איך ומה זה בכלל refund request

Yehiel1987

New member
איך ומה זה בכלל refund request

הי לכולם.
אינני בקיא באיביי אבל אני קונש שם מדי פעם בלי להבין כל כך…
לפני כחדשיים רכשתי ממוכר מפוקפק מוצר שנגלה כמזוייף, זיוף זול ועלוב מאד ולא די אלא שהמוצר היה פתוח.
לאחר התכתבות ארוכה עם המוכר ואיומים בפתיחת קייס הוא הסכים להחזיר לי את כספי לאחר שאשלח לו את המוצר.
אז שלחתי לו את המוצר ואז הוא ביקש לשלוח לו : ״ refund request” ואני לא מוצא שום אופציה כזו, הסברתי למוכר זאת והוא מתעלם ומבקש שוב שאשלח לו refund request.
הצרה שגם שילמתי לו דרך איבי ולא דרך פייפל כי לא הייתה לו כל אופציה כזו.
אנא עיזרו לי זהו סכום לא מבוטל והוא מתעלם ממני ושב ואומר לשלוח לו refund request אחרת הוא לא יכול לעשות דבר.
תודה מראש למגיבים

panayotiss

New member
הצרה היא שנכנסת לעסק שאתה בכלל לא מכיר

אם אתה אומר שעברו חודשיים אין לך יותר שום דרכים ללחוץ על המוכר לקיים את שהובטח כיון שתלונה(קייס) אתה יכול לפתוח עד 45 יום מיום התשלום.
פידבק אתה יכול לתת עד 60 יום מיום העסקה.

מה הכוונה שילמתי לו דרך איביי?
אם הוא מתעלם ממך ושילמת דרך כרטיס אשראי תבצע הליך של charge back שזה בעצם הכחשת עסקה מול חברת האשראי.
זה נראה כצעד האחרון שביכולתך לבצע.

Yehiel1987

New member
אבל בפועל מה זה refund request?

אבל האם אתה מכיר את המונח refund request? יש כזה דבר? איך עושים את זה?

panayotiss

New member
לדעתי הוא מבקש שתכתוב לו מסר רשמי

שבו אתה מבקש refund .
אני מכיר את paypal מעולה ואני לא מכיר שם נוהל שנקרא refund request .
בטח שהוא מתעלם כי הוא מערבב אותך, אין פעולה כזו.

Yehiel1987

New member
זה מה שהוא כתב בפעם האחרונה

קשה לי להאמין, אני הפצרתי בו מספר רב של פעמים, אפילו בהתחלה הוא לא רצה לתת החזר מלא אבל כשאיימתי בקייס הוא נעתר, נראה כי אכן יש לו כוונה להחזיר אבל הוא רוצה באמת שאעשה איזה שהיא פעולה ואינני יודע כייצד, דוגמה אחת מני רבות ממסע ההתכתבויות שלי איתו, לםני שעתיים שלחתי לו עוד הודעה למההוא לא מביא לי כבר את ההחזר והרי לך שוב מה שהוא רשם לי כתגובה:

What kind of a language is dat.. u better mind ur words.. i told u a hundred tyms to send a refund request il approve it.. i CANNOT refund without that..

הוא באמת רוצה שאשלח לו איזה בקשת החזר אבל איךךךךך????

panayotiss

New member
אז למה אתה לא שואל אותו איך עושים את זה

חפש בעזרה של פייפאל ,לא תמצא כלום.
חפש בעזרה של איביי ,לא תמצא כלום.

כשלקוח רוצה refund אני הולך לחשבון פייפאל שלי ולוחץ על הכפתור issue a refund בשורה של הטרנזקציה ומזכה אותו.
אני לא מטרטר אותו.

i CANNOT refund without that - חרטא ברטא

Yehiel1987

New member
הוא הסביר שוב

האמת יש עוד איזה שבועיים עד שיעברו שישים יום, לבנתיים עירבתי את חברת האשראי שככל הנראה לא תוכל לעשות דבר.
אמש שלחתי הודעה למוכר שטב ובה אמרתי לו שאפילו ״אחראי מחלקה ראשי״ באיבי לא יודע מה זאת הבקשת החזר שהוא מבקש שאשלח וזה מה שהוא השיב:

u send me a request dat u wnt a refund.. il gv it..

