melancholy man
New member
איך הם מדברים?
בשרשור למטה שכבר לא יקפוץ, קישר אימג'יין לידיעה הזו ב NRG, מעבר לעניין המשעשע לכשעצמו, הקפיץ אותי המשפט הבאה בכתבה:"הכרית, שעלולה להוות סרטים קשים עבור אנשים מסוימים". מעבר לעברית הנוראית יש כאן שימוש בסלנאג שמתאים לילדים בני 16 וגם זה בקושי, בכל אופן לא משהו שמעריב (חברת הבית של NRG) הייתה מעיזה לשים בעיתון הכתוב. נכון, העברית של העיתונות העברית (להוציא את הארץ וגם זה משתנה רק בקצב איטי יותר) מדרדרת במהירות, אבל עדיין השפה בה משתמשים העיתונים היא של "מבוגרים" באינטרנט מאידח הכל מותר, כאילו לא הכל נכתב לציבור עילג לחלוטין. מה דעתכם יש הבדל בשפה של אתרי החדשות והפורטלים האינטרנטיים הגדולים לבין העתנות הכתובה, ואם כן למה? אישית אני חושב שיש הבדל גדול בשפה, וההבדל נובע מכמה סיבות:
אינטנרנט זה פחות "מכובד" בעיני הכותבים והעורכים (ובעלי האתרים) מעיתונות, העיתונות אומנם בתהליך הדרדרות אבל עדיין, יש לה עדיין הילה של מכובדות שמחייבת סוג אחר של שפה.
האתרים גדולים נגררים אחרי אתרים לא מקצועיים חסרי עריכה לשונית (רוב הכתבות שאני קורא באינטנרט נראות כאילו לא עברו עורך כלל) ויוצרים בכך עברית כתובה חדשה, רזה יותר ומשעממת הרבה יותר (ולבטח קרובה הרבה יותר לשפת הדיבור).
הכותבים באתרים חיים בסביבה אינטרנטית של פורומים וטוקבקים ומשתמשים בשפה של הגולשים בשביל להיות "מאגניבים" וקרובים יותר לשפה של קוראיהם. מה אתם אומרים?, קראתי יותר מידי במשפט אחד? (מצאתי עוד כמה דוגמאות באופן אקראי בדקות האחרונות), יש באמת הבדל כזה?, מה זה אומר?
בשרשור למטה שכבר לא יקפוץ, קישר אימג'יין לידיעה הזו ב NRG, מעבר לעניין המשעשע לכשעצמו, הקפיץ אותי המשפט הבאה בכתבה:"הכרית, שעלולה להוות סרטים קשים עבור אנשים מסוימים". מעבר לעברית הנוראית יש כאן שימוש בסלנאג שמתאים לילדים בני 16 וגם זה בקושי, בכל אופן לא משהו שמעריב (חברת הבית של NRG) הייתה מעיזה לשים בעיתון הכתוב. נכון, העברית של העיתונות העברית (להוציא את הארץ וגם זה משתנה רק בקצב איטי יותר) מדרדרת במהירות, אבל עדיין השפה בה משתמשים העיתונים היא של "מבוגרים" באינטרנט מאידח הכל מותר, כאילו לא הכל נכתב לציבור עילג לחלוטין. מה דעתכם יש הבדל בשפה של אתרי החדשות והפורטלים האינטרנטיים הגדולים לבין העתנות הכתובה, ואם כן למה? אישית אני חושב שיש הבדל גדול בשפה, וההבדל נובע מכמה סיבות: