איך זה...
דיון

Aussie Girl

New member
איך זה... ../images/Emo124.gifדיון

איך זה...? איך זה שלי יש זמן לדבר עם אחרים כמה שצריך? איך זה שאני יכולה לוותר על דברים בשביל חברים? איך זה שלי יש כוח לעזור גם כשאני עייפה? איך זה שאני מוכנה לזרוק הכל לעזאזל בשביל יקרים? אז למה אחרים לא יכולים לעשות אותו דבר בשבילי? איך זה שכשאני צריכה אוזן קשבת, אז "אני עייפה"? טיך זה שכשאני מבקשת לוותר "אבל זה יותר חשוב לי"? איך זה שאני לא מחפשת תירוצים, נותנן הכל בשביל חברים? אז למה הם לא יכולים, לא רוצים, לא מוותרים....? איך ולמה? מה כבר ביקשתי? אז עד כמה אתם באמת מוכנים לוותר, לתת מעצמכם, להקשיב...

sh53

New member
כי אנשים שונים...

ואני מתכוונת גם לארגון הזמן וארגון החיים - זה גם קשור לאופי. קחי אותי לדוגמא. אני אוהבת לדבר בטלפון, אבל מצד שני לא יותר מדיי. אני מוכנה לוותר בשביל אחרים, אבל יש אצלי מעין "מדרגות של ויתור" - לאנשים מסויימים אני אוותר יותר, לאנשים אחרים פחות ולאנשים אחרים בכלל לא אוותר. יש לי כח לעזור לאחרים, אבל לא יותר מדיי - יש אנשים שיותר חזקים ממני, יותר עם כח סיבולת ממני וכו' (כל אדם שונה). יש אנשים שיותר מאורגנים בחיים ממני, כלומר אני מבזבזת הרבה זמן בלחכות, כי אני מתעצלת לעשות דברים מסויימים והזמן הולך לאיבוד ככה. בשורה התחתונה - הסיקי מסקנות ממה שקורה סביבך. להשקיע באחרים זה בסדר, אך מצד שני לא להשקיע שוב ושוב מבלי לקבל תמורה. יש אנשים שאוהבים רק לקבל ולקחת ולהתרחק מאנשים כאלה, גם אם זה כואב (כמובן לשקול את הדברים לעומק, אולי יש להם דברים חיוביים אחרים ולא ישר לעזוב). אם את רוצה שרק את משקיעה, לחכות שהצד השני ישקיע ואם הוא לא ישקיע - לא צריך. חברים לא לכתוב רק שאתם מסכימים עם מה שכתבתי (אני בינתיים הראשונה בהודעה כאן), אלא לכתוב הודעות מפורטות

Aussie Girl

New member
זה הקטע הזה של...

אם חברה טובה שלי צריכה אותי היא יודעת שהיא יכולה להתקשר אלי גם באמצע הלילה. ואני לא סתם אומרת. זה קרה. אני פשוט מרגישה שאני תמיד נותנת אוזן קשבת. ואני לא מרגישה שהיא מביאה לי את אותה ההרגשה, שהיא שם בשבילי תמיד. אפילו אם אני מנסה לדבר איתה על משהו לא הכי חשוב בעולם אבל משהו שמציק לי, קשה לה אפילו לדבר איתי על זה 2 דקות. יש אני עייפה או משהו כזה. ואני ב12 בלילה לא עייפה?! אז זה כבר מתחיל להרגיז. לא יודעת מה לעשות עם זה.

sh53

New member
לא יודעת מה לעשות?

אני בטוחה שאת יודעת מה לעשות, רק שהתשובה מפחידה אותך ובכל זאת אומר לך אותה: את נמצאת בחברת אנשים שלא מעריכים אותך, יודעים רק לקחת וכשמגיע הרגע לתת לך חזרה, להחזיר טיפה מכל מה שקיבלו ממך, הם לא רוצים (לא שהם לא מסוגלים) - קוראים לזה נצלנות/אנוכיות מה לעשות? לא להשקיע באנשים כאלה ולהיות בחברת אנשים שכן יודעים לתת מעצמם, אולי הם לא יתאימו לך ב- 100%, אבל אני בטוחה שתדעי להעריך את ליבם.

