורי הצלילה שלך בד"כ מקרינים על צריכת האויר. ברגע שמתחילים להתאזן כראוי, מפסיקים להזיז את הידיים לכל עבר והציוד מתואם כהלכה, פועל יוצא מכך הוא צריכת אויר נמוכה. הנאה ושיפור ברמת הצלילה הם הבונוס האמיתי משיפור צריכת האויר. כמובן שאין להסיק מכאן על השואל...

אבנר29

New member
לביקו ולכל אלה שלא נושמים

לי אין בעיה יש לי מיכל גדול 15 ליטר (בצחוק) מה שאני אומר זה בדיוק כמוך אלה ש... אם אתה קודם כל נהנה ונושם כמה שצריך ולא כמה שאתה חושב שצריך אתה יותר רגוע אם אתה יותר חופשי משיקולים זרים אתה מתאזן יותר טוב נהנה יותר מהצלילה וזה עצם העניין פועל יוצא צריכת אויר יותר נמוכה אני מאמין שהשואל לא מתכוון לכך שהוא גומר מיכל ב50 ובן זוגו ב150 ההפרשים בדרך כלל בסביבות 25 אטמ´ אבל מזה משנה אם אתה נהנה תמלא עוד מיכל ותרד שוב מצד שני אם אתה גומר צלילה של 30 מ´ שהיא קצרה יחסית עם 110 אטמ´ מה תעשה עם השאר (תארז טיק אווי) בדרך כלל זה מה שקורה דרך אגב מרגע שהיתחלתי לצלול ניטרוקס ירדה צריכת האויר שלי עוד מישהוא מרגיש כך? או שזוהיא הרגשה שלי בלבד אבנר

omer_markovitch

New member
נשימה

מה שגורם לגוף לנשום זה דווקא הפחמן בראות (מה שנשאר לאחר פירוק החמצן), ולכן אם בכל שאיפה יש אחוז גדול יותר של פחמן... יש פחות שאיפות.

javierg

New member
אולי תבדוק שוב את מה שכתבת?

נראה לי קצת מוזר. בכל מקרה, בגוף לא נוצר (למזלנו) שום פחמן, ולא מתפרק שום חמצן. ואיך זה קשור לכמות השאיפות?

philips

New member
פחמן דו חמצני

הוא התכוון לומר שהדחף לנשום נובע ממספר גורמים , בראש ובראשונה אחוז ה CO2 בדם שלנו..... יותר CO2 יגרום להאצת תהליך הנשימה על מנת לסלקו ופחות יגרום להפך. ה CO2 נוצר בגוף ממספר דברים , העיקרי ביניהם הוא כתוצר הלוואי של יצירת האנרגיה וכו´ לגבי הנשימה.... מה שיכול לעזור... 1. כושר 2. מודעות והשגחה (כאן נכנס הניסיון) 3. התנהלות רגועה במים (נסיון..) 4. שיטות נשימה וטכניקות דומות יכולות לעזור.. 5. להיות אישה.... (הוסבר כאן מקודם ויפה במתמטיקה מדוע 5 נכון, ועכשיו נשאלת השאלה האם כדאי לחתוך כמה דברים על מנת להרוויח כמה דקות צלילה..

ביקו

New member
אבנר, אני נושם, חי ובועט...

וגם שוקל 100 ק"ג, כך שאני יודע מה זה לקחת שאכטת אויר טובה
אך עדיין חושב שברגע שכישורי הצלילה עולים- באופן טבעי גם צריכת האויר שלך משתפרת, כלומר, כדאי לנסות לשפר את רמת הצלילה. בקשר לחלק השני בהודעתך, לא הרגשתי שהנייטרוקס משפר לי את צריכת האויר. אולי זה הנסיון שצברת מאז קורס הנייטרוקס גרם לשיפור אצלך ?

לגבי השימוש בנייטרוקס

הרי שתאורטית תיתכן השפעה חיובית על רצפטור הנשימה בגין תוספת חמצן בתערובת ולכן ירידה מסויימת בקצב הנשימה ובאמת יש שמדווחים על כך, אף על פי שאולי יש איזשהו אפקט פסיכולוגי מקדים בידיעה שהתערובת "טובה יותר" ולכן גם הצלילה רגועה יותר? אולי. אני דווקא חושב שהכושר הגופני חשוב מאוד לענין תצרוכת האויר, שהרי ידוע שמי שהספורט הוא בעבורו דרך חיים ומערכת הלב-ריאה אצלו מפותחת כראוי נהנה מדופק נמוך יחסית והכי חשוב, חזרה מהירה הרבה יותר של הקצב הרגיל מרגע סיום מאמץ, למשל טילוף נמרץ בזרם והמשך צלילה באיזור שקט.

למעלה