איך זה עובד ?

איך זה עובד ?

אני רוצה להציע ללקוחות מוצר שאם תוך 3 חודשים הם לא מרוצים ממנו הם יכולים להחזיר אותו ולקבל את כספם חזרה. מה עושים כשמקבלים את הכסף ? מה עושים אם צריך להחזיר את הכסף. . . ? מדובר בלקוחות מחו"ל שיישלמו בפייפאל

פתיחת עסק

התשובה לשאלתך היא שכשאתה מקבל כסף אתה מוציא חשבונית מס קבלה ואם אתה נאלץ להחזיר כסף אתה מוציא זיכוי ללקוח.
על פי שאלתך נדמה לי שטרם פתחת עוסק (מורשה או פטור). יש עוד הרבה נושאים שעליך לדעת ולטפל בהם ובהם פתיחת תיקים ברשויות המס (מעמ ומ"ה) ופתיחת תיק עצמאי במידת הצורך בביטוח לאומי.
אם תצטרך אשמח לעזור.

דרור ים

New member
החזרת כסף ללקוחות

אני מניח שאת הכספים עצמם תחזיר דרך פייפאל.
המשמעות של היות הלקוחות בחו"ל היא כך
  • בעניין המע"מ -- אם גבית מהם מע"מ מגיע לך החזר של המע"מ, ואם לא גבית -- אז לא מגיע.
  • מסירה של המסמך ללקוח (ראה בהמשך).

אופן התיעוד של החזרת כספים הוא על-ידי הפקת חשבונית זיכוי. לפי ההוראות אתה צריך לשלוח את את המסמך בדואר רשום, או למסור אותו ביד. לא סביר שתרצה לעשות זאת, וגם אם תרצה -- לא תמיד תוכל לשלוח דואר רשום ללקוח בחו"ל, ואם תוכל -- אולי העלות תהיה גדולה ממה שסביר לעניין.

אז מה עושים?
אין לי תשובה טובה, פרט מכך שלדעתי השורש לדרישה הוא הרצון של רשות המיסים לוודא שהלקוח החזיר למדינה את המע"מ שהוא קיבל ממנה.
אם הסכומים קטנים, ובפרט אם אין בחשבונית מע"מ אז אולי לא יתעניינו בזה -- אם וכאשר תהיה ביקורת ספרים.

כדאי לתעד גם את החזרת הכספים עצמם (כמה, מתי, באיזה אופן).
לפי ההגיון הפשוט אם מתעדים קבלת כספים בקבלה, אז תיעוד של החזר כספים צריך להיות מתועד בקבלה שלילית.
אבל מאחר שלפי הוראות ניהול ספרים לא ניתן להפיק קבלה עם סכום שלילי, המסמך המתאים הוא לא מסמך "רישמי".
או שתיצור לך מסמך משלך, או -- אם אתה משתמש במערכת ממוחשבת -- בדוק כיצד היא פותרת בעיה.
בכספית, לדוגמה, אנחנו מפיקים מסמך שמכונה "החזר כספים".

דרור מכספית

למעלה