איך המדע מסביר

לא נכון.

איך אתה יכול בכלל לדבר על בורות? קשוט עצמך ואחר כך קשוט אחרים (פרק ב' בסנהדרין) השעון לא יכול להווצר במקרה. כיון שאינו אורגני, ובנוסף לכך הוא מחובר בצורה כזאת שאי אפשר שתיווצר במקרה

yaakii

New member
אין שום קשר לקשוט עצמך.

השעון יכול. נקודה. גם מכונית יכולה להיווצר במקרה. הכל יכול. אני אסביר את זה על דבר פשוט יחסית וזה נכון גם לגבי דברים מורכבים. ניקח פחית, לדוגמא: חתיכת אלומיניום נשברה לאחר שהועפה ממקום גבוה למקום נמוך, ע"י הרוח. אבן ענקית שנפלה על התחתיכה עשתה אותה שטוחה. סלע עגול התגלגל על החתיכה השטוחה והפך אותה לצורה עגולה.פרות שונים נפלו מעץ שמעל לפחית וצבעו את הפחית בצבעיה. והרי לך הפחית המוכרת. כמובן, חסרים עוד פרטים על חור בפחית ועוד, אבל גם על זה הייתי יכול לכתוב-פשוט חבל על האורך..

Snir2121

New member
כן, ואני מצטרף.

אתה שם לב שאנחנו חושבים כמוך, אבל יש דרך להתבטא בלי לפגוע במישהו אחר, ואפילו שייצא מזה דיון בריא
.

yaakii

New member
אין אין-סוף אלילים אפשריים

כפי שכבר הסברתי בשירשור הזה: בתור מאמין באלוקים אני מאמין ביישות כל-יכול(ה). לא יתכן קיום מספר יישויות כאלה (אומרים כאלה או כאלו?
). אלילים? -כאלה שאינם כל יכול? לא קשורים לאמונה שלי. יש סיבה מאד טובה להאמין באלוקים: אביך, ואבי אביך, ואבי אבי אביך ואבי ואביהם וסבם של המון המון אנשים האמינו.

tweeg

New member
אז איך

מי שהיום שומע את אלוהים הוא משוגע וחובורה של זקנים ששמעו אותו במשך אלפיים שנה הם נביאים ואבות אבותיך? את חיים הוא פגש אחרי זה בפלמ"ח,ואז היה להם נשק (2 רוגטקות ו23 אבנים!!!!!)

yaakii

New member
א. כיוון שפעם ה' חייב להתגלות כדי להעביר את

מצוותיו אלינו, וכדי שנוכל להאמין במשהו.. ב. מצבם הרוחני של הדורות הקודמים היה הרבה יותר טוב משלנו. במלים אחרות: מצב הדורות יורד ויורד. כפי שכתוב בגמרא, במסכת סוטה

כמה שאלות יקי

א. אינני פתי מאמין לכל דבר. מדוע שאני אקשיב למה שהורי אמרו לי? הם סך הכל פרימיטיבים שלא שואלים שאלות. ב. אולי השכר בעולם הבא יהיה רק אם תאמין באל של הנוצרים? ושמא של המוסלמים? האל שלהם הוא כל יכול?? ג. המצב רוחני כיום יותר טוב, מבחינתי, כיון שאנו לא מקבלים מיד את מה שאומרים לנו, אלא חוקים ומגיעים למסקנות. ד. אני מצטער על הסגנון התוקף. כתוב בגמרא שלך (פסחים נט:) שמי שלומד תורה ואחר כך פורש ממנה- שונא את החכמים יותר מכל חילוני אחר... אני אנסה להיות פחות תקיף בכל זאת...

yaakii

New member
חח אתה מצדיק את מה שאתה לא מאמין בו..נחמד..

אתה מצטט דברים מגמרא שהתארים את המציאות העתידית.. ובכ"ז מתעקש לא להמין בה.. א. כן, נכון-הוריך והורי והורי כל המוני האנשים המאמינים פרימיטיביים מטומטמים ורק אתה גאון מהלך שבדיוק שאל את הדברים הנכונים. אני לא אומר שאין לנסות לברר. יש וחובה. אבל שאלת :"איזו סיב יש להאמין?" אז זו סיבה מעולה! ב.הדת הנוצרית היא שלוחה של הדת היהודית. מדובר בכמה אנשים שהחליטו להשיג לעצמם חיים קלים אז הם אמרו שה' בחר לו עם מחדש ומצוות חדשות (מצוות כאלה המאפשרות לך לרצוח ואחרי זה לתת קצת צדקה לכומר וה' יסלח לך..) המוסלמים,כמו הנוצרים כפו את דתם על יהודים ולא מאמינים אחרים וגם הרגו כאלה שלא שמעו להם. זו לא דת. זה צורת שילטון! ג. בנ"י לא קיבלו מיד את מה שאמרו להם הם ראו 10 מכות ויצאו ממצרים, ונתנו להם אוכל במדבר, והם ראו את מעמד הר סיני ואז הם קיבלו את התורה.