Yehiel1987

New member
איך עושים את זה?

אם זה פשוט לשלוח הודעה רגילה במייל דרך איבי אז שלחתי מתאים פעם, אולי הוא רוצה שאכתוב את הסכום?

contact2

New member
יחיאל, הכי פשוט. אין דבר כזה

שחברת האשראי שלך לא יכולה.
זו עיסקה שאינה חתומה במסמך ועל כן חברת האשראי חייבת לבטל את העיסקה ולזכות אותך.
אין לחברת האשראי שום שיקול דעת. זה אינו נתון למו"מ בינך לבין חברת האשראי. זו חובה מכח חוק כרטיסי האשראי!

תחסוך זמן ואל תרדוף אחר האדיוט .. תדרוש לבצע מול חברת האשראי שהנפיקה לך את הכרטיס הכחשת עיסקה והם יחזירו לך את הכסף.

Yehiel1987

New member
כבר דרשתי ורבתי איתם

אפילו שלחתי את המיילים שהנוכל שלח לי אל נציגה שם כי היא בקשה הוכחה שהוא באמת מוכן לבטל, אבל הם לא מוכנים.
אין פשוט אין לי מה לעשות, אם הוא באמת מתעקש על בקשת החזר אולי יש באמת דרך כלשהי לשלוח בקשה כזו?
ואגב איך חברת האשראי יכולה לבטל עסקה שכבר התבצע התשלום ( מחודש שעבר) כביכול ממי היא גובה את הכסף חזרה?

contact2

New member
יחיאל - PAYPAL לא צריכה לעניין אותך במקרה הזה

ההתקשרות שלך היא מול חברת האשראי שלך!ואתה מבזבז זמן בהתפלמסות. מכאן לא תצא לך הישועה. אני חוזר שוב על מה שכתבתי לך:

אתה ביצעת עיסקה שנקרא במונח המשפטי "עסקה במסמך חסר". כאשר מבצעים עיסקה באמצעות כרטיס אשראי "במסמך חסר" (למשל דרך הטלפון, באינטרנט וכד' או שאין חתימה של הלקוח על שובר התשלום) ניתן לבטלה בתוך 30 יום. חוק כרטיסי חיוב תשמ"ו 1986 מגדיר עיסקה במסמך חסר כעיסקה בין לקוח לבין ספק, שבה לא הוצג כרטיס אשראי, או עסקה שהמסמך המעיד עליה לא נחתם בידי הלקוח או שאין עליו את פרטיו האישיים.

החוק קובע כי אם חויב לקוח לשלם את תמורתה של עסקה במסמך חסר, והודיע למנפיק הכרטיס (חברת האשראי), תוך שלושים ימים מיום שנמסרה הודעת המנפיק על החיוב שהוא לא ביצע את העסקה או שפרטי המסמך הושלמו שלא בסכום שבו התחייב הלקוח, ישיב לו המנפיק את סכום החיוב בערכו ביום החיוב, או את ההפרש שבין סכום החיוב המוסכם על הלקוח לפי הודעתו, לבין הסכום הרשום במסמך, לפי הענין, תוך חמישה עשר ימים מיום מסירת הודעת הלקוח.

contact2

New member
ואגב, אל תתרום לחברת האשראי מידע

מסוג המיילים שהחלפת עם הנוכל.
אתה רוצה את הכסף שלך וזהו!\כל מידע נוסף שאתה מוסיף להם זה פועל לרעתך. אל תשכח שנציגת חברת כ. האשראי זו סטודנטית ששולפת תשובות מתוך מטרה אחת. לנפנף אותך מהקו וכמה שיותר מהר. הניירת ופתיחת התביעה היא חתיכת פרוצדורה מבחינתה..
וביננו... ויזה כאל ממש לא סובלת את paypal.. הם ישמחו לזיין אותם.