Aussie Girl

New member
אני פשוט לא יכולה להגיד לא

כשצריכים אותי. לא יכולה. פשוט ככה אני...

sh53

New member
אין לא יכולה,יש לא רוצה -עבדי על זה

אולי את לא רוצה להתמודד עם המציאות, אולי קל לך להיות במצב נתון שאת מכירה אותו (אולי רע לך בו, אבל הוא מוכר), מאשר להתמודד עם המציאות ועם זה שאולי יפתחו נגדך את הפה (ואולי אז לא תוכלי לענות - אבל גם כשאני רציתי אתכם לא בדיוק הייתם שם בשבילי). אל תחפשי תירוצים, התמודדי עם המציאות.

וואו שאלה טובה..

הלוואי והייתה לי ת'תשובה הנכונה עלייה. אני לא חושבת שיש איזה גבול מסויים{או שכן,יכול להיות שהבקשה תיהיה יותר מדי מוזרה..}. אני אוהבת לעזור..אם אני אעזור למישהו והוא רק ייתן לי חיוך קטן,אני אדע שעשיתי ת'עבודה,אני נהנית לפעמים לעשות למען אחרים,זה נותן תחושה טובה בנוגע לעצמך. כאילו,לפעמים זה נכון,שמרגישה כאילו רק את עושה כל הזמן ואחרים פשוט לא. אני לא ממש יודעת עד כמה אני יכולה לתת מעצמי..אני אתן עד שאני ארגיש שפשוט מנצלים אותי,שרואים שאני טובה מדי ומתחשת מדי ואז זו נקודת התורפה שלי. כאילו,אם את מרגישה שאת נותנת יותר מדי מעצמך ואנשים פשוט לא מחזירים לך גם כאלו טובות,תפסיקי עם זה. יש לך פה ואת יכולה להגיד להם שזה פשוט גועל נפש מה שהם עושים. את עושה בשבילם כל כך הרבה אבל בשביל בקשה אחת שלך הם פתאום לא יכולים? הם מנוולים. מיאו עליהם! {סורי אם סתם בילבלתי לך בשכל...יש לי נטיות כאלו כן..בלעע} ממני, דרוש.

17112

New member
אני לא רוצה להשוויץ אבל אני משתדלת

תמיד לתת מעצמי לטובת חברים טובים ואנשים שיקרים לי. לדוגמא חברתי הטובה. אני כל הזמן בתחושה שהיא נותנת לי המון. אבל אני לא נותנת לה מספיק אז אני במין מירוץ כזה שאני כל הזמן רוצה לתת לה עוד גם כי אני אוהבת אותה מאוד וגם כי אני מרגישה שמגיע לה המון. וגם כי אני מרגישה שאני צריכה לתת לה בחזרה אחרי כל מה שהיא נותנת לי. מקווה שהבהרתי את הנקודה. ואף פעם אל תתנו מעצמכם לטובת מישהו שאתם לא אוהבים בכל מאודכם והם לא חשובים לכם כל כך

gloria23

New member
אני משתדלת תמיד לתת מעצמי

אבל אל תתיאשי, אני הייתי לא מנסה לשנות את עצמי..רגע הסתבכתי...הכווונה שאל תפסיקי לתת מעצמך לאחרים, כי איכשהו זה תמיד גורם טוב, גם לך וגם לאחרים, אבל אם הם לא שווים אותך זה כבר סיפור אחר...

Aussie Girl

New member
הם שווים את זה

אבל אני פשוט רוצה לקבל משהו בחזרה פה ושם... פשוט אתמול הייתי בכזה דיכי ורציתי לדבר על משהו שיסיט את דעתי ופתאום אני מקבלת תירוץ. אז זה מעליב כזה, כואב...

תות15

New member
........

אצלי, בקשר לחברים וידידות אני נותן הכל למרות שלא זה לא בא מהלב, אלא כי הם חברים וידידות.. בקשר לחברה, אני עוזר לה תמיד מהלב..

למעלה