איך המזדה 323F מודל 92 ?

robin hood

New member
איך המזדה 323F מודל 92 ?

שווה לקנות? אני רואה שהמחירון שלה מאוד זול יחסית לרכב מקביל ...יש סיבה? תודה

sronis

New member
התכוונת מאוד יקר יחסית לרכב מקביל

כי המחירון שלה בערך 25000 אלף בעוד כל המתחרות עולות פחות בהרבה. 309 עולה 12000 בערך פיאט טיפו או טמפרה סכום דומה. גם אופל אסטרה או מיצובישי לנסר או רנו 19 עולות כ-15000 מאותה שנה. אפילו סובארו דיאל עולה פחות... אני הייתי מחפש רנו 19 או פז´ו 309 מאותה שנה, יעלו פחות ויתנו יותר. רוני

עתיד©

New member
לא רוני ככה לא מודדים

תמדוד אותה מול יפניות מקבילות קורולה שנת 92 לדעתי עולה באיזור ה35 ככה

sronis

New member
עוד פעם קורולה? ../images/Emo8.gif

מה זה לדעתי - כנס ובדוק. אוטומטית עולה 31 אלף שזה המון. ידנית זה החל מ-24 ועד 28. זה בערך כמו המאזדה, בהחלט לא הרבה יותר. חוץ מזה, מה זה ככה לא מודדים???? ה-309 וה-19 ועוד איך מקבילות אל המאזדה והקורולה!! הן באותו סדר גודל והן לא סתם מקבילות - הן יותר טובות ויותר בזול!! רוני

ארצי23

New member
לא אל תתחיל...

נכון !! מנועים של 309 ורנו 19 הרבה יותר טובים מהמנוע של הקורולה:) ראית צבע של קורולה אחרי 9-10 שנים? ושל 309? יתרונות לכאן ולכאן.. ומר ישראלי יקנה את המאזדה/טויוטה .כי ככה זה!! וזה לא ישתנה בזמן הקרוב. ואתה רוני - לא מר ישראלי בנושא זה .

sronis

New member
לא יודע בקשר למנועים

למרות שאני יודע ש-309 שנת 92 היא שדה לא קטנה על מנוע 1.6 וגיר ידני. וראיתי את הצבע של האוטו של ג´רמי אחרי פוליש וקס - נראה מצוין. אז שמר ישראלי יקנה רכב נחות בכפול מהמחיר ויותר, בעיה שלו. אני בסה"כ ממליץ על מכוניות טובות יותר ובזול. רוני

ארצי23

New member
זכותך המלאה

לא מכיר את הרכב של ג´רמי , אבל לא נראה לי שאקסמפלרים אחרים של 309 נראים או נוסעים דומה!! לעומת זאת לקונה הממוצע , בלי קשר לתכונות הטרומיות של הרכב , דווקא ימצא את היפנית במצב טוב יותר בממוצע..זאת דעתי כמובן.{מה גם שההיצע גדול בהרבה}

עתיד©

New member
רוני מצטער מאוד אחי

אבל ההבדלים באמינות בשנתונים האלו הם ענקיים לטובת החבר´ה מהמזרח על כן עד 94-96 ככה עדיפים היפנים בענק

sronis

New member
תראה, זה הכל עניין של סבלנות

אבל אם אני הייתי רוצה להוציא סכום X על מכונית, והייתי רואה שבשביל יפנית אני צריך לרדת לשנתון כמו 92, ובשביל אירופאית מקבילה אני יכול לעלות איזה שלושה שנתונים למעלה ולקבל רכב טוב יותר (לפעמים בהרבה!) אז לא היה כאן בכלל ויכוח. רוני

גרמי

New member
לגבי הצבע של 309.....

הוא לבן, ולא מטאלי, ולכן הפגמים פחות נראים, אבל כשניקיתי את האוטו עם סבון וספוג לפני הפוליש והווקס, ראיתי איך הצבע יורד לי על הספוג, ואני סוחט את הספוג ויוצאים ממנו מים לבנים.... אבל להוסיף 15000 ש"ח בשביל עבודת צביעה איכותית יותר????????

robin hood

New member
נכון...

