איך הכרתם את אביתר?

oz18oz

New member
בהתחלה היה לי קשה לשמוע את "כלום לא עצוב"

המשפטים כמו "תינוק בקומה 100.. אבא את אמא דקר.. דם מקומה 100 נוזל לי על החלון" ".. בגיל 46 עם בית ואישה.. ואישה אחת תישן לבד"

איזה קטע ששמעת "תינוק בקומה 100" ../images/Emo6.gif

לא חשבתי שאפשר לשמוע ככה את השיר.... המילים הן: "תינוק בקומה מעל... אבא את אמא דקר... דם מקומה מעל נוזל לי על החלון" אבל השיר הזה פחות קשה לי איתו. כי כאן הציניות הרבה יותר ברורה. וגם.... לא יודעת איך להסביר את זה. זה פשוט לא שיר מפחיד באופן כללי.

oz18oz

New member
וואי איזה קטע תמיד זה היה לי בראש...

יו אני לא מאמין.. את צודקת.. תמיד חשבתי שהוא אומר בקומה מאה.. אף פעם לא הסתכלתי על המילים.. עכשיו אני שומע את זה שוב ושוב זה נשמע כמו מאה לא?! :) בדקתי במילים זה "מעל".. אני מקווה שאני לא היחיד

אקדח זה שיר גדול.

שאלה- אתה אוהב את הטקסטים של שאנן סטריט? אם לא, אני יכול להבין למה. גם לשאנן יש טקסטים שהם לא בדיוק "קלילים", הכל אצלו ברור, חודר ונוקב. אמנם טקסטים עם משמעות נסתרת, זה אדיר, זה מעולה. אבל טקסטים שצועקים את המשמעות של השיר עושה לי הרבה יותר.

שאנן סטריט...

זה ההוא מ"הדג נחש", לא? אם כן, אז נכון, אני לא אוהב את הטקסטים ואת המוזיקה שהוא עושה, אבל לא מהסיבה הזאת. לדעתי המוזיקה של הלהקה שלו רדודה ושטחית. לא יצא לי להכיר שירים שלהם שמאופיינים באמירות חדות וללא כחל ושרק בסגנון "אקדח."

זה אכן ההוא מהדג נחש.

בכל מקרה, אתה לא חושב כמוני וזה בסדר. נכנסתי ליותר מדי ויכוחים כאלה בזמן האחרון אז אני אוותר.

ringo rulz

New member
הדג נחש מאוד לא שטוחה ורדודה חבריקו!

[כן כן, גם אני שמעתי בעברי הדג נחש] תשמע שירים כמו "החליפות" ואז תדבר..כי מה שאתה מכיר מהרדיו לא נחשב... שמעת אי פעם את האלבום חומר מקומי? שמעת אי פעם את המכונה של הגרוב?

TEENAGER1

New member
אוי ויי זמיר

דיונים על "הדג נחש" זה לא לפה, מצטערת. הספיק לי הדיון על אריק ברמן.

ringo rulz

New member
אני אפילו לא שומע אותם

אבל הם בהחלט לא רדודים, ולכן לא יכולתי לתת לזה לעבור בשקט.. אה וסליחה.

TEENAGER1

New member
זה חלק מהעניין ב"כלום לא עצוב"...../images/Emo13.gif

אני חושבת שאביתר עשה פה משהו גאוני, כי הוא גרם לאנשים לא להירתע מהמילים של השיר למרות שהן מתארות דברים מזעזעים לא פחות ממה שהוא מתאר ב"אקדח"! ועל זה בדיוק השיר! הוא מדבר כל השיר על כמה שאנחנו אדישים לדברים הנוראיים שקורים מסביבנו, והוא בעצם גורם לנו להיות אדישים להם גם בשיר כי הוא עוטף אותם במנגינה ילדותית ועליזה... זה פשוט גאונות.

oz18oz

New member
שיר מדהים "תיאטרון רוסי" כמו כל שאר השירים...

אפשר אבל להשוות אותו ל"מה עוד ביקשת".. זאת הייתה הכוונה שלי.. שניהם מדברים מהלב אחרי פרידה...

:-O

לא רואה באלבום הראשון קמצוץ של פוזה! תיאטרון רוסי באמת בא ממקום כנה, אפשר להרגיש את זה ולהתחבר לזה. איך אפשר להשוות בין "זה לא נתפס שלא נכנס אם לא פותחים את המכנס, אתה קולט אותה צובטת לי את הדרדס, תגידי - איפה את חושבת את יושבת, על קרוסלה בקרקס?" ליצירת המופת הזאת? וכלום לא עצוב הוא הכל חוץ מפוזה - זאת ביקורת חברתית מאד ברורה, ואני באמת מופתעת שאתה חושבת ככה :S

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

האריק ברמן הזה פשוט כתב גרסאות מתוחכמות יותר ל"תזיזי ת'ישבן" של.. הממ.. נו, השניים האלו, לא יודעת איך קוראים להם
(הישראלים אולי? זה מה שעולה לי בראש משום מה אבל אין לזה צל של בסיס
) אני באמת לא מבינה איך הוא הגיע לכזו רמת הערכה.. סבבה, יש לו כמה לחנים מגניבים והבינונימי הזה שלו זה שיר אחלה (עד לרגע שהוא מדבק ברמה מעצבנת..) אבל ממש לא ברור לי כל הפסטיבל סביבו
מיתר, יש מצב שהבעיה היא אצלנו?

למעלה