איך הכי מהר?

benda2109

New member
איך הכי מהר?

לפתור את התרגיל המצורף? ז"א אני מתעכב אפילו לחשב את הפעם הראשונה- להוריד 15 אחזו ואז להוסיף 10. לא פשוט כל העסק... בתוך יש דרך קיצור (הערכת סדר גודל או משהו כזה?)

זה בכלל לא משנה, כי טעיתי אני רואה

טוב, אני אסביר על מה חשבתי: בתחילת חודש מתווספים 10%, נגיד ש-X הם אחוזי התמיכה: :
x = 1.1x בסוף חודש אחוזי התמיכה יורדים ב-15%: x = 1.1x -0.15*1.1x = 1.1x - 0.165x = 0.935x​
הגענו בעצם לאחוז מאחוז, או לאחוז שיורד מהמספר 73 בכל חודש (עליה+ירידה) זה מסורבל מדי, כי עכשיו צריך להציב את זה במשוואה, זה לא פתרון טוב לפסיכומטרי. אני אנסה לחשוב על משהו אחר.

sagronb89

New member
אני לא חושב שצריך כל פעם

להוסיף 10 ולהוריד 15, בסה"כ כל חודש יורדת התמיכה ב5%. בשביל שיגיע למתחת ל40% תמיכה, הוא צריך שלפחות 33% ירדו 33/5=6 נקודה משו, משמע 7 חודשים. למישהו יש פיתרון/תשובה אחרת?

זה מה שעשיתי בהתחלה אבל

ה-5 אחוזים שיורדים, יורדים מ-1.1X ולא מ-X, ןלכן זה מסבך את זה למה שרשמתי מקודם, אלא אם מישהו מוצא דרך קצרה.

אני חושב שככה

73 זה באמצע חודש ראשון (אחרי הוספה של 10) אז בסוף חודש זה 58 (מינוס 15) ואז כל חודש פשוט מורידים 5 (תחילת מוסיפים 10, סוף מורידים 10) סוף חודש שני זה 53 סוף שלישי זה 48 סוף רביעי זה 43 סוף חמישי זה 38 ואז הוא מתפטר.. לא צרך כל הזמן ללכת על נוסחאות.. בגלל שכל הנתונים שלנו הם באחוזים ואין מספרים ממשים, אפשר לחבר ולחסר ביניהם..

בעצם

ניסיתי את הדרך של האחוזים כמו שאתה אומר, ואין פתרון לפי זה.. להוריד ב15 אחוז זה לכפול ב0.85 להוסיף 10 אחוז זה לכפול ב1.1 מכאן.. 73 זה אמצע חודש ינואר סוף ינואר אתה כופל 73 ב0.85 מקבל 62 וקצת את זה אתה כופל ב1.1 ואז כופל ב0.85 מקבל 58.. סוף פברואר כופל עוד פעם בשניהם, מקב ל 54, סוף מרץ כופל עוד פעם בשניהם, מקבל 50, סוף אפריל כופל עוד פעם, מקבל 47, סוף 5 עוד פעם, 44, סוף 6 עוד פעם, 41, סוף 7.. שזה לאן שהתשובות מגיעות וזה לא מתאים..

אני לא חושב שהם התכוונו לסבך ככה

את התרגיל.. כי קשה מאוד להגיע לדבר כזה בלי מחשבון.. לכן אני חושב שהדרך הפשוטה שהצעתי בהתחלה יותר לגיטימית :) (חוץ מזה אני באופוריה, בסימולציה היום היו 3 פרקים בכמותי, 0 טעויות.. 150.. פעם ראשונה :)

benda2109

New member
קניתי אותי, אבל

אתה חייב להסביר לי מה הקסם/שיטה שלך להוציא 0 טעיות בכמותי. אני מתרגש כשאני מסיים פרק כמותי בזמן (בלי קשר לטעיות). אתה דוחה את הגרף לסוף? עובר על הפרק בסדר מסוים ?

Rapid Fire

New member
../images/Emo45.gifנראה לי שאתה צודק.

מה שלא שמו לב זה שהתמיכה עולה ביחס לשאר הציבור. לא ביחס לתמיכה שיש לו. משמע זה יורד כל חודש ב5%, בלי קשר לאחוזי תמיכה בו. ככה לפחות נראה לי..

sagronb89

New member
ולי נדמה

שאנשים מתייחסים פה לאהדה כאל מספר, ברגע שעולה לו 10 אחוז ויורד 15% משמעם שיורד 5%, אין צורך להפוך את זה לאיקס או באופן מספרי, זאת דעתי אניווי. (להפוך את זה למספר נהיה חישוב מסובך פי כמה)

ליטן א

New member
הניסוח דפוק

צריך להיות סופר-מרוכזים, בשביל להבין ש"ביחס לשאר הציבור" הכוונה היא ש"פלוס 10 אחוז" הוא בעצם להוסיף 10 ל-73 (או לכל מספר אחר) ומכאן שיוצא 83 ולא להכפיל 73 כפול 1.1 (שזה בעצם להוסיף 10 אחוז מ-73), שיוצא מספר מעצבן כמו 80.3, שלא לדבר על להכפיל אח"כ ב- 0.85....
בקיצור - במבט ראשון (וגם שני, ואפילו במבט שלישי) השאלה הזאת נראית כמו שאלת אחוזים... מסתבר שהיא שאלת חוקיות פשוטה... גם אני אתמול ביזבזתי בערך 2 דקות על השאלה הזאת בזמן המבחן של פסיכו. בכלל, כל התחום של המתמטיקה בסימולציות של "פסיכו" מאוד קשה ביחס לשאר הבחינות. בהרבה בחינות אני מסיים את כל השאלות ב-22 דקות בממוצע. בבחינות של פסיכו סיימתי 20 שאלות ב-25 דקות, ואת השאר ניחשתי.. בקיצור, לא הייתי אומר שזה מייצג במיוחד. (גם במילולי - ההיגיון קצת דפוק. באנגלית ההשלמת משפטים קשה מהרגיל, אבל השכתובים והבנת הנקרא קלים מאוד מהרגיל)

למעלה