איך זה מסתדר?

D DemoIsI

New member
איך זה מסתדר?

אני לא מחוננת כשעשיתי את המבחנים כשהייתי צעירה לא עברתי אותם. לפני שנה איבחנו אצלי דיסלקציה. חוץ מזה שאני הכי טובה במתמטיקה ופיסיקה בכתה שיש בה לפחות 5 איש מחוננים. ואני הרבה יותר טובה מהם. (5 פיסיקה, 5 מתמטיקה) אם כי במחשבים רוב המחוננים יותר טובים ממני (5 מחשבים) 2 שאלות איך מסתדר להיות טובים במתמטיקה ופיסיקה ובמחשבים לא? איך מסתדר שאני לא מחוננת אבל טובה מהמחוננים במתמטיקה?

neko

New member
מחוננות = יותר קל ללמוד\לקלוט\להבין

1. זה שיש לך ציונים יותר טובים, בייחוד בתיכון, לא אומר שאת "יותר טובה" במתמטיקה. בתיכון היה בחור שעשיתי איתו את העבודות במדעי המחשב, ואפשר להגיד שלימדתי אותו כמעט את כל הנושאים. בסוף הוא קיבל ציון יותר גבוה ממני בבגרות (והלך לעתודה). 2. יכול להיות שהמחוננים לא משקיעים כמוך (או שזה לא מעניין אותם, או שהם סתם עצלנים). 3. אולי יש לך איזו בעיה ספציפית עם התחום (מחשבים), ואולי אפילו עם המורה. כזה דבר מספיק בשביל לגרום לך לא להצליח.

MelodicTruth

New member
יגעת ומצאת-תאמין

אם יש גישה שאני ממש לא סובל, זו הגישה לפיה יש קשר ישיר בין הצלחה(מכל סוג) לבין אינטליגנציה. אתה מצליח? Good for you. מה זה אומר עליך? שאתה כנראה משקיען, רוב הסיכויים שפשוט היית במקום הנכון ובזמן הנכון, זה הכל. אוי, מישהו צריך לומר את זה לכל החרשנים בשכבה שלי...

MelodicTruth

New member
ועוד יותר מעצבן אותי

מי שהגדיר ילדים מחוננים כילדים תחרותיים והישגיים שחיים למען ההצלחה הלימודית.

לי Li

New member
זה לא ממש אומר משהו

המתמטיקה שלומדים בבתי הספר זה בעיקר טכניקה ותרגול, כמה שאת יותר משקיע ומתרגל אתה יותר מצליח, יכול להיות שאת פשוט יותר משקיעה מהם ולכן את יותר מצליחה. מחוננים הם לאו דווקא בעלי הציונים הטובים ביותר, הם פשוט מעבדים מידע מהר יותר, קולטים מהר יותר וחושבים בצורה קצת שונה. הם בעלי יכולת ניתוח מעמיקה יותר. כל זה לא עוזר להם במקצועות הדורשים טכניקה, כי כדי להצליח בזה צריך לתרגל. ולהרבה מחוננים פשוט אין סבלנות וכוח. בקשר למחשבים, זה קורה להרבה, אני למשל טובה בכמיה פיזיקה וביולוגיה ואילו במתמטיקה אני בסביבות ה-90 (זה לא גרוע, אבל יחסית לשאר המקצועות הריאלים זה כן). יכול להיות שזה תלוי במורה, באהבה שלך למקצוע ובכמה את משקיעה בו.

D DemoIsI

New member
כשאמרתי שאני טובה במת'

התכוונתי לזה: לחוש מתמטי חשיבה מהירה יותר במתמטיקה. לא התכוונתי לציונים יותר טובים.. אני דוקא האחרונה שמשקיעה בכל מקצוע שהוא. אני לא נכנסת ל2/3 מהשעורים ובכל זאת מבינה את החומר ישר על השניה הראשונה שהמורה מנסה להסביר ומפתחת ת זה עוד יותר ממה שהמורה מסביר. ואני מדגישה הרבה יותר מהר מהמחוננים אצלנו.. ועם הרבה פחות השקעה..! אבל במקצועות אחרים - אני מאוד קרוב לאפס (הלא ראלים - היסטוריה, תנ"ך, ספרוות..)

neko

New member
אז יש לך תשובה בעצמך:

את לא משקיעה, ולכן בעוד הבנת המתמטיקה באה לך בקלות, במקצועות בהם צריך "לשנן" זה לא עוזר. תנסי לעשות כמה מבחני IQ אונליין. יכול להיות שאת על הגבול של המחוננות, שטעו באבחון, או שאת פשוט מחוננת רק בתחומים מאד ספציפיים (גם כאלה יש...)

זה אומר

שאת משקיעה יותר, אוהבת יותר את המקצוע, בא לך בקלות. למה בכלל את צריכה להשוות את עצמך ככה לאחרים?

למעלה