התכוונתי לעומת היפניות ..היא אפילו זולה יותר מהדיאטסו שרייד הקטנה באותו שנתון...למה? אין סיכוי לשום אירופאית ישנה לעומת יפנית ישנה...אותי מעניין יפנית בלבד

sronis

New member
זאת בדיוק הטעות שלך!!!!

קודם כל, השרייד גבוהה במחירון באופן בלתי פרופורציונלי בכלל. חוץ מזה - ה-323 זולה מיפניות אחרות? יכול להיות. אבל לא בהרבה. אפשר להשיג סיוויק, קורולה או אפלאוז רק בכמה אלפים בודדים יותר, ולדעתי הן גם יהיו טובות יותר. גם אימפרזה שנת 93 אפשר להשיג בסביבות ה-30000 בלי בעיה, אני מעריך. מה שאני אומר זה שהרנו 19 והפז´ו 309 מציעות הרבה יותר מאותן יפניות, ולא נופלות מהן באמינות!! מחיר הרכישה שלהן מגוחך, והן מאוד אמינות לאורך זמן תחת טיפול מתאים. יעיד על כך ג´רמי ויעידו אנשים נוספים. למה אין סיכוי לשום אירופאית מול יפנית תסביר לי? רוני

robin hood

New member
על מה אתה מדבר....

קודם כל היפניות הרבה הרבה הרבה יותר אמינות...הדבר היחיד שיש לארופאיות על היפניות זה המושב...וחוץ מזה אם המחירון של האירופאיות כ"כ נמוך זה אומר דרשני.אולי לג´רמי היה מזל ולא היו לו תקלות מיוחדות אבל אני מכיר אנשיםשנפלו וקיללו את עצמם על שקנו רכב אירופאי כי החליטו להיות שונים... כשאתה אומר שהם אמינות תחת טיפול מתאים זו עוד בעיה של האירופאיות כי אם תפספס טיפול בכמה אלפי ק"מ אתה יכול למצוא את עצמך עם תקלות נגררות ומעצבנות,דבר שלא יכול להיות אצל יפנית.אני מכיר אנשים שלא מטפלים ברכב היפני שלהם אלפי ק"מ והרכב כאילו ...כלום! יש בחור בפורום שהוא בדעה שלך שאומר שכדאי לרכוש אירופאית כי המחיר שלה זול מאוד יחסית ליפנית ואם תהיה תקלה אז יש לי הרבה כסף להחליף חצי אוטו...על מה הוא מדבר? אני חושב שהוא חושב שאין לאנשים מה לעשות עם הזמן שלהם רק להתקע עם המכונית שלהם ! זה בדיוק מה שאני מנסה לחסוך... מי שקונה בזול משלם ביוקר ביי

שי ז.

New member
השוואה לא נכונה

כאשר אתה משווה שני רכבים הדבר הנכון הוא להשוות רכבים באותו מחיר ולא באותו שנתון. לגבי אמינות האירופאיות, לפני מספר ימים מכרתי רנו 5 עם 526000 ק"מ (מודל 87 ) במזב מכני מצוין. הרכב היה אצלי 7 שנים וקניתי אותו עם 84000 ק"מ. הדברים היחידים שעשיתי לו בתקופה הנ"ל פרט לטיפולים שוטפים היו קלאץ´ אחד, ציריות וראש מנוע ב 350000 ק"מ. הרכב נמכר כאשר הוא במצב מכני מצוין (אכילת שמן של ב 1/2 קילו ל 5000 ק"מ). בנוסף מנסיוני בעבר עם מכוניות אירופאיות (ואני בדרך כלל מעדיף אירופאיות) היתה גם לאנצ´יה פריזמה SIMBOL (ח"ח, נ"מ, ה"כ, 1600 הזרקה) שהיתה אצלנו משנת 89 (חדשה) עד 94 . בזמן הזה הרכב עבר 214000 ק"מ וגם הוא נמכר במצב מעולה עם 0 תקלות. אני יכול להמשיך ולתת לך דוגמאות רבות על פז´ו, פורד אודי ועוד. מי שקונה רכב ולא מטפל בו בזמן יהרוס אותו ושום דבר לא ימנע את זה. אתה חושב שמי שמדלג על טיפול ברכב יפאני לא ישלם את המחיר בעתיד? נכון שהתחזוקה השוטפת של האירופאיות דורשת יותר טיפול אבל התמורה בהתאם. אם אתה מסתפק ברכב שנוסע כמו רכב יפאני מודל 92 אתה יכו למצוא הרבה אירופאיות אמינות וטובות במודלים חדשים יותר וזולים יותר. שי

ארצי23

New member
לדעתי ההשוואה כן במקום.

