איך הייתן מגיבות

האמת שלא בדברים האלה אני מותחת קו חמור

אפילו אם היה הכי ברור מה הרשיתי, מה לא, וקנה משהו אחר, לכל אחד יש את הדברים שנראים לו חמורים ביותר, אצלי זה לא זה. הייתי אומרת שזה לא בסדר, וסביר להניח שזהו.

מה הדברים שאני עומדת עליהם ממש בתוקף? למשל, לא לפזר אוכל בסלון, לסדר את הצעצועים שלהם אם ביקשנו מהם, בקיצור, להתנהג כחברים במשק הבית ובצורה מכבדת ואחראית. לבוא לאכול אם קראנו עליהם, בלי שנצטרך לקרוא חמש פעמים (שלוש אני מבינה
). לא לצעוק בקולי קולות אם כואב לי הראש וביקשתי ברור שלא יצעקו. לא להשתמש במילים מכוערות. כאלה.

יכול להיות שהאמא השנייה היא כמוני, זה לא מה שמקפיץ אותה. אגב, כשאני חושבת על עצמי באותה סיטואציה, בטח הייתי גם גאה בו שהלך בעצמו, בחר, שילם (שלי עוד לא בן 8, אולי בעוד שנה זה כבר לא יעשה עליי רושם
).

maysher

New member
אין צורך לחצות כביש

הם עושים את זה כבר מתחילת השנה. אני מאוד בעד העצמאות הזאת, כבר שולחת אותם למכולת גם לקנית דברים כמו חלב או קוטג'.
אגב, מסכימה איתך לגבי מה שכתבת שחשוב לך. גם אני לא מקבלת התנהגות כזאת.
אצלנו בכלל מותר לאכול רק ליד שולחן אוכל.
הקטע הבעייתי היחידי זה בסדר. כולנו חלשים בזה.

יש לנו סיפור משפחתי כזה

סבא שקנה ספר במקום לחם והוכה בגלל זה בשוט... (גם כך היו עניים מאוד).

אז אם היו קונים ספר, ניחא

אבל לקנות משהו אחר שנאסר במפורש (אם הבנתי נכון), וכשנאמר במפורש לקנות X?

אני חושבת שזו הפעם האחרונה בתקופה הקרובה שהייתי נותנת להם כסף למכולת, כי זו הפרת אמון.
לאחריות (ללכת לבד למכולת) יש גם חובות ולא רק זכויות.. ומי שלא יכול לעמוד בה, שיחכה עוד קצת.

פישים

New member
קרה לנו פעם אחת

ששלחנו אותן לבד למכולת. בדיעבד התברר שהן כנראה קנו יותר ממתק אחד או דווקא ממתק יקר שלא ידענו עליו. באותה הפעם התמקדנו בעצמאות, בחציית הכביש, בהתמודדות עם כסף ועודף.

בפעם הבאה גם כללי השימוש בכסף יהיו ברורים יותר.

tiger mom

New member
סיפור נחמד ששמעתי הבוקר

בתוכנית של טל ואביעד וגרם לי להזכר בשרשור הזה

זה היה על איך ההורים דכאו את היצירתיות כשהיינו ילדים.
עלתה מאזינה וסיפרה שאחיה ביקש כל הזמן פימו ואמא שלה לא הסכימה. אמרה שזה שטויות ומיותר וכו'.
והוא היה משתמש בעודף שהוא היה מקבל מכל מיני דברים שהוא קנה (וקיבל בשבילם כסף מההורים). והם היו צוחקים עליו שהוא בזבזן ואף פעם לא מחזיר עודף.
מסתבר שבסתא הוא היה קונה פימו ועושה דברים.
לימים הוא גדל להיות מעצב מוצר.
ואחד אפילו די מוצלח בעיני (פלג דיזיין למי שמכירה)

מן הסתם הסיפור היה פחות דרמטי אם בסוף היה יוצא ממנו עו"ד
אבל אם הילד שלי היה קונה ממתקים שאסור ובסוף היה מביס את עלית בנתח השוק מהממתקים שהוא יוצר- אולי הייתי סולחת

באופן אישי נראה לי שהייתי כועסת מאד

למעלה