w2s

New member
מה שאתה אומר לא מדויק ומטעה

תחילה הייתי ממליץ להתייחס לזה שהקונה ציין שלא שילם בפייפאל. באיביי ניתן לשלם למוכרים מסויימים בכרטיס אשראי דרך מערכת סליקה חיצונית ולא דרך איביי ומאוד יכול להיות שתהליך בקשת ההחזר דרך המערכת הזו שונה, אין לי ניסיון עם סוג תשלום כזה באופן אישי לכן אני לא יכול להסביר מה בדיוק קרה שם.

לגבי ביטול עסקה בכרטיס האשראי, ישנם כללים מאוד ברורים לגבי הביטול ובאיזה נסיבות ניתן לבטל עסקה גם במסמך חסר. כעיקרון ביטול עסקה בכרטיס אשראי חלה על עסקאות שבוצעו ללא אישור בעל הכרטיס, או במצב בו חויב סכום שונה מהסכום עליו התחייב בעל הכרטיס.

במקרה המדובר הסחורה סופקה, אמנם ללקוח ישנם טענות לגבי אופיו של המוצר ואך אין זה מתפקידה של חברת כרטיסי האשראי להיות בורר בין הצדדים, בשביל זה קיים בית משפט שיקבע אם התלונות של הלקוח צודקות.

אני הייתי מציע לפנות לאיביי לבדוק מולם מהם האפשרויות לבקשת החזר מהמוכר.

בהצלחה,

חוק כרטיסי האשראי בניסוח קל:
http://www.wisebuy.co.il/ArticlePage.aspx?AID=604&PcatID=498

Yehiel1987

New member
אם כך אז עברו שלושים יום כבר!

אני לא פסימי, אני עדיין מתנהל מול חברת האשראי בנירצות אבל גם מנסה בד בבד אולי במידה ולא תצא הישועה מהם- לעשות כביכול מה שהמוכר מבקש, אחד המגיבים פה אמר שלפי מה שהמוכר כותב הוא בסך הכל מבקש הודעה דרך איבי להחזר, אז איך עושים את זה? ברור לי שהוא מנסה לתחמן אבל אני שוב אומר שבנוסף למישור של חברת האשראי אני מנסה כביכול ללכת בראש שלו רק תסבירו לי איך שולחים את ההודעה שהוא מבקש. אגב החיוב במקרה הזה לא בוצע דרך םייפל אדלא דרך איבי

Mידאס

New member
אין חיוב דרך איביי

החיוב הוא בפייפל באמצעות המערכת של איביי.

Mידאס

New member
או ששילמת באמצעות מערכת סליקה אחרת?

באמצעות מה שילמת???

w2s

New member
ניתן לשלם בכרטיס אשראי לא באמצעות פייפאל

http://pages.ebay.com/help/pay/accepted-payment-methods.html

תהליך ה CHECKOUT כולו מתבצע באיביי, אך הסליקה מתבצעת מול חברה חיצונית, זה מצריך MERCHANT ACCOUNT.

לדעתי האופציה לבקשת זיכוי צריכה להופיע באיביי, אולי בדף המוצר שנרכש.

בהצלחה,

contact2

New member
W2 לפחות תבדוק את הקישורים המטעים שלך

והלא מעודכנים. זה היה נכון לפני 4שנים. מאז הורחבו סעיפי הוראות החוק . הוא מתאר מושג שנקרא כשלון עסקה וההסבר לי שלבחור מבוסס מ 2חוקים נפרדים.חוק הגנת הצרכן וכן חוק כרטיסי אשראי. זה בסדר .אתה לא הקופץ בראש הראשון וגם לא אחרון שממהר לכתוב מבלי להבין על מה

למעלה