כמו שאתה בוודאי יודע הישראלי המצוי לא טיפל ברכבו טיפול מסור כמו שאתה או אחרים -מעטים- כן טיפלו באהבה ובסבלנות. והם כמובן הרוב..בינתיים , אנחנו עוד לא באירופה. וכמו שאתה יכול לקרוא בויינט על ירידה בביקור במוסכים... לא כל האנשים מקפידים על טיפולים בזמן והחלפה מידית של כל מה שמתקלקל/מתבלה/מתכלה , מכאן שכשאתה מחפש רכב משומש הסיכוי "שתיפול" על אירופאית שמורה כמו כאלה של חברי הפורום שמטפלים בנאמנות ברכבם הוא לא גבוה !! שוב זאת דעתי - אני חושב שרכב יפני ישרוד הזנחה של טיפול , כמובן שזה לא מומלץ בכלל! נ.ב באירופה בכלל ובאיטליה בפרט "כל" אבל כל דבר נוסע , פיאט 600 עולה מעברי הרים , אלפי אונו-ים מקפצות להנאתן בכבישים מפותלים במהיריות שלא היו מביישות GTI ..אבל שם זה שם וכאן זה כאן. והלוואי ששם היה כאן..

שי ז.

New member
פשוט צריך סבלנות וזהירות

כשאתה קונה רכב יד שניה ולא משנה איזה ובכמה חובה לבדוק את היסטורית הטיפולים. בנוסף יש דברים רבים שמעידים על אופי הטיפול ברכב. לדוגמא אם לרכב יש תקלה שלא מפריעה לו לתפקד כראוי אבל היא לא תוקנה או מיסב מרעיש באלטרנטור וכיו"ב. רכב שדברים כאלה ואחרים שתיקונם לא יקר לא זוכים להתיחסות וטיפול הוא רכב שבו גם חוסכים בטיפולים. שי

גרמי

New member
שאלה מצויינת, והתשובה בפנים

ככה זה
לוי יצחק קובע את המחירון, ולפי דעתו שרייד שווה יותר מ 323F. והמסקנה? שלא תעיז לקנות שרייד 92. אתה יכול לשקול לקנות 323F מודל 92 ואם תקנה רנו 19 מודל 92 בכלל תצא מורווח. תוכל אפילו לקנות 2 באותו מחיר....

sronis

New member
בדיוק!! ובנוסף גם

אם תקנה מאזדה ישנה ב-25000 ומשהו בה יתקלקל (זה כמובן לא יקרה כי היא נורא אמינה, עלק) אז תאלץ לשלם הרבה כסף לתיקונים. אם תקנה רנו 19 או פז´ו 309 ישנות והן יתקלקלו, יש לך עוד איזה 15000 שקל לשחק איתם שחסכת בקנייה!! מספיק בשביל להחליף חצי אוטו (לא שתצטרך, אם תקנה רכב שהשלדה שלו טובה והמנוע שלו טוב - כל שאר הדברים מאוד זולים) וגם הרווחת מכונית טובה יותר!! רוני

ארצי23

New member
לא!

מסכים לגבי המחיר שההבדלים שערוריתיים. אבל חוץ משלדה יותר טובה..בוא נאמר יותר מהנה שזה הרי מעניין את כ-ו-ל-ם.. ואולי נוחות..שוב כחדש בטוח. אבל מכאן ובין להסיק שהן יותר טובות?? יש דרך ארוכה מאד.. מה בנוגע לאבזור , כמה מן האירופאיות בשנים המדוברות מגיעות עם ה"כ וח"ח ככסטנדרט? אל תקל ראש..לך אולי זה לא חשוב. ניתן לסכם : בנוגע ליחס שנתון/שקל אתה צודק. בנוגע ל"יותר טובות" כ-מ-ש-ו-מ-ש-ו-ת!! אני לא מסכים בכלל

למעלה