לא נכון

א. אני משתמש בגמרא כי היא סך הכל חכמות בן אנוש די טובה... חוץ מהעובדה שהיא מאמינה באלוהים (ואמונה זו היא תופסת כאכסיומה)... ב. אין שום סיבה להאמין להורי. הם גדלו על ברכי הדת בלי לשאול שאלות. הם קיבלו את הפנטזיה של משה "רבינו" והעבירו הלאה.. ג. אינני חושב שבגלל סגנון השלטון הדת איננה נכונה. הרי אנו מדברים על ההסתברות הכדאית שלך. ולפי אותה ההסתברות אתה חייב להכליל גם את הנצרות ואת האיסלם. חוץ מזה, החשמונאים כפו גם כן את דתיהם על המואבים והעמונים אם זכרוני אינו מטעני. ד. לפי הכוזרי הם קבלו את הדת מיד בראיית המכות. חוץ מזה- מה אכפת לי שהם לא קבלו את הדת מיד? גם המחוסלמים והנוצרים לא קבלו! ה. יש סיבה טובה מאוד לקבל את האמונה בה'... זה נוח! טוב לך לדעת שיש לך מטרה בחיים ושיש חיים אחר החיים, בקיצור בראשית ברא האדם את אלוהים...

tweeg

New member
המסולמים זה צורת שלטון?אז היהדות זה שטיפת מוח

tweeg

New member
אני בטוח שזה מה שהרב שלך אמר לך../images/Emo128.gif

המוסלמים לא הורגים את מי שלא מאמין בהם,הם עשו מסעות כיבוש,כמו מסעות הצלב של הנוצרים הם לא טבחו אנשים רק בגלל שהם לא האמינו,הערבים הורגים בגלל פוליטיקה בתירוץ של דת יש לך דוגמאות אמיתיות או סתם סטיגמות?

yaakii

New member
הרב לא מדבר איתי על אמונה כמעט

עד כמה שזכור לי הוא מעולם לא הזכיר מוסלמים/נצרות/דתות אחרים. הם טבחו ועוד איך! "כלומר בשם אמונתם הוהאבים התגלו כמחללי הקודש הגדולים מכל. הם גם ביצעו במעשי טבח המוניים בשיעים כת נפרדת באיסלאם שבעינם אינם מוסלמים כלל ולכן בני מוות, ובחצי האי ערב מקום מחצבתו של האיסלאם אסורה גם כיום האמונה השיעית ואסור להקים שם מסגדים שיעיים מאחר שהללו בעינם הם כופרים שאינם שונים בהרבה מהיהודים והנוצרים . .ב-1802 פלשו הוהאבים לעיראק ובין השאר לעיר השיעית הקדושה כרבלה שם רצחו בארבעת אלפים שיעים. על פי הדיווחים הם הרגו את כל הזכרים גברים וילדים בכל הגילאים בגלל עצם היותם "כופרים " .בנוסף הם הרגו כל אישה הרה שבה נתקלו ובזזו את מקדשי השיעים השונים כולל את הקבר של חוסיין נכדו של הנביא מוחמד, אחד הקדושים השיעיים העיקריים. זהו ככל הנראה הטבח הגדול ביותר שבוצע באוכלוסייה השיעית בכל תולדותיהם. הוהאבים לא היססו להשמיד קבוצות אוכלוסייה שלמות כולל נשים וילדים בראותם בהם כופרים כולם ולכן בני מוות כלומר הפעילו מדיניות גנוסדיית בניגוד למקובל באיסלאם הסובלני בדרך כלל .כמובן כיום בעיראק קורים דברים דומים עם מכוניות תופת המתפוצצות במקומות קודש שיעיים ומעשי טבח המתבצעים בשיעים על בסיס יום יומי ממש. בעיניהם גם היהודים והנוצרים הם עובדי שטן בניגוד לתפיסה המוסלמית המקובלת הרואה בהם את "אנשי הספר " אולם מכיוון שעד כה לא באו במגע מלחמתי עימם לא הייתה להם ההזדמנות ליישם על אנשים אלה את הראוי להם לדעתם. ומאידך גם הוהאבים עצמם לא ניראו כעיני יריביהם כמוסלמים כלל ואלה התייחסו אליהם ככופרים ככת חדשה מסוכנת שמחוץ לאיסלאם הנורמטיבי .המצרים של מוחמד עלי שליחי האימפריה העותמאנית חיסלו לבסוף את שליטתם של הוהאבים בחצי האי ערב ומנהיגם הוצא להורג ככופר באיסטנבול. " נלקח מכאן

tweeg

New member
אממ עדיין

דבר ראשון מדובר על הואהבים שנראה לי נכחדו היום יש את השיעים והסונים לדעתי גם הנוצרים עשו דברים כאלה במסעות הצלב אבל אני לא טוב בהיסטוריה הרבה קבוצות בהיסטוריה ביצעו טבח,זה לא אומר כלום (אירופה,הטורקים הרואנדים,הסודנים,הרוסים,העירקים וכו') חלק עשו את זה בשם הדת,חלק בגלל פוליטיקה זה שליהודים לא היה אףפם כוח צבאי לזה לא אומר כלום בכל מקרה זה פלג אחד מתוך האיסלאם שכבר לא קיים ולא תואם עם רוב המוסלמים היום היום המוסלמים לא טובחים אף אחד בשם הדת,אין שום דבר בדת שמורה על השמדת כופרים וכרגע חיים אלפי יהודים באיראן עירק וכו' בלי שום הגבלות הכותרת שלך אוקסימורונית להפליא :)

yaakii

New member
תוסיף לרשימה -ראייה סליקטיבית

הם קיימים ועוד איך! תרשה לי להראות לך איך קל לשכנע את עצמך בדברים שאתה רוצה להאמין בהם:
בהתחלה אמרת את זה, בלי לבדוק אפילו אם הדבר נכון: "הם לא טבחו אנשים רק בגלל שהם לא האמינו" והסתבר שטעית בגדול כשהבאתי לך מקור שהם כן.
בהודעת התגובה שלך למקור כתבת בתהתחלה: "דבר ראשון מדובר על הואהבים שנראה לי נכחדו היום" ובהמשך: "בכל מקרה זה פלג אחד מתוך האיסלאם שכבר לא קיים " א. שים לב להחלטיות: בהתחלה זה "שנראה לי" ואחרי זה זה כבר עובדה.. ב. זה לא נכון. קרא כאן-הערך בויקי בכותרת "הווהאביה כיום".

למעלה