מה מסתורי ב'אסיר מאזקאבן?' (ספוילר)
על הפרק השלישי קולטים מי הוא. כנ"ל לדברי מסדר עוף החול - בפרק הרביעי מבינים מה זה. אני חושב שהדבר שמאחד את רוב שמות הספרים זה החשיבות שלהם לסיפור - אבן החכמים וחדר הסודות הם בעצם נושא ה'בילוש' המרכזי בספרים - כל הספר השלישי מתרכז סביב ה'אסיר מאזקאבן' - הלוא הוא סיריוס בלק, גביע האש הוא זה שגורם להארי להתחרות בטורניר בספר הרביעי ומסדר עוף החול אחראי לרוב העלילה בספר החמישי. רק ל'הנסיך חצוי הדם' יש חלק קטן בעלילה יחסית. אני לא אומר שהנסיך לא חשוב לעלילה - אבל כל מה שהוא עושה זה לשפר את הציונים של הארי בשיקויים ולהפוך אותו לחביבו של סלאגהורן, וגם ללמד אותו כמה קסמים שרק אחד מהם - סקטוסמפרה - מתישהו נהיה חשוב לעלילה. הדמות של הנסיך כמובן חשובה גם לסיום, אבל אז הוא עושה את מה שהוא עשה לא במסגרת 'הנסיך' אלא במסגרת דמותו הרגילה, לכן זה פחות נחשב. לעומת זאת ה'רידל הסודי' מאוד מתאים. הרי אחד הדברים החשובים ביותר בספר זה הגילויים על עברו של טום, ביניהם ההורקרוקסים - החשוב מכולם (חשוב הרבה יותר מעליית ציוני השיקויים של הארי, לא?). אבל בכל זאת - מה שנעשה נעשה, אני לא מתווכח עם רולינג וודאי יש לה סיבות משלה שאני לא יודע עליהם. בכל מקרה, אני חושב שה'רידל הסודי' מתאים יותר.