איך הספר השישי?

ToryMaster

New member
אבל הוא לא מיסתורי ../images/Emo58.gif

אם היא הייתה בוחרת את כל אחד מהשמות שהעליתם עד כה, זה היה מבהיר לנו מהר מדי כמה דברים שאמורים להתברר רק מאוחר יותר.

שם די קליט

באמת מתגלגל יפה. אבל רולינג אף פעם לא משתמשת בשם של אדם לשם הספר.

*שיעול*../images/Emo60.gif

~הארי פוטר~ [ותחתוני המזל וכו']

The Walrus

New member
אממ... לא? ../images/Emo58.gif

גם ה'אסיר מאזקבאן' וגם 'הנסיך חצוי הדם' מתייחסים לאדם מסויים. הכוונה שהשם לא מפורש? בכל זאת, זה שזה אף פעם לא קרה לא אומר שקיים חוק כזה. אני לא חושב שרולינג קבעה חוק כזה - פשוט לאף אחד מהספרים לא התאים שם כזה. לטעמי השמות של חמשת הספרים הראשונים פוגעים בול. אבל השישי... השם לא כל כך מתאים. בכל מקרה - השם לא מפורש לגמרי - "הארי פוטר והרידל הסודי" ולא "הארי פוטר וטום רידל" או "הארי פוטר ולורד וולדמורט".

נכון, הכוונה שלי לשם מפורש../images/Emo58.gif

ונראה לי שיש כלל כזה. גם בפרק שסנייפ מוצג, הפרק נקרא: המורה לשיקויים, והאסיר מאזקבאן - שוב מרמז על סריוס בלק, אבל לא אומר את שמו המפורש. גם השם רידל אמנם מרמז וזה לא כמו לכתוב וולדמורט, אבל אחרי שכבר קראנו את הספר השני, אנו יודעים מי זה רידל, כך שנראה לא ממש ילך. אבל כמו שאמרתי שם קליט ומתגלגל, ומתאים לתוכן הספר. אני חשבתי על שם לשיעורים של הארי עם דמבלדורL ההיסטוריה של הרשע/ ההיסטוריה של הרוע/ תולדות הרוע כי בעצם זה מה שהלך שם, דמבלדור ניסה להתחקות אחרי וולדמורט ולראות בעצם מהם שורשי הרוע...

The Walrus

New member
../images/Emo58.gifדווקא בפרקים בהחלט יש שמות

מפורשים... לונה לאבגוד ניקולס פלאמל בגמן וקראוץ' משרתו של הלורד וולדמורט (הכוונה לא לפטיגרו אלא לעובדה שהשם הופיע "וולדמורט" הופיע) הורייס סלאגהורן הרידל הסודי בית גאונט לא מספיק?

STA1

New member
מה??לנסיך אין קשר לעלילה??בטח שיש

הדמות עצמה שהיא הנסיך אין כל כך תפקיד ראשי בספר..הפעם..אבל הנסיך..הדמות הייתה דמות שהייתה קשורה לכל דבר קטן.. ספויילר למטה למשל..כשהארי עשה על מאלפוי את הקללה "סקטוסמפרה" או משהו כזה..מאיפה זה היה??וכל הזמן הנסיך הנסיך והנסיך..כל שנייה זה הפאקינג נסיך..מי שאמר שנסיך הוא דמות שולית שיקרא..זה איפיון עקיף של הדמות כי אז לפי מה שהארי קורא והמעשים של הארי על פי כתביו זה מראה משהו..וכל אחד היה מבין מי הנסיך..אבל שש..לא להרוס..אז בסדר הוא לא משתתף בכל הספר אבל הוא מדובר בכל הספר!!

2 Mיכל

New member
לפי השמות של../images/Emo58.gif../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

הספרים הקודמים היא יכלה לקרוא לו נגיד הארי פוטר והלוקט ה___ (ההורקראקס שהם חיפשו במערה + איזה שם תואר). אני לא אומרת שזה יוצא יפה, אבל יש אפשרויות (משהו על המערה, על תיאוריית ההורקראקסים, אפילו רמז סתום על מאלפוי כאוכל מוות חדש היה יותר מתאים מבחינת העלילה).

