איך הספר השישי?

spoop

New member
איך הספר השישי?

אני יודעת שזאת שאלה כללית מדי,אבל אני לא יכולה לחכות... חלק אמרו לי שהוא דפוק ומרוח,חלק אמרו שהוא הכי טוב בסדרה... אז במילה אחת-איך הוא? ואל תאמרו:עצוב...מישהו מת...יעני לגלות דברים תוך כדי...

G e o r g i a

New member
מדהים!../images/Emo20.gif

כרגע אני לא חושבת שהוא האהוב עלי בסדרה. הוא ממוקדם אצלי אחרי השלישי והחמישי (ששניהם יחד ראשונים), אבל אני אוכל לדעת רק אחרי שאני אקרא אותו בעברית. יש בו משהו מאוד שונה משאר הספרים, גם מבחינת אווירה וגם מבחינת העלילה ורצף האירועים, אבל הוא ממש ממש טוב.

spoop

New member
תודה,עודדת אותי...

חשבתי זה ספר דפוק כי לא שמעתי שמתלהבים ממנו יותר מדי.

the ror

New member
הוא יחסית רק יצא...

והוא ספר מעולה. ואם היית שמה לב לכל הזמן שאנשים משקיעים בניתוח והבהנת הספר אז היית מבינה שדוקא די מתלהבים ממנו שלא לדבר על כל הויכוחים שיש עליו(כל הויכוחים עם הספוילרים) עכשיו זה קצת נרגע כי נראה לי שסיימו כבר לנתח אותו מכל הכיוונים...

Roonil Wazlib

New member
נייס...

הוא יותא טוב מהחמישי, זה בטוח. הוא קצת כבד, אבל אני לא בטוחה שיותר מהחמישי, אבל הוא אחד המשמעותים בסדרה.

The Walrus

New member
ספר מדהים!

הטוב ביותר מכל השישיה ללא כל ספק. אמנם בהתחלה יש כמה קטעים שהייתי יכול לחיות בלעדיהם, אבל סך הכל מפרק 12 בערך - הכל מדהים ומרתק. ימים שלמים קראתי אותו ולא התאכזבתי. ספר מדהים. אתה מאוד תהנה ממנו!

פלאפאל

New member
../images/Emo69.gifלכי לפורום מעריצי ג'וני דפ,

ושאלי אותם מה דעתם על ג'וני דפ. הם יהיו אובייקטיבים

2 Mיכל

New member
נהדר../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

באופן כללי
שונה קצת באווירה מהספרים הקודמים - מצד אחד יותר אפל ומהשני מצחיק. מגלים המון דבירם חדשים וכמה נקודות, לפחות על פניו, נפתרות. לומדים להכיר עוד צדדים בכמה דמויות ורואים את העולם מנקודת מבט של נער לשם שינוי. ההתחלה
לא נמרחת ואחד הפרקים מדהים ומסקרן. האמצע
כמו תמיד - קצת שיעורים, קצת חברויות, קצת "אני חייב לעקוב אחרי X ולראות מה הוא זומם"... הסוף
ממש יפה ודי צפוי (מה שקרה, לא איך) וגם עצוב. מאוד מאוד. לי הייתה חוויה גם לקרוא אותו באנגלית לפני העברית. הרבה יותר כיף ומהנה. קצת התאכזבתי מהנסיך חצוי הדם כי הוא לא היה כזה מרכזי בספר, אבל גם רעיון נחמד.

G e o r g i a

New member
איך עוד יכלו לקרוא לספר?../images/Emo58.gif

אני שואלת ברצינות. כאילו...באמת דמות הנסיך לא מצדיקה את היותה בשם הספר (הנוכחות שלה), אבל לא נראה לי שיש שם אחר שהיה יכול להיות יותר מתאים... מה גם שבכל זאת כל עולמינו מתהפך [?] כי אנחנו מגלים המון דברים על אותו הנסיך.

The Walrus

New member
אני הייתי קורא לו ככה ../images/Emo58.gif

Harry Potter and the Secret Riddle זה מאוד מתאים... כי בעצם רוב הספר מדבר על ה"רידל הסודי" - וולדמורט, כמובן.

G e o r g i a

New member
מממ...לא מתאים בעיני.

זה כמו לקרוא לספר "הארי פוטר ווולדמורט". קולטים די מהר על מה בערך העלילה מהשם, ובהארי פוטר שמות הספרים הם מסתוריים, יוצרים...משהו.

The Walrus

New member
מה מסתורי ב'אסיר מאזקאבן?' (ספוילר)

על הפרק השלישי קולטים מי הוא. כנ"ל לדברי מסדר עוף החול - בפרק הרביעי מבינים מה זה. אני חושב שהדבר שמאחד את רוב שמות הספרים זה החשיבות שלהם לסיפור - אבן החכמים וחדר הסודות הם בעצם נושא ה'בילוש' המרכזי בספרים - כל הספר השלישי מתרכז סביב ה'אסיר מאזקאבן' - הלוא הוא סיריוס בלק, גביע האש הוא זה שגורם להארי להתחרות בטורניר בספר הרביעי ומסדר עוף החול אחראי לרוב העלילה בספר החמישי. רק ל'הנסיך חצוי הדם' יש חלק קטן בעלילה יחסית. אני לא אומר שהנסיך לא חשוב לעלילה - אבל כל מה שהוא עושה זה לשפר את הציונים של הארי בשיקויים ולהפוך אותו לחביבו של סלאגהורן, וגם ללמד אותו כמה קסמים שרק אחד מהם - סקטוסמפרה - מתישהו נהיה חשוב לעלילה. הדמות של הנסיך כמובן חשובה גם לסיום, אבל אז הוא עושה את מה שהוא עשה לא במסגרת 'הנסיך' אלא במסגרת דמותו הרגילה, לכן זה פחות נחשב. לעומת זאת ה'רידל הסודי' מאוד מתאים. הרי אחד הדברים החשובים ביותר בספר זה הגילויים על עברו של טום, ביניהם ההורקרוקסים - החשוב מכולם (חשוב הרבה יותר מעליית ציוני השיקויים של הארי, לא?). אבל בכל זאת - מה שנעשה נעשה, אני לא מתווכח עם רולינג וודאי יש לה סיבות משלה שאני לא יודע עליהם. בכל מקרה, אני חושב שה'רידל הסודי' מתאים יותר.

למעלה