J Halliwell

New member
ומה גביע האש היה

ולצורך הענין גם מסדר עוף החול... כולם מתקשרים בסוף..כשמגלים הכל ורק אז מבינים כמה מרכזיים הם היו

amitush26

New member
../images/Emo187.gifמדהים. פשוטו כמשמעו.

בעיניי הוא הטוב ביותר שיצא. מתח, הומור, אהבה. הכל נכנס ביחד! והכי מדהים- עצב. סיפור עצוב, רציני יותר... אבל כל כך יפה! זה מן עצב יפה כזה... פשוט מדהים. לדעתי זה לא מתקרב לרמה של אף אחד מהספרים. [אולי כי זה היחיד שקראתי באנגלית אבל לא נורא
נגיד שמבחינת עלילה
]

00SONIA00

New member
הכי טוב!

לדעתי הוא יותר טוב מכל שאר הספרים! הוא פשוט מדהים.. הוא לא תמים כמו קודמיו, וגם הארי מקבל אופי קצת שונה, יותר טוב, לדעתי. הספר מוצג מנקודת מבט בוגרת יותר,ומגלים לנו המון דברים חשובים. אחרי שמסיימים לקרוא אותו יוצאים עם המון שאלות בראש, וזה ממש נחמד, למרות שזה יכול להיות משגע, לנסות לענות עליהן. הוא עצוב, מאד עצוב, אני בכיתי ממש הרבה. והוא גם מצחיק. ורואים פה את ההשפעה של המלחמה, אבל תוך כדי רואים שמתבגרים תמיד נשארים מתבגרים, וממשיכים לחיות את החיים שלהם במקביל לכל, למרות שהם נתקלים בהמון קשיים בדרך. בקיצור, ספר פשוט יפה! מאד!

your avi

New member
הספר השישי, שאלה טובה.

שמעי, הספר השישי שונה מאוד משאר הספרים. יש קצת הרגשה שאת קוראת מן פאנפיק ארוך והזוי, אבל זה שווה את זה. הספר הזה מעלה הרבה יותר שאלות מאשר תשובות, וזה די מתסכל לקרוא אותו, כי העלילה היא לא כמו בספרים הקודמים, הספר הזה הוא מן "חצי ראשון", והספר השביעי יהיה ה"חצי השני". אבל מה, אני חייבת להודות, שהספר הזה הוא בהחלט האהוב עליי, בהחלט. הכי אמין, הכי מסתורי, ומעלה הכי הרבה תהיות. רולינג פשוט כתבה אותו בגאוניות, ואני יודעת שהספר השביעי יהיה אפילו עוד יותר טוב מכולם יחד. אני בהחלט מציעה לקרוא אותו, אם לא בשביל ההנהה, אז לפחות בשביל בדיחה אחת שכולם יכולים להגיד לך בלב שלם שהם התפקעו ממנה מצחוק. (אני לא אגיד מה היא, את כבר תביני לבד. אבל הארי שלנו שנון.)

s p b v

New member
אוי כן...

(אנחה)...איזה קטע זה...כל כך אהבתי...אותו ואת השני...

scudnick

New member
אה, כן, זה אחד גאוני../images/Emo6.gif

אבל יש גם את "אוקיי, סיר" "סנס וון אר יו קולינג מי סר?" "סנס וון אר יו קולינג מי פוטר?" אני עצלן מדי בשביל לכתוב את זה באנגלית.

../images/Emo58.gif מעליי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif <וגם פה>

קטע באמת גדול
<לקח לי קצת זמן לקלוט מה רשום שם באנגלית עילגת
>

the ror

New member
../images/Emo58.gif

ואת זה שסנייפ משלים להארי את המשפט כי היה אמור להגיד "סיר" בסוף המשפט שלו והארי עונה לסנייפ שהוא לא צריך לקרוא לו "סיר"...

למעלה